Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Yalan haberden bıktım

Fenerbahçe Kulübü, Ganalı oyuncu Appiah'ın Ocak ayında Real Madrid'e 22 milyon Euro bedelle satılacağı haberlerini yalanlayarak, Appiah'ın 100. yılında sarı-lacivertli kulübün profesyonel futbol takımında görev yapacağını vurguladı.

Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Ganalı oyuncu Appiah'ın Fenerbahçe'de huzursuz olduğu ve Ocak ayında Real Madrid'e 22 Milyon Euro bedelle satılacağı yönünde bir gazetede yer alan haberin asılsız olduğu belirtilerek, "Ganalı oyuncumuz, daha öncede bir çok kez ifade ettiğimiz gibi kulübümüzün 100. yılında profesyonel futbol takımımızda görev yapacaktır" ifadeleri kullanıldı.

HÜRRİYET'E YALANLAMA

Öte yandan Fenerbahçe yönetimi dün Hürriyet gazetesinde çıkan manşet haberini de yalanladı. Açıklamada şöyle denildi: "Hürriyet Gazetesinde Sayın Sadi Kemal Yaşar imzası ile yayınlanan “Perde Arkası” başlıklı yazı içeriği tamamen yazarının kendi hayali mahsulüdür.“Tümer’le Başlama”, “Ocak’ta Gönderirim”, “Primler Kesildi Sambacılar Durdu” şeklinde üç başlık altındaki ana fikir Başkanın Teknik Direktörün kadro ve taktik tercihlerine karıştığı, sportif performansları ile ilgili olarak sporcular ile birebir görüştüğü onları sportif performansları sebebi ile eleştirdiği hatta takımdan göndermek ile tehdit ettiği şeklindedir.

HOCAYA MÜDAHALE YOK

Yazılı ve Görsel medyada zaman zaman yer alan bizim ise ısrarla tekzip ettiğimiz üzere Başkanımız, 8 yıllık görev süresi boyunca kulübümüzde görev yapmış ve halen yapan teknik direktörlerin hiç birinin kadro ve taktik tercihine karışmamış, müdahalede bulunmamış, bu konuları karşılıklı sohbet konusu dahi yapmamıştır. Bu güne kadar teknik adam olarak görev yapmış tüm hocalarımız halen sağ olup, kendi ağızlarından aksine bir söylemleri de olmamıştır. Hal böyle iken, ısrarla hayal mahsulü bir görüşün kamuoyu önüne getirilmek istenmesinin arkasındaki düşünceyi kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz.

HAYAL MAHSÜLÜ HABER

Başkan ile Zico arasında geçen ikili bir görüşmenin yazar tarafından gazeteye haber olarak aktarıldığı izlenimi uyandırılarak kaleme alınan ve bu şekilde başlayan yazarının hayali mahsulü olan yazının son bölümünde teknik konuların Fenerbahçe Yönetim Kurulu Toplantılarında başkan tarafından konuşulduğu şeklindeki iddia da tamamen hayal mahsulüdür. Yazarın, yazıya ciddiyet verme düşüncesi ile habere kaynak olarak gösterdiği “Fenerbahçe’ye yakın kaynaklar” şeklindeki tanımlamada izaha muhtaçtır."

08.10.2006


 

Japonya'da Ferrari şov

Formula 1'de Japonya Grand Prix'sine Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa ilk sırada (pole position) başlayacak. Suzuka Pisti'nde yapılan ve 3 ayrı etaptan oluşan sıralama turlarında, Ferrari pilotu Massa, 1:29.599'luk derecesiyle en hızlı tura imza atarken, bugünkü mücadeleye de ilk cepten başlama hakkını kazandı.

Şampiyonluk yarışında aynı puana sahip pilotlardan Michael Schumacher, 1:29.711 ile ikinci cebe yerleşirken, Renault pilotu Fernando Alonso 1:30.371'lik zamanlamasıyla 5. en iyi dereceye imza atabildi. Bugün mücadeleye Toyota pilotu Alman Ralf Schumacher üçüncü, takım arkadaşı İtalyan Jarno Trulli ise dördüncü gridden başlayacak.

Ferrari pilotu Michael Schumacher, yarış için avantajlı olduklarını söyledi. Hafta sonunun kendileri için iyi geçtiğini belirten dünya şampiyonu Alman pilot, ''Yarışa başlamak için iyi yer. Yarını ve şampiyonluğu düşündüğümüzde avantajlı bir konumdayız'' dedi. Schumacher, takım arkadaşı Brezilyalı pilot Felipe Massa'nın bugünkü yarışa birinci sırada başlaması konusunda ise, Massa'nın iyi bir performans sergilediğini ve onun adına sevindiğini söyledi.

