Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

ÜÇ PUAN OLSUN

UEFA Ligindeki ilk maçında N. Castle’a 1-0 kaybeden F. Bahçe, ikinci maçında Serie A’da iyi bir sezon geçiren Palermo’yu konuk ediyor. Grupta iddialı duruma gelmek isteyen sarı-lacivertlilerde hedef galibiyet. Saat 20:00’de başlayacak karşılaşmayı Kanal D naklen yayınlayacak.

Fenerbahçe, UEFA Kupası 2. tur (H) Grubu’ndaki ikinci maçında bugün İstanbul’da İtalya’nın Palermo takımıyla karşılaşacak. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak maçı Portekiz Futbol Federasyonu’ndan Lucilio Cardoso Cortez Batista yönetecek. Gruptaki ilk maçında deplasmanda İngiltere’nin Newcastle United takımına 1-0 yenilen sarı-lacivertliler, İtalya Ligi Serie A’da lider Inter’in 3 puan gerisinde ikinci sırada bulunan Palermo’yu yenerek, gruptan çıkma yolunda avantaj yakalamak istiyor. Palermo ise 3. hafta maçları yapılacak grupta daha önceki 2 karşılaşmasında 1 galibiyet, 1 yenilgi sonrası 3 puanla ikinci sırada yer alıyor. Almanya’nın Eintracht Frankfurt takımının maç yapmadan geçeceği (H) Grubu’nda ayrıca Newcastle United ile İspanya’nın Celta Vigo ekipleri İngiltere’de karşılaşacak.

126. AVRUPA SINAVI

UEFA Kupası (H) Grubu’ndaki ikinci maçında bugün Kadıköy’de İtalya’nın Palermo takımıyla karşılacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 126. mücadelesine çıkacak. Sarı-lacivertli ekip Avrupa kupalarında bugüne dek yaptığı 125 maçta 39 galibiyet 17 beraberlik ve 69 yenilgi aldı. 125 maçta rakip filelere 142 gol atan sarı-lacivertliler, kendi kalesinde ise 219 gole engel olamadı. Sarı-lacivertli ekip Palermo ile ilk karşılaşmasına çıkacak.

İTALYANLARI YENEMİYOR

Fenerbahçe’nin, Avrupa kupalarında İtalyan ekiplerine karşı şansı tutmuyor. Sarı-lacivertliler, İtalyan ekipleriyle yaptığı 10 karşılaşmanın sadece 1’inden galip ayrıldı. İtalyanlara karşı beraberliği bulunmayan Fenerbahçe 9 maçta yenilmekten kurtulamadı. Sarı-lacivertliler, tek galibiyetini 1998-1999 sezonunda UEFA Kupası 1. tur maçında, İstanbul’da Parma karşısında 1-0 ile elde etmişti.

APPİAH İDDİALI

Fenerbahçe’nin Ganalı futbolcusu Stephan Appiah, Palermo’ya karşı istedikleri oyunu ortaya koyacaklarına inandığını söyledi. Tecrübeli futbolcu, Fenerbahçe Kulübü’nün resmî internet sitesine yaptığı açıklamada, Palermo maçının zor geçeceğini, çok çalışarak sahadan zaferle ayrılan taraf olmaya çalışacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti: ‘’Palermo, İtalya Ligi’nde şampiyonluk yarışında. Bu açıdan bakıldığında maçın zorlu geçeceği belli. Karşılaşmada gerçek futbolumuzu ortaya koyacağımıza inanıyorum. Bunun için taraftarımızın bizi desteklemesini ve bize olan inançlarını kaybetmemelerini istiyoruz. Gelsinler bize sonuna kadar destek versinler.”

23.11.2006


 

Rüştü ameliyat oldu

Fenerbahçe ve Millî Takım’ın file bekçisi Rüştü Reçber’i ameliyat eden Prof. Dr. Ömer Taşer, başarılı bir operasyonun gerçekleştiğini, millî oyuncunun 4 ile 4,5 aylık bir sürenin ardından sahalara dönebileceğini söyledi.

