Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ekim 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

ŞİDDETE KARARLI TEPKİ

Bingöl 1. Amatör Futbol Ligi'nde mücadele eden Karlıova Yıldırımspor Kulübü, sporda artan şiddet olayları nedeniyle ligden çekildiğini açıkladı. Kulüp Başkanı İlyas Bingöl, "Sahadaki tavır ve hareketleri tasvip etmiyoruz. Spor ahlâklı yapılmalı. Çirkinlik devam ettiği için takımı ligden çekme kararı aldık" dedi.

Bingöl 1. Amatör Futbol Ligi'nde mücadele eden Karlıova Yıldırımspor Kulübü, sporda artan şiddet olayları nedeniyle ligden çekildiğini açıkladı. Büyük bir coşku ve heyecanla başlayan ancak şiddet olayların her geçen gün tırmandığı Amatör Lig'de ilk devre tamamlanmadan Karlıova Yıldırımspor ligden çekildi. Ligin 5'inci haftasında oynanan Karlıova Yıldırımspor-Bingöl Belediyespor maçında yaşanan gerginlik sonrası takımı sahadan çeken Karlıova Yıldırımspor Kulübü Başkanı İlyas Bingöl, karşılaşma sonrasında da ligden çekildiklerini açıkladı.

10 takımın mücadele ettiği Amatör Lig'de 4'üncü sırada yer alan Karlıova Yıldırımspor'un bundan böyle sahaya çıkmayacağını belirten Kulüp Başkanı Bingöl, çekilme kararındaki en büyük etkenin Bingöl Belediyespor Kulübü Başkanı'nın tavır ve hakaretleri olduğunu söyledi. Bingöl Belediyespor Kulübü Başkanı'nın ortamı yatıştırmak yerine farklı bir üslup ve tavır sergilediğini, bunun da ortamın gerilmesine sebep olduğunu öne süren İlyas Bingöl, şöyle konuştu:

"Bir kulüp başkanına yakışmayan hareketler sergilendi. Yapılan davranışlar kabul edilir bir durum değil. Amacımız Bingöl'de spor ahlakıyla yakışır bir şekilde lige devam etmekti. İlimizde profesyonel takım olmadığı için en iyi takımı seçip terfi ligine başarılı bir şekilde maçlarla hazırlayıp göndermekti. Maalesef favori takımlardan biri olan Belediyespor'un Kulüp başkanının bizzat yapmış olduğu çirkin hareketler, bu kararı almamızda en büyük etken olmuştur."

Ligin 5. haftasında Bingöl Şehir Stadyumu'nda oynanan Bingöl Belediyespor-Karlıova Yıldırımspor maçı arasında yaşanan arbedede Belediyespor Kulübü Başkanı Şeref Varolgüneş polisin müdahalesine de tepki göstermişti. Varolgüneş'in bu tavırları üzerine Karlıova Yıldırımspor Kulübü Başkanı İlyas Bingöl de takımı sahadan çekmişti.

29.10.2006


 

Alex: F.Bahçe iyi yolda

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza, kadro itibariyle Fortis Türkiye Kupası'nı kazanacak güçte olduklarını belirterek, ''Tek yapmamız gereken, işe sıkı sarılmak olacak. Bir de başaracağımıza inanmamız gerekiyor'' dedi.

Kendisine ait internet sitesinden açıklama yapan Alex, ''Kadromuz itibariyle kupaya ulaşacak gücümüz var. İki yıldır finallere kadar geliyor ama bir türlü kupayı kaldıramıyoruz. Umarım bu yıl, bu şanssızlığı aşar ve kupayı kazanırız. İyi yoldayız. Tek yapmamız gereken, işe sıkı sarılmak olacak. Bir de başaracağımıza inanmamız gerekiyor'' ifadelerini kullandı.

Kızı Antonia'nın sağlıklı bir şekilde aralarına katılmasıyla ailesinin 4 kişi olduğunu belirten Alex, Kayserispor ile yaptıkları son lig maçında 2 gol atarak 9 gole ulaştığını, şimdilik takımdaki tek olumsuz durumun Kezman'ın sakatlığı olduğunu kaydetti.

