Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fener’de işler yoluna giriyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Kayserispor karşısında takımının çok iyi mücadele ettiğini belirterek, ‘’Kendi sahamızda aldığımız bu galibiyet çok önemliydi’’ dedi.

Zico, maçtan sonra yaptığı basın toplantısında, çok güzel bir mücadele olduğunu belirterek, ‘’Futbolcularım çok iyi mücadele ettiler. Gol yedikten sonra Ankara’da olduğu gibi oyundan düşmedik, skoru 4-1’e getirdik. Maç içinde gösterdikleri azim ve kararlılıktan dolayı oyuncularımı tebrik ediyorum. Kendi sahamızda çok önemli bir galibiyet aldık’’ diye konuştu.

UEFA Kupası’nda daha önce Randers ile oynadıktan hemen sonra Türkiye’ye dönerek Bursaspor ile karşılaştıklarını hatırlatan Brezilyalı teknik adam, ‘’Oyuncularımız çok fazla yoruluyordu ve konsantre olamıyorlardı. Newcastle United maçının ardından bir gece orada kaldıktan sonra döndük. Ayrıca bütün oyunculardan yararlanmamız gerektiğini düşünerek, böyle bir takım kurduk. Bugün bu oyuncuları oynamaları için seçtim. Onların verimli olacaklarını düşündüğüm için bu tercihi yaptım. Elimizde sürekli seçeneklerimiz olmalı’’ dedi.

ALEX VE KEZMAN

Zico, son maçlarda Kezman’ı tek forvet oynatmasıyla ilgili soruyu da, ‘’Alex ligde en fazla gol atan oyuncu durumdayken onu forvet olarak saymıyor musunuz? Bu bağlamda Alex ve Kezman’ı forvet olarak düşünebiliriz. İkisi de ofansif oyuncular’’ diye cevap verdi. Fenerbahçeli teknik adam, Tümer’in oynamaması konusunda ise şunları söyledi: “Futbolcuların şans bulacaklarını düşünerek kendilerini hazır tutmaları gerekiyor. Tümer’i takımda görmek istiyorum. 26 Ekim Perşembe günü Gaziantepspor ile yapacağımız Fortis Türkiye Kupası’nda kadroya koymak istiyorum. Böyle bir düşüncem var. Şans bulmayan oyuncular oynayan örneklere baksınlar. Mehmet Yozgatlı ve Deniz oynama şansını yakaladıklarında neler yapacaklarını gösteriyorlar.’’

24.10.2006


 

Sağlam: Yenilgiyi peşinen kabullendik

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Fenerbahçe karşısında mağlubiyetten çok ortaya koydukları futbolun kendisini üzdüğünü söyledi.

Sağlam, Fenerbahçe karşısında mağlubiyeti kabul etmiş görüntünün kendilerine yakışmadığını belirterek, ‘’Takım farklı yenilebilir, ama takımımın mücadeleden yoksun, yenilgiyi peşinen kabul etmiş görüntüsünü hazmedemiyorum’’ dedi. Yapmaları gereken çok şey olduğunu vurgulayan Sağlam, şöyle devam etti:

‘’Bu karşılaşma bizi gelecek adına, büyük takım olma adına düşünceye sevketti. Kendi içimizde bunun nedenlerini sorgulayıp tekrar eski kimliğimize dönmeliyiz. Bundan 1 ay önce herkesin beğenisini kazanan bir Kayserispor görüntüsü vardı. Şu andaki görüntü onun tam tersi. Belki o yoğunluktan çıkan futbolcularımın yorgun, yıpranmış olması, belki kadromuzun dar olması bunun sebebidir. Başarısızlıkta futbolcularım kadar bizim de sorumluluğumuz var. Ortada sıkıntı var, ama halledilebilir. Daha fazla çalışıp, herkesin beğenisini kazanmış Kayserispor’u yeniden geri getirmek amacındayız.’’

24.10.2006


 

G. Saray Cafe Crown’dagalibiyet sevinci

Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden Galatasaray Cafe Crown’da, Mersin Büyükşehir Belediyesi karşısında alınan 73-64’lük galibiyetin sevinci yaşanıyor.

Antrenör Murat Özyer, Mersin Büyükşehir Belediyesi karşısında, takım olarak iyi bir oyun sergilediklerini ve galibiyet için karşılaşmaya çıktıklarını söyledi.

Maçın genelinin kontrolleri altında geçtiğini anımsatan Özyer, ‘’Mersin Büyükşehir Belediyesi basketbol takımı, antrenör Hakan Demir’in organizasyonu ile 40 dakika mücadeleyi bırakmadı. Güzel bir atmosfer içerisinde oyundan galip ayrılmak için çaba sarfettiler. Mücadeleci bir maç oldu. Ancak, son 3 dakikada çok iyi savunma yaparak, rakibimizi yenmeyi başardık. Atmosferi güzel bir maçtan galip ayrıldığımız için sevinçliyim. Önemli bir galibiyet bizim için. Bu galibiyeti taraftarlarımıza hediye ediyor ve bayramlarını kutluyorum’’ dedi.

24.10.2006


 

Fortis Türkiye Kupasında heyecan bu hafta başlıyor

Fortis Türkiye Kupası grup maçları hafta içinde 4 grupta oynanacak 8 karşılaşma ile başlayacak.

