Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Avrupalı Müslümanların kafası karıştı

Kurban Bayramının farklı günlerde kutlanması Avrupa’da kafaları karıştırdı. Belçika’da Türkler Türkiye’ye uyarak bayrama girerken, ülkedeki en geniş Müslüman göçmen grubunu oluşturan Faslılar ise bir gün önceden bayram yaptılar.

Belçika İslam Temsil Kurumu’nun (Executif) bayrama günler kala Suudi Arabistan’da yayınlanan fetvaya dayanarak Kurban Bayramını planlanandan bir gün önce yani 30 Aralık’ta kutlanacağını duyurması Belçika’daki Müslüman cemaatlerin arasında farklı uygulamalara neden oldu. Ülkedeki en geniş Müslüman göçmen grubunu oluşturan Faslılar Cumartesi günü kurbanlarını kesip Kurban Bayramını kutlarken, Türk toplumunun çoğunluğu fetvaya uymayarak Pazar gününü bayramın ilk günü olarak kabul edip dini vecibelerini o gün yerine getirdiler.

Bu yıl Kurban Bayramın aylar öncesinden 2006 yılının son günü olan 31 Aralık tarihine denk geliyor olması üzerine evde kurban kesiminin yasak olmasından dolayı yapılan tüm hazırlıklar, bayramın bir gün önce kutlanacağının duyulması ve Belçikalı makamların kısa süreli tedirginlik yaşamalarına neden oldu. Her şeye rağmen Müslümanlar geçtiğimiz hafta sonu her iki günde de kurbanlarını önceden hazırlanan geçici kesimhanelerde sorunsuz bir şekilde kestiler.

Öte yandan bu yıl aynı zamanlara denk gelen Kurban Bayramı ve yılbaşı nedeniyle Türkiye’in Brüksel Büyükelçisi Fuat Tanlay bir mesaj yayınlayarak vatandaşların bayram ve yeni yılını kutladı. Tanlay mesajında eğitimde yüksek öğrenimin önemine vurgu yaparak “Türkiye, Türk insanı, Türk toplumu daima en üst düzeyde olmalıdır” ilkesinin tek hedef olarak alınmasını istedi. Büyükelçi Tanlay yayınladığı mesajda ayrıca ‘’ Milletçe sahip olduğumuz sevgi, saygı, dayanışma ve hoşgörü gibi asıl duyguları ve hasletleri, sadece birbirimize karşı değil, içinde yaşamakta olduğumuz Belçika toplumunun fertlerine karşı da ortaya koyabilmemizin güzel ve önemli bir fırsat oluşturduğunu vurgulamak istiyorum.’’ sözlerine de yer verdi.

/ BRÜKSEL

02.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dinler barışı emrediyor

  ABD Saddam’ın suç ortağı

  Bayram vaazına soruşturma açılan imam açığa alındı

  Avrupalı Müslümanların kafası karıştı

  Bulgaristan ve Romanya da AB üyesi

  Sınırda bayramlaşma

  Erdoğan: Cumhuriyet bir kişinin malı değil

  Yeni yıla tavaf ile girdiler

  Karne saklamaya son

  Haydi gençler liseye

  Devrilen otobüsteki 5 polis yaralandı

  ATO: Büyüme Türkiye’ye yetmiyor

  Çelik: Geçmişin muhasebesini yapalım

  Fırat: Genel seçimler 4 Kasım’da

  Nüfus sayımı başlıyor

  PKK’dan 99 terörist kaçtı

  Gazeteci Yener Süsoy hayatını kaybetti

  Kimse Yok Mu Derneğinden 2500 aileye kurban eti

  Maden’de örnek proje

  Dünya, susuzlukla karşı karşıya


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004