Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bütçe, 200 milyar YTL’yi aşacak

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, 2007 bütçesinin 200 milyar YTL’yi aşan bir rakam olduğunu belirterek, 2007 bütçesinde yüzde 6.5 faiz dışı fazla hedefinin korunmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve bu aşamada ayrıntılı bilgi veremeyeceklerini söyledi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) tarafından Park Otel’de düzenlenen “Stratejik Öngörü: 2023” konulu toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Önceki gün yapılan Yüksek Planlama Kurulu (YPK) toplantısında hangi noktaya varıldığının sorulması üzerine Bakan Şener, toplantıda 2007 bütçesinin aşağı yukarı ortaya çıktığını belirtti. 2007 bütçesiyle ilgili yaklaşık rakamın sorulması üzerine ise Şener, “200 milyar YTL’yi aşan bir bütçe büyüklüğünden söz ediyoruz” dedi. Şener, şu aşamada ayrıntılı rakamlar vermenin güç olduğunu da kaydetti.

2007 bütçesinde yüzde 6.5 faiz dışı fazla hedefinin korunup korunmadığının sorulması üzerine ise Bakan Şener, “Konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu safhada fazla ayrıntı veremeyiz” diye konuştu.

Son dönemde uluslar arası ham petrol ve emtia fiyatlarındaki gerilemenin, cari açığı olumlu yönde etkilemesinin beklendiğini söyleyen Şener, ‘’Nitekim ham petrol varil fiyatında 10 dolarlık düşmenin enerji ithalat faturamızda yaklaşık 4,2 milyar dolar azalma getireceği ve yıllık bazda cari işlemler açığını yaklaşık 3-3,5 milyar dolar azaltacağı tahmin edilmektedir’’ dedi.

Bu dönemde yüksek miktardaki cari açığa karşın, 36,4 milyar dolar sermaye girişi gerçekleştiğine işaret eden Şener, doğrudan yabancı yatırımların 12,1 milyar dolar ile cari açığın yüzde 54,1’ini finanse eder duruma geldiğini söyledi.

/ ANKARA

12.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bütçe, 200 milyar YTL’yi aşacak

  Esnaf bayramı bekliyor

  Türkiye’de 524 Fransız şirketi var

  İşadamları alternatif arıyor

  Metal iş kolunda uyuşmazlık

  Hazine 500 milyon Euro borçlandı

  Petrol 58 doların altına indi

  İhracat 63,7 milyar dolar

  Satışlar azalınca, piliç eti ucuzladı

  Çözüm, geçici işçinin daimi olması


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004