F.BAHÇE 2 ATLET ALDI

Öte yandan Fenerbahçe Kulübü, atletizmde 2 sporcu transfer etti. Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, atletizm şubesinin, yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdürdüğü belirtilirken, 200 ve 400 metrelerde Türkiye rekortmeni olan ENKA Spor'dan Serdar Tamaç ile uzun atlama Türkiye Şampiyonu Galatasaraylı Koray Irmak'ın transfer edildiği bildirildi.

29.10.2006


 

Lider V. Manisa Fener'i ağırlıyor

Fenerbahçe ile Vestel Manisaspor, bugün yapacakları maçla birlikte Turkcell Süper Ligi'nde 3. kez karşı karşıya gelecek. Manisa'da saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı Selçuk Dereli yönetecek.

İki takım ilk kez 1974 yılında düzenlenen özel bir maçla karşı karşıya geldi. Fenerbahçe ile Manisaspor arasında oynanan bu maç 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Vestel Manisaspor'la lig tarihinde ilk kez geçen sene karşılaşan Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Tuncay ve Semih'in attığı gollerle 2-1 kazanırken, Manisa'da oynanan mücadeleyi 5-3 kaybetti. Vestel Manisaspor'da, geçen sezonki maçın kadrosundan yalnızca Zelenka, Holosko, Caner ve Hakan Balta forma giyiyor. Fenerbahçe'de ise bu maçta forma giyen Servet, Anelka ve Nobre dışındaki tüm oyuncular kadroda yer alıyor.

Kezman ve Mehmet Yozgatlı oynamıyor

Fenerbahçe'de, sakatlığı bulunan oyunculardan Mateja Kezman ve Mehmet Yozgatlı'nın Manisa'ya götürülmeyeceği açıklandı. Kulüp doktoru Ethem Kavukçu, sağ kasığından sakatlığı bulunan Mehmet Yozgatlı'nın durumunun çok ciddi olmadığını, oyuncuyu riske sokmamak için oynatılmayacağını, ancak gelecek haftaki Gaziantepspor maçına yetiştirileceğini söyledi.

29.10.2006


 

Beşiktaş-Sakarya İnönü'de kapışıyor

Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'in 11. haftasında bugün İstanbul'da Sakaryaspor'u ağırlayacak. BJK İnönü Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak karşılaşmayı, hakem Halis Özkahya yönetecek.

Siyah-beyazlılarda sarı kart cezalısı Burak ile Fortis Türkiye Kupası'ndaki Bucaspor maçında kırmızı kart gören Baki, Sakaryaspor karşısında forma giyemeyecek. Tigana'nın omzundaki sakatlığı geçen Koray'ı 18 kişilik maç kadrosuna alması beklenirken, sakatlığı süren Kleberson ise Sakaryaspor karşısında oynayamayacak.

29.10.2006


 

Nihat, bugün eski takımına karşı oynuyor

İspanya La Liga'da futbol yaşamını sürdüren milli futbolcu Nihat Kahveci, Villareal'de olması gerekenin en iyisi olmaya çalışacağını söyledi. Real Sociedad takımında 4 yıl forma giydikten sonra geçtiğimiz sezon Villarreal'e transfer olan milli futbolcu Nihat Kahveci eski takımına karşı oynayacakları maç öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

İspanya'nın önemli spor gazetelerinden biri olan AS'a konuşan Nihat, uzun süren sakatlık döneminden çıktığını ve Sociedad karşısında takımındaki yerimi alabileceğinin de müjdesini verdi.

Nihat, uzun süren sakatlık döneminin sona ermesinden sonra tekrar takımdaki yerini alacak ve bu kez Villareal formasıyla pazar günü ligde eski takımının karşısına çıkacak. Eski takımına karşı oynayacak olmanın heyecanını yaşadığını belirten Nihat, tekrar San Sebastian Şehri'nde, eski takımıyla buluşmanın özel bir duygu olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Real Sociedad tarafından iyi tepkiler görmeyi ümit ediyorum çünkü 4 yıl boyunca orada oynadım ve çok mutluydum. Ama unutulmamalı ki ben profesyonel bir futbolcuyum ve şuan ki takımım Villareal ve onun için elimden geleni sahada yapacağım" dedi. Başarılı futbolcu Real Sociedad'ın ligde yaşadığı sıkıntılı günlere de değinerek, "Sahada olduğum sürece, takımım için ne gerekirse yapacağım. Ayrıca eski takımım Real Sociedad'ın geçirmiş olduğu zor dönemleri atlatacağına inanıyorum ve ligde hak etmiş oldukları yerlere ulaşacaklarından da eminim. Bende Real Sociedad'da oynadığım dönemlerde de böylesine zor anlar yaşamıştık fakat hepsinin üstesinden gelmesini bilmiş ve atlatmıştık."

