Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İşsizlik AB’den yüksek

Avrupa Birliği’nin 25 ülkesinde 2005 yılı itibariyle işsizlik oranının yüzde 8,7, Türkiye’de ise yüzde 10,3 olduğu belirtildi. Türkiye’de, 2001 yılından sonra işsizliğin AB ortalamasının üzerine çıktığı, 2005’de yüzde 10,37’ye yükseldiği kaydedildi.


İşsizlik oranı yüzde 9.1’e indi

İşsizlik oranı Ağustos ayında yüzde 9.1’e geriledi. Türkiye genelindeki işsiz sayısı ise 2.3 milyon düzeyinde bulunuyor. Türkiye’nin en önemli sorunl

Ekonomiye 2 milyar dolar katma değer

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenecek MÜSİAD 11. Uluslararası Fuarında, yapılacak iş bağlantılarıyla reel ekonomiy


  Otomotiv ihracatının yarısından fazlası 5 ülkeye

Otomotiv sektörü, yılın 10 ayında ihracatının yarısından fazlasını İtalya, Almanya, Fransa, İngiltere ve İspanya’ya gerçekleştirdi.


  İhracat 74 milyar dolara dayandı

Türkiye’nin ihracatı artmaya devam ediyor. Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın web sitesinde (ihracat.dtm.gov.tr) açıkladığı kayıt rakamlarına göre, 18 Kasım itibariyle 73 milyar 786 milyon 767 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.


  Kestane üretiminde dördüncüyüz

Özellikle kış aylarında tüketilen kestane üretiminde Türkiye’nin, dünyada üretici ülkeler arasında Çin, İtalya ve Kore’den sonra 4’üncü sırada olduğu bildirildi.


  Unakıtan: Tedavide sınırlama yok

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ayakta muayene, teşhis ve tedavi hizmetleri sunulurken yapılması gereken tetkik, tahlil ve benzeri işlemlerde herhangi bir sınırlama olmadığını bildirdi.


  Takım ve otellere maliye takibi

Futbol liglerinde ikinci yarı hazırlıklarını Antalya’da kamp yaparak sürdürecek olan yerli ve yabancı futbol takımlarının kaldıkları otel ve tatil köyleri, Maliye Bakanlığı tarafından takip altına alınacak.


  İSEDAK toplantısı bugün başlıyor

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in başkanı olduğu, İslâm Konferansı Örgütü (İKÖ) Ekonomik ve Ticarî İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK)’nin 22’inci toplantısı, bugün başlıyor. İstanbul’da, Polat Renaissance Otelinde yapılacak toplantı 24 Kasım’da sona erecek.


  3 günde 51 lojman satıldı

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ), açık satışa çıkardığı 88 eski TBMM lojmanından 51’i, 3 günde satıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004