Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

EMRE: IRKÇI DEĞİLİM

İngiltere Futbol Federasyonu, Newcastle United'da forma giyen temsilcimiz Emre Belözoğlu'nun Evertonlu futbolculara ırkçı haraketler ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattı. Federasyondan yapılan açıklamada, geçtiğimiz hafta Everton'un Newcastle United'ı 3-0 yendiği maçta Everton kalecisi Tim Howard ve defans oyuncusu Lescott ile tartışan Emre'nin rakiplerine ırkçı sözler söylediği iddiası ile soruşturma açılmasına karar verildiği ve ortadaki iddiaların araştırılacağı ifade edildi.

HAKEM EMRE'Yİ DUYMADI

FA'dan bir yetkili maçın hakemi Dermont Gallagher'in verdiği raporda Gallager'in Emre'nin sözlerini duymadığını fakat belgede bu iddiaların yer aldığını belirtirken, Everton'un başvurusunu beklediklerini kaydetti. Soruşturma sonunda Emre'nin para ve oynamama cezası alması bekleniyor. Emre, hem bu konu hem de Türkiye'ye döneceği iddiaları hakkında yaptığı açıklama şunları söylemişti;

TÜRKİYE'YE DÖNMEM

Premier Lig'de Newcaste United formasıyla başarılı maçlar çıkaran Emre Belözoğlu, Türkiye'ye dönmeyi düşünmediğini ama Şampiyonlar Ligi'nde oynayan bir takıma gidebileceğini söyledi. Emre, kulübünün kendisini ara transferde göndermek istediği yolundaki söylentilerin ise asılsız olduğunu söylerken, "Newcastle United'de beni ne kadar el üstünde tuttuklarını herkes biliyor. Ben istemedikçe buradan beni kimse gönderemez. Her transfer döneminde adım Türkiye ve diğer Avrupa kulüpleri ile geçiyor. Türkiye'ye dönme gibi bir düşüncem asla yok. Buradan kovulmadığım sürece Türkiye'ye geri dönmem. Newcastle United'ta mutluyum. Buraya oldukça alıştım. Geçtiğimiz sezonki talihsiz sakatlığın aksine bu sezon hemen hemen her maçta forma giydim." dedi.

BAYERN MÜNİH TAKİPTE

Menajeri aracılığıyla teklifler aldığını belirten Emre, " Transfer bir futbolcunun istemesiyle gerçekleşmez. Kulübümün de onay vermesi gerekir"şeklinde konuştu. Bayern Münih'in kendisi ile ilgilendiğinin atırlatılması üzerine de Emre; "4 sene Galatasaray'da, 4 sene İnter'de Şampiyonlar Ligi heyecanı yaşadım. Avrupa'da Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden ve hedefleri yüksek olan bir ekipte görev yapmak isterim. Bunun gerçekleşme durumunun ise ara transferde olacağını düşünmüyorum. Olursa sezon sonu böyle birşey gerçekleşebilir. Newcastle UEFA'da iyi gidiyor. Hedeflerimiz var. Futbolcu olaraK idealim Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek. Transferimi bu şekilde düşünebilirsiniz" açıklamasında bulundu.

IRKÇI SÖZLER SÖYLEMEDİM

Emre, kendisinin ırkçı tavırlar içerisinde bulunduğu için ceza alacağını öne süren haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Milli futbolcumuz bu konuda kendisinin hiçbir şekilde yazıldığı gibi davranmadığını söylerken, FA tarafından da tarafına herhangi bir yazı ve ifade alma isteği gelmediğini, olayın ardından iki maç geçtiğini ve ırkçılık gibi bir konu olmasının söz konusu olmadığını söyledi.

EMRE’YE SORUŞTURMA

İngiltere Futbol Federasyonu'nun (FA) Everton takımının kalecisi Tim Howard'a ırkçı hakaretlerde bulunduğu iddiası ile, Newcastle'ın Türk oyuncusu Emre Belözoğlu ile ilgili soruşturma başlattığı bildirildi. İngiliz gazeteleri The Guardian ve The Times gelişmelere futbol sayfalarında geniş yer ayırdı. FA'in önümüzdeki günlerde Everton takımının siyahi kalecesi Tim Howard'ı konuyla ilgili olarak sorgulayacağı belirtiliyor.

TİM HOWARD İHBAR ETTİ

Bu arada maçın hakemi Dermot Gallagher'in Türk oyuncu Emre Belözoğlu tarafından yapıldığı öne sürülen ırkçı hareketleri duymadığını rapor ettiği bildirildi. Everton kalecisinin yaptığı itiraz ve ihbarın ise, hakem tarafından FA'ya bildirildiği belirtiliyor. Bu arada Guardian gazetesi, Emre Belözoğlu'nun ilk yarının bitiminde tünele ilerlerken yaptığı öne sürülen hakaretleri bazı seyircilerin de duyduğunu, onların da FA'ya kişisel başvurular yaptıklarını iddia etti.