Prof, Dr. Taşer, ‘’Sahalara dönmesi 4 ile 4,5 aylık süredir. Bu süreyi daha öne çekmek, ancak vücudunun yapılan egzersizlere ve çalışmalara çok iyi uyum göstermesiyle mümkün. Bu da biraz zamana bağlı’’ diye konuştu. Bu arada Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanı Mehmet Binnet de Rüştü’nün ameliyatıyla ilgili her şeyin federasyon tarafından karşılandığını söyledi.

23.11.2006


 

Kabze’nin hedefi Millî Takım

Galatasaraylı Hasan Kabze, ‘’Hedefim Galatasaray forması altında gol kralı olmak ve (A) Millî Takım’da sürekli oynamak. Bunları da başardıktan sonra, yurt dışında Galatasaray’dan daha iyi kulübe gidebilmek’’ dedi.

Galatasaray Kulübü’nün internet sitesinde ‘’Cola Turka ile Soru Cevap’’ adıyla gerçekleştirilen bölümde, taraftarların yönelttiği soruları cevaplayan Hasan Kabze, Galatasaray’da oynamadığı dönemlerde ayrılmayı düşündüğünü belirterek, ‘’Nedeni ise şans verilmediğinden takıma fazla bir katkım olmadığını düşünmemdi. Ancak şu anda oynamaya başladığım için mutluyum ve takımıma fayda sağladığımı düşünüyorum. Artık ayrılmayı düşünmüyorum’’ diye konuştu.

Genç futbolcu, geçtiğimiz sezon Beşiktaş’a attığı 2. golün, Galatasaray formasıyla attığı en anlamlı gol olduğunu ifade ederek, oyuna sonradan girip gösterdiği iyi performans ile ilgili de şunları söyledi: ‘’Hedefim Galatasaray forması altında gol kralı olmak ve (A) Millî Takım’da sürekli oynamak. Bunları da başardıktan sonra, yurt dışında Galatasaray’dan daha iyi kulübe gidebilmek’’

SİVAS BİLETLERİ SATIŞTA

Turkcell Süper Lig’in 15. haftasında, Galatasaray ile Sivasspor takımları arasında 25 Kasım Cumartesi günü İstanbul’da yapılacak maçın biletleri bugün satışa çıkarılacak. Ali Sami Yen Stadı’nda saat 19.00’da başlayacak maçın bilet fiyatları şöyle:

Kapalı alt: 30 YTL

Yeni açık üst ve eski açık: 13 YTL

Yeni açık alt: 11 YTL

23.11.2006


 

Nobre: Kaptanlık güzel sürprizdi

Beşiktaş’ın forvet oyuncusu Mert Nobre, Fenerbahçe derbisinde sahaya kaptan olarak çıkmasının kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.

Nobre, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, sahaya kaptan olarak çıkacağını Cumartesi günü öğrendiğini belirterek, ‘’Yaptıkları bu jestten dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.

Fenerbahçe maçına da değinen Nobre, ‘’Fenerbahçe maçı derbi olduğu için her zaman zordur. Beraberlik ne onlar için, ne de bizim için iyi oldu. Sonuç bizim galibiyetimiz de olabilirdi’’ diye konuştu.

CLUB BRUGGE BİLETLERİ

Beşiktaş’ın, UEFA Kupası ikinci tur (B) Grubu 4. haftasında Belçika’nın Club Brugge takımıyla 29 Kasım Çarşamba günü İstanbul’da yapacağı maçın biletleri satışa çıkarıldı.

Biletix’ten satışı yapılan biletlerin fiyatları şöyle:

VIP B-E üst: 300 YTL

VIP A-F üst: 200 YTL

VIP A-F alt: 180 YTL

VIP B-E alt: 180 YTL

VIP C-D alt: 200 YTL

Numaralı orta: 170 YTL

Numaralı kenar: 140 YTL

Kapalı üst: 120 YTL

Kapalı alt: 90 YTL

Yeni ve eski açık: 40 YTL

23.11.2006


 

Kulüpler Birliği başkan seçiyor

Kulüpler Birliği Vakfı, yeni dönem başkanını seçmek için bugün Ankara’da toplanıyor

Kulüpler Birliği’ne yakın kaynaklar, 1 yıldır hiçbir toplantıya katılmayan Fenerbahçe dışındaki tüm kulüplerin katılmasının beklendiği toplantıda, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Ankaraspor Kulübü Başkanı Hilmi Gökçınar ve Ankaragücü Kulübü Başkanı Cemal Aydın’ın başkanlık için aday olabileceğini kaydetti.

