Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Meşal: İsrail takas istemiyor

Hamas’ın siyasi büro lideri Halid Meşal, İsrail’in, Gazze’de kaçırılan askerî Gilad Şalit’e karşılık Filistinli mahkumların değişimi ilkesini reddettiğini bildirdi.

Meşal, Arap gazetesi El Hayat’a verdiği mülâkatta, “Fikir, Şalit’in serbest bırakılması ve bunun ardından da İsrail’in, siyasi ya da kendi uygun gördüğü bağlamda, mahkumları serbest bırakmasıdır” ifadesini kullandı. Hamas’ın bin kadar siyasi mahkumla, hapiste bulunan kadın ve çocukların tamamının serbest bırakılmasını istediğini belirten Meşal, İsrail’in değişimi reddettiğini söyledi ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert’i “anlaşmayı engellemek” ile suçladı. Meşal, Rusya, ABD, BM ve AB’den oluşan Orta Doğu Dörtlüsünün Filistin’e uygulanan mali ve siyasi boykotu kaldırmak için öne sürdüğü şartları reddettiklerini hatırlatarak, “Biz, Orta Doğu Dörtlüsünün şartlarına boyun eğmeyeceğimizi söyledik, çünkü ilke olarak adil değiller ve kaderimizi düşmanlarımızın şartlarına bağlamayı reddediyoruz” dedi.

Orta Doğu Dörtlüsü, Hamas’ın İsrail’i tanımasını, geçmişte yapılan anlaşmaları kabul etmesini ve şiddetten vazgeçmesini istiyor.

Meşal, geçmişte bu şartları kabul eden Filistinli liderler ya da Arap ülkelerinin liderlerinin gerçekte somut bir şey elde edemediğini belirterek, “Başkalarının deneyimleri bir yere varmamışsa, o zaman ne diye bunları tekrarlamalı?” şeklinde konuştu.

/ KAHİRE

13.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fransa’dan tarih ayıbı, tarihî ayıp

  ‘Fransa sömürgeci geçmişine baksın’

  Güney Kore de domino etkisinde

  Meşal: İsrail takas istemiyor

  Olmert, İran nükleer programını görüştü

  Bağdat’ta bir ayda 2660 sivil öldürüldü

  Kadima Lübnan mağlubu

  Irak hükümeti: Ölü sayısı o kadar değil

  Birleşik Kıbrıs için görüşmeler devam etmeli

  Ankara’nın mesajları bize ümit vermiyor


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004