Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kosova’nın statüsü çıkmazda

BM Genel Sekreteri Kofi Annan’ın Kosova özel temsilcisi Başmüzakereci Martti Ahtisaari, taraflar arasında yakınlaşma sağlanamadığını ve sorunun müzakere yoluyla çözüleceğine inanmadığını açıkladı.

Kosova basını, Helsinki’de düzenlenen “Kosova’nın geleceği ve Balkanlar bilmecesi” konulu seminerde konuşan eski Finlandiya Cumhurbaşkanı Ahtisaari’nin, Kosova’da kalıcı çözüm bulunmaması halinde, Balkanlar’da da kalıcı istikrarın sağlanamayacağına dikkat çektiğini aktardı. AB Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana ile NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer’in Brüksel’deki ortak açıklamalarında, Ahtisaari’nin imkân dahilinde yılın sonuna kadar bu süreci tamamlamasını istedikleri belirtiliyor.

Öte yandan, Kosova’yı ziyaret eden ABD özel elçisi Büyükelçi Frank Wisner, ABD’nin tutumunda değişiklik olmadığını ve Kosova’nın nihai statüsünü yıl sonuna kadar çözmeye hazır olduğunu açıkladı.

Bu arada Sırp basını, Rusya Federasyonu’nun, Kosova’nın nihai statüsünün Sırpların istemlerine ters düşmemesine dikkat edilmesi gereğine işaret ettiğini duyurdu. Haberlerde, Rusya’nın Belgrad-Priştine müzakerelerinin 2007 yılında da devam etmesini önerdiği belirtiliyor. Sırbistan Müzakere Ekibi Koordinatorü Leon Koen de Kosova’nın statüsünün büyük güçler tarafından anlaşmayla çözüleceğini ve bu anlaşmada Sırp çıkarlarına da yer verileceğini ifade etti.

/ PRİŞTİNE

11.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kuzey Kore: Masaya oturmaya hazırız

  İran: Nükleer silâha karşıyız

  Arabuluculuk fayda etmedi

  Kosova’nın statüsü çıkmazda

  The Independent: Türkiye de nükleer kapasiteye sahip

  Bosna’da camiye füze saldırısı

  Âyet okuyan Saddam mahkeme salonundan atıldı

  60 ceset bulundu, 2 Amerikan askeri öldürüldü


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004