İlk olarak (B) Grubu’nda yarın Vestel Manissaspor ile Trabzonspor, Manisa 19 Mayıs Stadı’nda saat 20.00’de karşı karşıya gelecek. (A) Grubu’nda Kayserispor, (B) Grubu’nda Konyaspor, (C) Grubu’nda Sivasspor, (D) Grubu’nda ise Gençlerbirliği haftayı bay geçirecek.

Fortis Türkiye Kupası’nda grup

1. maçlarının programı şöyle:

24 Ekim Salı

(B) Grubu:

20.00 Vestel Manisaspor-Trabzonspor (19 Mayıs Stadı)

25 Ekim Çarşamba

(A) Grubu:

15.00 Kayseri Erciyesspor-Karşıyaka

(B.Şehir Bel. Atatürk Stadı)

20.00 Galatasaray-Bursaspor

(Ali Sami Yen Stadı)

(B) Grubu:

15.00 Eskişehirspor-Ankaraspor (Atatürk Stadı)

(D) Grubu:

15.00 Ankaragücü-Çaykur Rizespor (19 Mayıs Stadı)

17.30 Bucaspor-Beşiktaş

(Atatürk Stadı)

26 Ekim Perşembe

(C) Grubu:

15.00 İnegölspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor

(İnegöl İlçe Stadı)

19.00 Fenerbahçe-Gaziantepspor (FB Şükrü Saracoğlu Stadı)

24.10.2006


 

Filenin sultanları iddialı

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı’nın kaptanı Özlem Özçelik ile başarılı oyuncusu Neslihan Demir, Japonya’da yapılacak Dünya Şampiyonası öncesi iddialı konuştular.

İkiliden kaptan Özlem Özçelik, Dünya Şampiyonası’na katılacak olmanın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ederek, ‘’Önemli olan hedeflerimizi yukarıda tutmak. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Çok az zaman kaldı. Uzun zamandır bekliyoruz. Şu anda her şey güzel. Biraz sabırsızız ve bir an önce maç oynamak istiyoruz’’ dedi.

İtalya, Peru, Küba, Mısır ve Sırbistan ile birlikte yer aldıkları (D) Grubu’nda ilk maçlarını Küba ile yapacaklarını anlatan Özlem, ‘’İlk maç Küba’yla ve çok önemli. Diğer takımların ne kadar iyi oldukları önemli değil, önemli olan bizim ne kadar iyi oynayabildiğimiz ve oyuna nasıl girdiğimiz. Biz istediğimiz oyunu sergilediğimiz sürece karşımızdaki takımların hiçbir şansı olmadığını düşünüyorum. Önemli olan bizim psikolojimizin iyi olması ve maça iyi başlayabilmemiz. Bunu yaptığımızda rakiplerimizin korkulu rüyası oluruz’’ diye konuştu.

24.10.2006


 

Trabzon, Vestel'le oynuyor

Fortis Türkiye Kupası’nda bugün deplasmanda Vestel Manisaspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, grup maçlarına iyi bir başlangıç yapmak istiyor.

Ligde Gençlerbirliği’ne 3-0 yenilerek bu sezonki en farklı yenilgisini alan bordo-mavililer, güçlü rakibi karşısından iyi bir sonuçla ayrılarak moral bozukluğunu da ortadan kaldırmak amacında.

Karadeniz ekibinde, Gençlerbirliği maçından farklı olarak, sakatlığı bulunan Ömer Rıza’nın yerine Umut’un ilk 11’de görev alması bekleniyor.

24.10.2006


 

Vestel Manisa mağlûbiyetle tanıştı

Turkcell Süper Lig de 10. hafta maçları tamamlanırken, Vestel Manisaspor, ligdeki ilk yenilgisini Sivasspor deplasmanında almasına rağmen 23 puanla liderliğini sürdürdü. Haftaya aynı puanla başlayan Vestel Manisaspor, deplasmanda Sivasspor’a 3-2 mağlup olarak ligde 9 haftadır sürdürdüğü yenilmezlik unvanını da yitirdi.

Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Kayserispor’u ağırlayan Fenerbahçe ise, 4-1’lik skorla 3 puan kazanırken, geçtiğimiz hafta Vestel Manisaspor ile arasındaki 6 puanlık farkı 3’e düşürdü.

Haftayı, deplasmanda Çaykur Rizespor’u 1-0 yenerek 3 puanla kapatan Beşiktaş 3. sıradaki yerini korurken, Gençlerbirliği deplasmanında 3-0 yenilen Trabzonspor ise bir sıra gerileyerek 5. sıraya indi.

Deplasmanda Kayseri Erciyesspor’u 2-1 yenerek 3 puan alan Galatasaray ise 10. hafta sonunda puan sıralamasında 4 sıra birden yükselerek 4. sırayı elde etti.

22 golün ağlarla buluştuğu bu haftada, 4 maçı ev sahibi takımlar kazanırken, 3 maçı deplasman takımları galibiyetle kapadı. 2 karşılaşma ise golsüz berabere tamamlandı.

TOPLU SONUÇLAR

Sivasspor-Vestel Manisaspor............ (3 - 2)

Çaykur Rizespor-Beşiktaş............... (0 - 1)

Sakaryaspor-Denizlispor................ (1 - 2)

Gençlerbirliği-Trabzonspor............. (3 - 0)

Kayseri Erciyesspor-Galatasaray........ (1 - 2)

Ankaragücü-Konyaspor................... (2 - 0)

Bursaspor-Ankaraspor................... (0 - 0)

Fenerbahçe-Kayserispor................. (4 - 1)

Antalyaspor-Gaziantepspor.............. (0 - 0)

Seyhan ŞENTÜRK

24.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004