Kariyeri boyunca ikinci kez yarışa ilk sıradan başlama başarısını elde eden Massa, Ağustos ayında İstanbul'da yapılan grand prix'e de ilk sırada başlamıştı. Genel klasmanda Schumacher ile aynı puanı paylaşan Renault pilotu Fernando Alonso ise, 5.cepten memnun olmadığını dile getirerek,''Pozisyonumuz şampiyonluk için ideal değil. Ancak bu sezonda olumlu değişimler yaşadık. Böyle bir değişim Pazar günü de yaşanabilir'' diye konuştu. 7 kez dünya şampiyonu olan Schumacher, geçen hafta yapılan Çin Grand Prix'sinde kariyerinin 91. birinciliği elde etmişti. Efsane pilot bu sezon son 7 yarışta 5. kez mutlu sona ulaştı.

08.10.2006


 

Arsenal'den Ribery'e 26 milyon euro

Galatasaray'dan olaylı bir şekilde ayrılan ve Fransız takımlarından Marsilya'ya transfer olan Franck Ribery'ye, İngiliz ekibi Arsenal'in adeta bir servet önerdiği iddia edildi.

İngiliz Sky Sports adlı internet sitesinde yer alan haberde, İngiltere Prmeier Lig'in güçlü takımlarından Arsenal'in eski Galatasaraylı Franck Ribery için 26 milyon euroyu gözden çıkardığı ifade edildi. Haberde, Fransa Milli Takımı'yla 2006 Dünya Kupası'nda başarılı maçlar çıkaran Ribery için, Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger'in devreye girdiği ve vatandaşını ikna etmeye çalıştığı vurgulandı. Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Marsilya'da yıldızı parlayan ve Fransa Milli Takımı'na kadar yükselen Ribery için yıldızlar topluluğu Real Madrid ve Bundesliga devi Bayern Münih'in de devrede olduğu bildiriliyor.

08.10.2006


 

Federer kortta rakip tanımıyor

Japonya'da devam eden ve toplam ödülü 940 bin 100 dolar olan Japonya Açık Tenis Turnuvası'nda Roger Federer rüzgarı esmeye devam ediyor.

Dünya sıralamasının bir numaralı ismi İsviçreli Roger Federer, erkeklerde 765 bin, bayanlarda ise 175 bin 100 dolar ödül verilecek olan Japonya Açık Tenis Turnuvası'nda finale yükseldi. Sert zeminde başarılı oyununu sürdüren Roger Federer, yarı finalde karşılaştığı Alman rakibi Benjamin Becker'i 6-3 ve 6-4'lük setlerle devirerek finale adını yazdırdı. 25 yaşındaki İsviçreli raket böylece, bu sezon oynadığı 14 turnuvanın 13'ünde finale oynama başarısı göstermiş oldu. Federer, bu finallerin sekizinden, Avustralya Açık, Wimbledon ve Amerika Açık'ta dahil olmak üzere, ise şampiyonlukla ayrılmayı başardı.

08.10.2006


 

Futbolculardan çevreci mesaj

Konya'da, amatör kümede mücadelede eden bir futbol takımı, ekolojik dengesi bozulan Beyşehir Gölü'ne dikkati çekmek amacıyla maçlara, üzerinde ''Gölümüzü koruyalım'' yazılı formalarla çıkıyor.

Konya 1. Amatör Küme Süper Grup'ta mücadele veren Beyşehir Belediyespor Kulübü, Beyşehir Gölü'nün son dönemde yaşadığı sorunları gündemde tutmak için ilginç bir uygulama başlattı. Su seviyesinin azalması nedeniyle kıyı kesimlerinde 200 metreye kadar çekilmelerin görüldüğü, balık popülasyonunun bozulduğu ve derinliğin bazı yerlerde birkaç metreye kadar düşmesi sonucu teknelerin güçlükle seyrettiği Beyşehir Gölü'ne dikkati çekmek için futbolcular, üzerinde ''Gölümüze sahip çıkalım'' yazan formalarla maça çıkıyor.

08.10.2006


 

Okan: Beşiktaş'a dâvâ açmadım

Galatasaray'a bu sezon Beşiktaş'tan transfer edilen Okan Buruk, eski takımı aleyhine dava açmadığını açıkladı.