04.01.2007


 

Bu Trabzon'u kimse kurtaramaz

Seoul Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, antrenörlüğe başladığı ilk günkü heyecanla Güney Kore'ye gideceğini söyledi.

Güneş, Usta Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Güney Kore seyahati öncesinde yeni takımı ve Trabzonspor ile ilgili olarak kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Güneş, Uzakdoğunun kendisi için yeni bir dönem olacağını belirterek, ''Batıdaki futbol anlayışına uyum sağlayamadık. Maalesef ülke olarak o sıkıntımız var. Batıda ticari boyut üst seviyeye ulaştı. Güney Kore'de ise futbola ve başarıya açlar. Güzel futbol izlemek istiyorlar. Benim işim de bunu sağlamak'' dedi.

ÇOK HATALAR YAPILDI

Trabzonspor konusunda değerlendirmelerde bulunan Şenol Güneş, bordo-mavili kulüpte çok hatalar yapıldığını söyledi. Güneş, Trabzonspor'un geldiği noktanın üzüntü verici olduğunu belirterek, şunları söyledi: ''Trabzonspor, başarısız gözüküyor. 1967 yılında kuruldu. Deneyimi var ancak hataları var. Hatalar herkesin başına gelebilir. Önemli olan bu başarısızlıkları nasıl değiştirebileceğinin tespitin yapılması. Bunlar Trabzonspor'un sahiplerine düşen görevdir. Teknik heyet ve yönetime incitmeden yön vermek lazım. Taraftar, çizgisini kaybetti. Trabzonspor bizimdir, bizim olacak ama hata yapıyoruz. Görevde bulunanlara saygısızlık olmasın diye uzak durarak daha fazla hata yapmalarına neden olduk. Trabzonspor'un ilk 5'e gireceğini düşünüyorum. Öyle yanlışlar yapıldı. O hatalar olmasaydı takım ilk 5'de olurdu. Büyük paralar harcanarak yapılan transferler Trabzonspor'u şampiyon yapmaz, dibe getirir.''

DOĞAN DA KURTARAMAZ

Güneş, Trabzonspor'u, içinde bulunduğu durumdan bir teknik direktörün kurtaramayacağı söyledi. ''Bugünkü antrenör Trabzonspor'u kurtaramaz'' diyen Güneş, ''Bunu Ziya Doğan ile ilgili söylemiyorum. Çünkü tek başına birşey yapamaz. Ben de olsam yapamam'' dedi. Güneş, başarı ve başarısızlığın sahibinin yönetim kurulu olduğunu da belirterek, ''UEFA kriterlerine uymamak Türkiye'nin sorunudur. Eski patron zihniyetiyle kulüpler yönetiliyor. Kurumsallaşmayla yönetilse sorun olmaz. Bir antrenör alınıp daha sonra suçlanılmamalı. Demek ki kendi başarısızlığına kılıf arıyorsun. Görev verdiğiniz elinizden, kolunuzdan şikayetsiniz. Gittiğim kulüpte 2 profesyonel var. Bütçem bu, şartlar bu, böyle çalışacağız. İş bitiyor. Aldığınız oyuncuyu kovmak için bahane arıyorsunuz. Yöneticiler düşünce üretmeli'' diye konuştu.

DERDİ OLAN BANA GELSİN

Güneş, görevi bıraktıktan sonra kimseye cevap vermediğini kaydederek, şöyle devam etti: ''Sokakta kadınlar gibi dedikodu yapıyorlar. Derdi olan varsa benimle konuşmalı. Bunları kavga yapmak için söylemiyorum. Transferdeki kararsızlığım ile ilgili konuşuluyor. Devre arasında Szymkowiak'ı aldılar, peki neden Zurawski'yi almadılar. Bu isimleri ben verdim. Ancak 'Zurawski'nin parası fazla' dediler. 'O zaman almayın' dedim. Sonra gidip aynı paraya başka oyuncu alıyorsun.'' Güneş, bir gazetecinin ''Futbol Federasyonunun seçime gitmesi milli takımı olumsuz etkiler mi'' şeklindeki sorusuna ise, ''Seçimler yönetimlerle ilgili, takımla ilgili değil. Milli takıma gelen fahri olarak geliyor. Fatih Terim'i de etkileyeceğini sanmıyorum'' dedi.

04.01.2007


 

Sporcu taşıyan otobüs devrildi

Sivas'tan Antalya'ya kamp için giden Demirçelik Divriğisporlu oyuncuları taşıyan otobüs, Konya'nın Seydişehir ilçesinde devrilerek kaza yaptı.

Kazada, 6 futbolcu yaralandı. Kazada, Demirçelik Divriğispor'un futbolcuları Mehmet Güneş (26), Oğuzhan Canpolat (17), Murat Erdoğan (28), Ercan Kuruçay (18), Abdullah Mamahar (29) ve İlhan Erkoç (29) yaralandı. Seydişehir Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların, hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

04.01.2007


 

G.Saray'da 2. yarı mesaisi başladı

Galatasaray, ikinci yarı mesaisine Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapılan antrenmanla başladı. Teknik direktör Erik Gerets, yaklaşık 1,5 saat süren antrenmanda, futbolcuların adeta pestilini çıkardı.

