Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Kasım 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Cazibe merkezi haline geldik

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin istikrarlı bir ekonomiye kavuştuğunu ve küresel sermaye için cazibe merkezine dönüştüğünü söyledi.

İstanbul’da düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nun açılış oturumunda konuşan Erdoğan, “Türkiye’nin adı son dönemde fırsatlar ülkesi olarak anılıyor. İnanıyorum ki, hepimiz İstanbul’dan birşeyler kazanarak çıkacağız” dedi.

Güvensizlik ortamının geride kaldığını belirten Erdoğan şunları söyledi: “Mayıs ayında yaşanan dalgalanmaya rağmen Türkiye bundan ciddi manada rahatsız olmadı. Türkiye’nin özgüveni var, belli bir gücü var. Küresel sermaye Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor. Türkiye ekonomisi köklü bir yapısal değişim sürecinden geçiyor.”

2007’nin seçim yılı olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, mali disiplinden taviz vermeyeceklerini, seçim bütçesinin olmayacağını kaydetti.

‘YOKSULLUK ŞİDDETİ KÖRÜKLÜYOR’

Türkiye’nin çevresinde yaşanan olumsuzluklara rağmen demokratik gelişmeyle ekonomik gelişmeyi birlikte götürdüğüne dikkat çeken Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Barış ve refah ayrılmaz ikilidir. Yoksulluk şiddeti, şiddet yoksulluğu tetikliyor. Küresel barış umutlarımız, küresel teröre yerini terk etmiştir. Medeniyetler ittifakı girişimi bu tehlikeye verdiğimiz cevaptır. Küresel teröre yer kalmasın, medeniyetler ittifakı dünyada egemen olsun istiyoruz. Bu forum da refahın yaygınlaşmasına katkıda bulunacaktır.”

‘’HERKES TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNDEN ÜMİTLİ’

Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Claus Schwab, Türkiye’nin geleceğinden herkesin ümitli olduğunu söyledi. Schwab, basın toplantısında, Türkiye ile ilgili olarak Avrupa Risk Raporu, Rekabet Gücü Raporu ve Türkiye’nin jeopolitik konumuna ilişkin raporlar hazırlandığını, bu iki günlük toplantıda Türkiye’nin ekonomik, siyasi ve jeopolitik gücü, AB ile ilişkileri ve kültürler arası diyaloğun ele alınacağını kaydetti.

Schwab, ‘’Bölgeleri Birleştirmek-Yeni Fırsatlar Yaratmak’’ isimli Türkiye zirvesinde Türkiye’nin bütün yönleriyle tartışılacağını aktardı.Türkiye’nin Brezilya, Rusya, Çin ve Hindistan gibi yatırım açısından cazip bir ülke olduğunu ifade eden Schwab, ayrıca Türkiye’nin büyük bir ekonomik ve siyasi potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

/ İSTANBUL

24.11.2006

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gümrükler kalksın

  Çalışan emeklilerin prim yükü artacak

  Cazibe merkezi haline geldik

  Sadece tekstil sektörü zarar etti

  Trafikte 12 milyon araç var

  Fiskobirlik kredi peşinde


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004