23.11.2006


 

Ziya Doğan fırtınası

Hem saha içi hem de saha dışı sorunlarla boğuşan Trabzonspor, Fenerbahçe ile oynayacağı maçın hazırlıklarını büyük baskı altında sürdürüyor.

Lig’de lider durumda olan Fenerbahçe ile 14. sırada bulunan Trabzonspor’un karşılaşacağı maçta teknik direktör Ziya Doğan oyuncularını tatlı-sert bir dille bu maça motive etmeye çalışıyor. Fenerbahçe karşısına genç oyuncularına da forma şansı vermenin hesaplarını yapan Doğan, antrenmanlarda sürekli oyuncularını maça motive etmeye çalışıyor. Doğan, futbolcularına “Sahada ‘abi’ yok siz varsınız. Sizden kişilikli futbolcu olmanızı istiyorum. Yeteneklerinizin farkına varın ve rakibe saldırın. Onlardan çekinmeyin, devamlı hucumu düşünün. Siz rakiplerinizden daha yeteneklisiniz” diyerek Fenerbahçe maçı için hırslandırıyor.

23.11.2006


 

Carew, Real Madrid’i şaşırttı

Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde önceki akşam 2-2 sonuçlanan Real Madrid-Olympique Lyon maçında Norveçli futbolcu John Carew sergilediği oyunla futbol otoriterlerini şaşırttı.

2004-2005 sezonunda Beşiktaş’ta forma giyen ve 24 maçta 13 gol kaydeden Carew, Lyon’da son 2 sezondur üst düzey bir performans gösteriyor. Real Madrid karşısında 1 gol atan ve defansa kök söktüren Carew, İspanyol basınında yapılan yorumlarda büyük övgü aldı ve sahanın en iyisi olarak gösterildi.

23.11.2006


 

FIFA’da 4 basamak geriledik

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Kasım ayı dünya klasmanını açıklarken, Türkiye, sıralamada 4 basamak birden gerileyerek 25. sıraya düştü.

FIFA’nın Ekim ayında açıkladığı klasmanda 873 puanla 21. sırada bulunan Türkiye, bu ayki sıralamada 28 puan kaybederek 4. basamak birden düştü ve 25. oldu. Uzun süredir klasmanın ilk basamağında yer alan Brezilya’yı koltuğundan etmeye çok yaklaşan İtalya, Türk millî takımıyla berabere kalınca Kasım ayında topladığı bin 560 puanla ikinci sırayı aldı.

23.11.2006


 

Nihat Kahveci sezonu kapattı

İspanya’nın Villarreal takımında ilk sezonunu geçiren Nihat Kahveci, sol dizindeki sakatlığının tekrarlaması yüzünden sezonu kapattı.

Real Sociedad’dayken sol dizinden ameliyat geçiren ve 6 aydan fazla sahalardan uzak kalan Nihat, iyileştikten sonra transfer olduğu Villarreal’de de aynı talihsizliği yaşadı. Türk futbolcunun antrenmanda diz bağlarının koptuğu açıklandı.

Bu arada, İspanyol liginde bu sezon yaşanan yıldız futbolcuların sakatlıkları rekor düzeye çıktı. Barcelona’da Etoo, Messi, İniesta, Vaencia’da Edu, Real Madrid’de Beckham, Ronaldo gibi birçok futbolcu bu sezon sakatlıklar geçiriyor. La Liga’da geçen 11 haftada 7 lig maçı ve 2 Kral Kupası maçında forma giyen Nihat, ligde 6 kez ilk 11’de, 1 kez de yedekten oyuna girdi. Lig maçlarında henüz golü bulunmayan Nihat, Kral Kupası’nda 3 gol attı.

23.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004