Futbolcuları 3 gruba ayıran Belçikalı teknik adam, oyuncularını hem salonda, hem de sahada çalıştırdı. Sahanın çevresini elindeki tekerlekli aletle ölçen Gerets, oyuncularını sürekli tempolu bir şekilde koşturdu. Futbolculardan özellikle Ayhan, koşularda formda gözükürken, en zorlanan ise Kamerunlu Song oldu. Yağmur altında yapılan idmanı, az sayıda sarıkırmızılı taraftar da izledi.Antrenmanda yer almayan Hakan, Okan ve Mondragon'un Antalya'da kampa katılacakları öğrenildi. İkinci yarının ilk antrenmanını yönetici Fatih Gökşen de izledi.

04.01.2007


 

Fatih Akyel'in af umudu boş çıktı

Trabzonspor'da kadro dışı bırakılan Fatih Akyel'e yönetim kurulu toplantısında da af çıkmadı.

Kulüp Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, yönetim kurulu toplantısında Fatih Akyel konusunda görüştüklerini söyledi. Fatih Akyel'in kadro dışı cezasının sürdüğünü ifade eden Sayitoğlu, bu futbolcunun cezasının affı konusunda karar çıkmadığını kaydetti.Bordomavili kulübün, bu futbolcu konusunda gelen teklifleri değerlendirmeye alacağı öğrenildi.

04.01.2007


 

Tigana Beşiktaş'ta rekora gidiyor

Beşiktaş'ta tartışmalara neden olan teknik direktör Jean Tigana, başkan Yıldırım Demirören döneminde takımın başında en uzun süre kalan çalıştırıcı oldu.

Son yaptığı açıklamayla gönderilip gönderilmeyeceği gündeme gelen Fransız çalıştırıcı, Demirören döneminde çalışan Vicente Del Bosque ile Rıza Çalımbay arasında en uzun süre takımın başında kalarak rekor kırdı. Siyahbeyazlı takımdaki görevine 1 Ekim 2005 tarihinde sözleşmeyi imzalayarak resmen başlayan Tigana, bugün itibariyle 430 gündür takımın başında bulunuyor.

Yıldırım Demirören ve yönetimi, ligde istediği sonuçları alamayan siyahbeyazlı takım, Tigana'nın kazandığı kupalarla teselli buldu. Beşiktaş, Tigana döneminde geçen sezon Fortis Türkiye Kupası'nda final maçında Fenerbahçe'yi yenerek Demirören yönetiminin kupa hasretine son verirken, son olarak ilk defa düzenlenen Süper Kupa'yı bu sefer bir diğer ezeli rakibi Galatasaray'ı mağlup ederek müzesine götürme başarısı gösterdi.

Beşiktaş'ta Yıldırım Demirören döneminde Rıza Çalımbay ve Vicente Del Bosque ligin ikinci yarısını göremeden takımdan ayrılırken, Jean Tigana, görevini ikinci yarıya taşıyarak bu istikrarsızlığa son verdi. Rıza Çalımbay'dan görevi devralan Tigana yönetiminde Beşiktaş, toplam 61 maç yaparken, Demirören yönetiminin en çok maça çıkan teknik adam olma unvanını da ele geçirdi. Siyahbeyazlı ekip, Tigana yönetimindeki bu 61 maçta 29 galibiyet, 18 yenilgi ve 14 beraberlik aldı.

Antalya'da ilk idman yapıldı

Beşiktaş, ikinci yarı hazırlarına Antalya'da başladı. Devre arası kampı Antalya'ya gelen ve Rixos Premium Otel'e yerleşen siyahbeyazlılar, ikinci yarının ilk antrenmanını dün sabah otelin sahasında yaptı. Kulüp başkanı Yıldırım Demirören'in de izlediği anterman yaklaşık 1,5 saat sürdü.

04.01.2007


 

Kayseri, Carrusca için beklemede

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, Galatasaray'dan Marcello Carrusca'yı kiralamak için girişimde bulunduklarını belirterek, kiralama işlemi için futbolcu ile görüşeceklerini ve Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets'in onayını beklediklerini söyledi.

04.01.2007


 

Sivas'ın Antalya kampı dün başladı

Sivasspor, dün Antalya Manavgat'ta ikinci yarı hazırlıklarına başladı.

Sivasspor, kamp sırasında TSYD Konya Şubesi'nin 11-12 Ocak tarihleri arasında düzenleyeceği 4'lü futbol turnuvasına katılacak. Turnuvada, Sivasspor'un yanı sıra Konyaspor, Gençlerbirliği ve Denizlispor takımları da yer alacak.

04.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004