Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ermeni Patriği: Diyalog sabote edildi

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, Fransa Meclisinin sözde Ermeni soykırımını inkârı suç sayan kanun teklifini kabul etmesiyle diyalogu sabote ettiğini belirterek, “Bu yasa konusunda Türkiye Ermenileri olarak üzerimizde ciddî bir baskı hissetmekteyiz” dedi. Mesrob II, bu sebeple İstanbul Valiliği’nden kilise ve azınlık okullarının güveninin sağlanmasını istediklerini bildirdi.


En iyi cevap

Fransız Parlamentosunda kabul edilen ‘soykırım’ kararına Türkiye’nin vereceği en iyi tepkinin düşünceyi ifade özgürlüğünü genişletmek olduğu belirtili

Fransa'nın yaptığı nankörlük

AKP Genel Başkan Yardımcıları Nihat Ergün ile Şaban Dişli, Fransa Meclisinde sözde Ermeni soykırımının inkârını suç sayan yasa teklifinin kabul edilme


  Karar, Ortaçağ özlemi

Fransa’nın sözde Ermeni soykırımını inkârına ceza getiren yasa tasarısını kabul etmesini “Ortaçağ karanlığına geri dönüş isteği” olarak yorumlayan MAZLUMDER İstanbul Şube Başkan Yardımcısı Avukat Lütfi Yılmaz, durumun, insan haklarında geriye gidişin bir parçası olduğunu söyledi.


  Fransız basını Ermeni yasasına karşı çıktı

Fransız basınında dün çıkan haber ve yorumlarda, meclis genel kurulunun, sözde Ermeni soykırımının inkâr edilmesinin suç sayılmasını öngören yasa teklifini önceki günkü oylamada kabul etmesine karşı çıkıldı.


  Azeri basını: Düşünce özgürlüğü çiğnendi

Fransa parlamentosunun sözde Ermeni soykırımının reddinin suç sayılmasını öngören yasa teklifini kabul etmesi, Azerbaycan basınında da tepkilere yol açtı.


  Arınç: 301 düzeltilebilir

TBMM Başkanı Bülent Arınç, TCK’nın 301. veya başka maddesinin, uygulama noktasında yanlışlıklar içeriyorsa, suçun unsurları noktasında muğlak ifadeler içeriyorsa düzeltilebileceğini söyledi.


  Sağduyu çağrısı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Fransa karanlık çağa doğru gidiyor, ama güneş tekrar bizim üzerimize doğru doğma dönemine geliyor. Biz bunun farkına varalım, önümüzdeki dönemde bizim yıldızımızın parlaması için önümüzde daha çok çukurlar açılacak. O yüzden bizim akıl yoluyla hareket ediyor olmamız lâzım. Eğer akıl yolunu bırakıp hissî noktaya dönersek kaybeden biz oluruz” dedi.


  Türkiye- AB yuvarlak masa toplantısı Göcek'te başladı

Ekonomi ve Dış Politikalar Araştırma Merkezinin (EDAM), AB üyelik müzakerelerinin başlamasının birinci yıl dönümü dolayısıyla Göcek’te düzenlediği ve Avrupa’nın geleceğiyle Türkiye AB ilişkilerinin ele alınacağı yuvarlak masa toplantısı başladı.


  Seçilme yaşı 25

Milletvekili seçilme yaşı 25’e indirildi. TBMM Genel Kurulunda ele alınan anayasa değişikliği teklifinin tümü üzerinde yapılan gizli oylama sonucunda teklif, 19 ret oyuna karşılık, 413 oyla kabul edildi.


  2007 seçimleri Kasım’da

TBMM Genel Kurulu, bağımsız milletvekili adaylarının isimlerinin birleşik oy pusulasında yer almasına ilişkin kanun teklifini kabul etti. Genel Kurul’da 2007’deki Genel Seçimlerin 4 Kasım Pazar günü yapılması hükme bağlandı.


  Sanal dünya şiddeti özendiriyor

Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, hem kendine dönük şiddetin, hem de başkasına dönük şiddetin artış eğiliminde olduğunu söyledi. Okullardaki şiddet ve sebepleri üzerine araştırma yapan Güven, yaptığı açıklamada, egemenlik ilişkilerinin hükümran olduğu her yerde, şiddetin de uygulandığını söyledi.


  Bakan Çelik: Okullarda şiddete karşı strateji planı hazırladık

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okullarda şiddetin önlenmesi için 40 kurumun da içinde bulunduğu önemli bir strateji planı hazırladıklarını açıkladı.


  Gül, Lüksemburg yolcusu

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Lüksemburg’da 16 Ekimde yapılacak Türkiye-AB Troykası bakanlar toplantısına katılacak.


  Babacan Berlin’de

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Almanya’nın başşehri Berlin’deki temaslarına başladı. Bakan Babacan, bugün önce Dışişleri Bakanlığı’nda Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Günter Gloser ile görüştü.


  Diyarbakır’da Kürtçe mevlid

AKP Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Kurt’un başkanlığını yaptığı Diyarbakır Gönül Köprüsü Derneğince Kürtçe mevlid okutuldu.


  Baykal’ın villasında keşif

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan aleyhine açtığı manevî tazminat dâvâsı kapsamında, Baykal’ın villasında, “kamu alanına tecavüz’’ iddialarını araştırmak üzere bilirkişilerce keşif yapıldı.


  TÜBİTAK’dan akademisyenlere destek

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), akademisyenler için kesenin ağzını açtı. Akademisyenlerin projelerine sağladığı destek miktarını, tarihindeki en yüksek rakama ulaştırmaya hazırlanan kurum, proje başına yıllık verilen destek miktarını 50 bin YTL’den 150 bin YTL’ye çıkarıyor.


  Uçaklarımıza Yunan tacizi

Genelkurmay Başkanlığı, Ege Denizi’nin uluslararası hava sahasında planlı eğitim uçuşu yapan Türk Hava Kuvvetlerine ait uçakların uçuş rotasının, Yunan uçakları tarafından 3 kez taciz edildiğini bildirdi.


  Etiyopya’da ‘iftar’ sevinci

Ramazan çalışmaları hakkında bilgi veren İHH İnsani Yardım Vakfı, 2006 Ramazan Programı dolayısıyla dünyanın en fakir ülkesi olan Etiyopya’da da gıda dağıtımı gerçekleştirildiğini bildirdi.


  Kağnılı hayat çabası

Ordu’nun yüksek kesiminde kalan ilçelerde ulaşımda yaşanan güçlük ve ekonomik sebeper, halkın kağnı arabasına olan mahkûmiyetini sürdürüyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004