Yetkili menajeri Ahmet Bulut vasıtasıyla açıklama yapan Okan, Beşiktaş Kulübü'ne herhangi bir nedenle dava açamadığını bildirdi. Ahmet Bulut, bu yönde medyada çıkan haberlerin doğruyu yansıtmadığını söyledi.

08.10.2006


 

Efes Pilsen ABD'ye gitti

NBA'nin davetlisi olarak Denver Nuggets ve Golden State Warriors takımlarıyla iki hazırlık maçı yapacak Efes Pilsen, ABD'ye gitti.

NBA ile Avrupa Basketbol Ligler Birliği (ULEB) arasında yapılan anlaşma doğrultusunda gerçekleştirilecek organizasyonda Efes Pilsen, ilk maçta 10 Ekim Salı günü NBA takımlarından Denver Nuggets ile karşı karşıya gelecek. Lacivertbeyazlılar, daha sonra Oakland'a geçerek 12 Ekim'i 13 Ekim'e bağlayan gece bir diğer NBA takımı Golden State Warriors ile ikinci hazırlık maçını yapacak.

08.10.2006


 

G.Saray'dan hasta taraftara yardım

Galatasaray Kulübü, yaklaşık 3 yıldır lenf kanseriyle mücadele eden sarıkırmızılı taraftar Şafak Güzeller'in tedavi masrafları için düzenlenen yardım kampanyasına 15 bin YTL bağışta bulundu.

Şafak Güzeller'in adı, Galatasaray taraftar grubu Ultraslan'ın internet sitesinden duyurulan yardım kampanyası ve buna Fenerbahçe taraftar sitesi ''www.antu.com''dan verilen destek ve yardım çağrılarıyla gündemde yer almıştı.

08.10.2006


 

Ligde 9. hafta maç programı

14 Ekim Cumartesi 14.30 Trabzonspor - Kayseri Erciyes (Hüseyin Avni Aker Stadı) 15.00 Konyaspor - Bursaspor (Konya Atatürk Stadı) 15.00 Gaziantepspor - Sakaryaspor (Kamil Ocak Stadı)

20.30 Galatasaray - Ankaragücü

(Ali Sami Yen Stadı)

15 Ekim Pazar

14.30 Ankaraspor - Fenerbahçe

(Ankara 19 Mayıs Stadı)

15.00 Denizlispor - Çaykur Rizespor

(Denizli Atatürk Stadı)

15.00 Kayserispor - Sivasspor

(Büyükşehir Bel. Atatürk Stadı)

15.00 Vestel Manisaspor - Antalyaspor

(Manisa 19 Mayıs Stadı)

20.30 Beşiktaş - Gençlerbirliği

(BJK İnönü Stadı)

08.10.2006


 

F.Bahçe'den Kış Futbol Okulu

Fenerbahçe'de, 1994-1999 yılları arası doğumlu çocukların katıldığı kış dönemi futbol okulu, kulüp başkanı Aziz Yıldırım, yöneticiler Nihat Özbağı, Ömer Temelli, Ali Yıldırım ve futbol altyapı koordinatörü Şenol Çorlu'nun katılımıyla Dereağzı Tesisleri'nde gerçekleştirilen törenle açıldı.

Okulda çalışmaların akademisyen antrenörlerin nezaretinde hafta sonları Dereağzı ve Fikirtepe tesislerinde mayıs ayı sonuna kadar devam edeceği bildirildi.

08.10.2006


 

Atletizm camiası başkan seçiyor

Atletizm Federasyonunun 1. Olağan Genel Kurulu bugün Ankara'da yapılacak. Sürmeli Otel'deki genel kurul, saat 11.00'de başlayacak.

Seçimlerde dört aday başkanlık için yarışacak. Bu adaylar, halen federasyonun başkanlığını sürdüren Mehmet Terzi, Mehmet Yurdadön, Necati Çeteci ve Kazım Koç.

08.10.2006


 

3. Fenerium Basketbol Turnuvası 12 Ekim'de

3. Fenerium Bayan Basketbol Turnuvası, 12 Ekim Perşembe günü İstanbul'da başlayacak.

Caferağa Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşecek ve 2 gün sürecek turnuvada Fenerbahçe, Mersin Büyükşehir Belediyesi (Türkiye), Lukoil (Rusya) ve Ramat Hasharon (İsrail) takımları mücadele edecek.

08.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004