Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Aralık 2006

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Zengin yoksulu 7’ye katladı

Türkiye’de en yoksul yüzde 20’lik kesimin toplam kullanılabilir gelirden aldığı pay yüzde 6.1’de kalırken, en zengin yüzde 20’lik kesim ise yüzde 44.4 oranında pay aldı. Buna göre zenginle yoksul arasında 7.3 kat gelir farkı bulunduğu hesaplandı.


Asgarî ücrette karar günü

Asgarî Ücret Tesbit Komisyonu, gelecek yıl geçerli olacak asgarî ücreti belirlemek için bugün üçüncü kez toplanacak. SSK verileri, Türkiye’de yaklaşık

Aldatıcı satışlara kanmayın

Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKDER) Genel Başkanı Fikri Karagöz, alış verişlerde ‘bilgi, davranış ve zamanın’ para kadar önemli olduğunu belirtirken


  2007’de fiş toplanmayacak

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 2007 yılında ücretlilerin, vergi iadesi için fiş toplamayacağını söyledi.


  Tüzmen: Böyle ortaklık olmaz

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen Türkiye’nin dış ticaretinin 220 milyar, ABD’nin dış ticaretinin ise 2 trilyon doları geçtiğine dikkat çekerek, “İkisinin arasındaki ticaret 10 milyar dolar. Böyle birşey yok, böyle bir stratejik ortaklık falan olmaz” dedi.


  Firmalar, ihracattan çok ithalat yapıyor

Türkiye’de bu yıl Ekim sonu itibarıyle 40 bin 936 ihracatçı firma, 49 bin 903 ithalatçı firma bulunuyor. Firmaların ortalama ihracatı 1 milyon 656,7 bin dolar olurken, ortalama ithalatları 2 milyon 250,8 bin dolar.


  2007’de Çin’e kota uygulanacak

Dış Ticaret Müsteşarlığı, Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) menşeli bazı tekstil ve konfeksiyon ürünlerinin ithalatında kota uygulamasına karar verdi.


  ABD helikopterleri Türk cihazı kullanacak

ANKARA - Sikorsky firması’ndan Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacına dönük tedarik edilecek 17 adet Sea Hawk (Deniz Şahini) helikopterlerinin kritik görev ve seyrüsefer ekipmanları, Aselsan tarafından üretilecek.


  İkinci ellerde kilometreye dikkat

İkinci el otomobillerin orijinal kilometresinin yerinden çıkarılıp çeşitli yöntemlerle düşürülebildiği ve böylece aracın az kilometre yaptığı izlenimi verilmeye çalışıldığı bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004