Hiçbir zaman Real Sociedad Kulübü'nün sevgisini yitirmediğini belirten Nihat, "Gerçek şu ki şuan başka bir takımın oyuncusu olmama, hatta rakip takımın oyuncusu olarak karşılarına çıkacak olmama rağmen, şundan eminim ki San Sebastian halkı hala beni çok seviyor. Ve bende onları seviyorum" şeklinde konuştu. Ayrıca sakatlığının tamamen iyileştiğini de belirten Nihat, "Şuan için dizimde herhangi bir sorun yok, pazar günü eğer görev verilirse, oynayabilirim" diyerek sözlerini ifade etti.

29.10.2006


 

İmamlarla papazlar dostluk maçı yaptı

Almanya'nın Dortmund Kenti'nde imamlarla papazlar, dostluk maçında karşı karşıya geldi. İmamlar, maçtan 74 galip ayrıldı.

Yarım saat üzerinden iki devre oynanan maçta takımlar, 7'şer oyuncuyla sahaya çıkarken, karşılaşmayı, Yahudi bir hakem yönetti. Centilmence bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada oyuncular kart görmezken, futbolseverler maça büyük ilgi gösterdi. Karşılaşmanın ilk yarısını 43 önde tamamlayan imamlar, sahadan da 74'lük galibiyetle ayrıldı. Karşılaşmada 4 gol kaydeden imamlar takımından Fatih Karataş gol kralı olurken, karşılaşmanın ardından şampiyonluk kupası alan imamlar, sahada tur atıp sevinç gösterisinde bulundu.

29.10.2006


 

Maradona, Honduras haberlerini yalanladı

Honduras Milli Takımı'nın başına geçeceği iddia edilen, dünya futbolunun efsane ismi Arjantinli Maradona, hakkındaki iddiaları yalanladı.

Katılacağı bir gösteri maçı için Kuzey Amerika ülkesi El Salvador'a giden Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona, ülkeye inişinde yaptığı açıklamada, Honduras söylentilerini yalanladı. Maradona, hiç bir görüşme yapmadığını belirtirken, açık kapı bırakmaktan da geri kalmadı. Maradona, "Haberleri izlerken, birden Maradona'nın Honduras'ın başına geçeceğini duydum. Ben hiç kimseyle konuşmadım. Medyaya da böyle bir bilgi vermedim. Honduras'la asla irtibatım olmadı. Ancak bu böyle bir şeyin kesinlikle olmayacağı anlamına gelmez" dedi.

29.10.2006


 

Güreşi Türkiye'de öğrendi

Şehzade Mehmet Koleji’ne iyi bir akademik ve güreş eğitimi almak üzere gelen Shen Jui Pi (15) ülkemizi çok sevdi.

Ailesi’nin çok iyi bir güreş eğitimi alması için Türkiye’ye yolladığı Çinli genç güreşçi Shen Jui Pi “İyi bir akademik ve güreş eğitimi almak için ya Amerika yada Türkiye’ye gitmem gerekiyordu. Ailemin araştırmaları sonucu Türkiye’yi tercih ettik. Çünkü bu ülkenin kültürü bizim kültürümüze benziyor. Ayrıca burası güreşin ana vatanı ve Şehzade Mehmet Koleji de hem akademik hem de güreş eğitimi için çok iyi düzenlenmiş bir okul. Burada çok şey öğreniyorum” dedi. Okulumuzun güreş takımı antrenörü Behçet Karaca ise, “Shen Jui Pi ile haftanın 5 günü çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çok çabuk öğrenen ve çok meraklı bir sporcu. Bir iki yıl içinde ülkesinin genç milli takımında yer alabilir. Uzak doğular artık sadece kendi sporlarını öğretmek için ülkemize gelmiyor bizim ata sporumuzu da öğrenmek için geliyorlar ” dedi.

29.10.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004