Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

MİLLİ TAKIM ZİRVEDE

2008 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Moldova'yı 5-0 gibi farklı bir skorla yenerek, C Grubu'nda zirveye yerleşen Türkiye, elemelerdeki en golcü takımlar sıralamasında da üst sıralarda kendisine yer buldu. Hakan Şükür (4) ve Tuncay Şanlı'nın attığı gollerle Moldova'yı farklı yene A Milli Takım, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele eden 50 takımdan en iyi sonuçları alan 6 takım arasında kendisine yer buldu.

Türkiye, C Grubu'nda oynadığı ilk 3 karşılaşmada da rakiplerini mağlup ederken, attığı 8 gole karşılık kalesinde hiç gol görmedi. Milli takım bu başarısıyla, 2008 Elemeleri'nde toplam 7 grupta mücadele eden Avrupa'nın birçok önde gelen bir çok milli takımını da geride bırakmış oldu.

F Grubu'nda yer alan İsveç, şu ana kadar oynadığı 4 maçta 4 galibiyet alarak 12 puanla en iyi ortalamaya ulaşan takım olurken, grubunda da zirvede yer aldı. 2006 Dünya Kupası Finalleri'nin ev sahipliğini yapan Almanya ise, D Grubu'nda oynadığı 3 maçta mağlup olmazken, bu maçlarda rakip kalelere 18 gol bırakırken kalesinde ise sadece 1 gol gördü. Gruplarda puan kaybı yaşamayan son iki takımda C Grubu'nda yer alırken, Türkiye'yi takibini sürdüren Yunanistan da 3'te 3 yapmasına rağmen gol farkıyla Türkiye'nin gerisinde yer aldı.

A Milli Takım, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde şu ana kadar oynanan karşılaşmalarda kalesinde gol görmeyen ender takımlardan birisi olarak da üst sıralarda yer almayı başardı. E Grubu'nda yer alan Hırvatistan, puan kaybı yaşamasına rağmen, oynadığı 3 maçta rakip filelere 9 gol atarken, kalesinde ise hiç gol görmeyerek zirvede yer aldı. Türkiye, gol yemeyen takımlar sıralamasında, -atılan gollere bakılarak yapılan sıralamada- attığı 8 golle ikinci sırada yer alırken grubumuzda zirve mücadelesi verdiğimiz son Avrupa Şampiyonu Yunanistan 6 golle üçüncü ve F Grubu'nda ikinci sırada yer alan Danimarka ise yaşadığı puan kaybına rağmen gol yemeden 6 gol atarak, 50 takım arasında dördüncü sırada yer aldı.

A Milli Futbol Takımı, geride kalan maçlar içerisinde en iyi gol averajı sıralamasında da en iyi 5 takım arasında yer alma başarısı gösterdi. D Grubu'nda maç eksiğiyle ikinci sırada yer alan Almanya, 17 gol averajıyla 50 takım arasında ilk sırada yer alırken, D Grubu'nun zirvesinde yer alan Çek Cumhuriyeti 11 gol averajıyla ikinci, E Grubu'nun ikincisi Hırvatistan 9 golle üçüncü, B Grubu'nun ikincisi Fransa yine 9 golle dördüncü sırada yer aldı.

13.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  MİLLİ TAKIM ZİRVEDE

  Kral muhteşem döndü

  Terim: Bırakın maçın keyfini yaşayalım

  27 ülkenin milli takımına gol attı

  En hızlı golcü apoleti de var

  UEFA'dan Hakan Şükür'e övgü

  Alex: UEFA'da kolay maç yok

  Fenerbahçe Ülker-Beşiktaş Cola Turca

  Efes basketbol okulu

  Tau, Kaya Peker ile galip geldi

  Hakemler açıklandı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004