Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

F.BAHÇE SAHAYA İNDİ

Fenerbahçe, sezonun ikinci yarısı için hazırlıklara başladı. Sarı-lacivertliler, 15 günlük izinin ardından dün sabah Samandıra Tesisleri'nde toplanarak ikinci yarı hazırlık döneminin ilk çalışmasını yaptı. Sarı-lacivertliler, öğleden sonra 2 haftalık kamp için Antalya'ya gitti. Teknik direktör Zico'nun saha girişinde yaptığı konuşmanın ardından başlayan antrenmanda sarı-lacivertliler yaklaşık 10 kilometrelik koşu yaptı.

Fortis Türkiye Kupası'nda İnegölspor ile 19 Aralık 2006'da yapılan maçtan sonra burnundaki problem nedeniyle deviasyon ameliyatı geçiren Serkan'ın uzun mesafeli tempolu koşuda zorlandığı görüldü.

APPIAH BUGÜN KATILA

Sarı-lacivertlilerin, ikinci yarı hazırlık döneminin ilk antrenmanına 4 futbolcu katılmadı. Çalışmada yer almayan Appiah'ın bugün Antalya kampında takıma katılacağı bildirilirken, eşi doğum yaptığı için izin verilen Mehmet Yozgatlı ile sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Rüştü ve Kerim çalışmada yer almadı. Bel fıtığı ameliyatından sonra takımdan ayrı kalan Selçuk, fizyoterapist yönetiminde koşu yaptı.

RÜŞTÜ VE KERİM KALIYOR

Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Volkan Ballı, sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren kaleci Rüştü ve Kerim'in, İstanbul'da kalacağını bildirdi. Ballı, iki futbolcunun tedavisine İstanbul'da devam edileceğini kaydetti. Fenerbahçe'nin Brezilyalı savunma oyuncusu Edu, tatil için gittiği ülkesinde kendisinde yenilikler yaptı. Edu'nun, sarıya boyattığı saçları antrenmanda dikkat çekti.

ZİCO TV'YE KONUŞTU

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Antalya'da yapacakları ikinci yarı hazırlık kampını iyi değerlendirip, sezonun ikinci yarısına daha güvende girmeyi hedeflediklerini söyledi. Samandıra Tesisleri'ndeki antrenman sırasında FBTV'ye konuşan Brezilyalı çalıştırıcı, kampta takımın iyi yönlerinin çok daha iyi olması, eksik yönlerin de giderilmesi için çalışacaklarını ifade ederek, ''Bu kampı en iyi şekilde değerlendirip ikinci yarıya daha güvende girmeyi hedefliyoruz'' dedi.

OTELDE HERŞEY HAZIR

Bu arada, Futbol Takımı İdari Menajeri Volkan Ballı, Belek'te kamp yapacakları Arcadia Otel'de kamp için her şeyin hazır olduğunu söyledi.

05.01.2007


 

Emre: Ceza alırsam İngiltere'de oynamam

İngiltere Futbol Federasyonu'nun Everton takımının kalecisi Tim Howard'a ırkçı hakaretlerde bulunduğu iddiası ile, Newcastle United'da oynayan milli futbolcumuz Emre Belözoğlu ile ilgili soruşturma başlatması kararına Emre Belözoğlu'ndan sert açıklamalar geldi.

NTV'de canlı yayında soruları cevaplayan milli futbolcumuz, iddiaları yalanlarken takımdaki en yakın arkadaşının siyahi Obafemi Martins olduğunu belirtti. Soruşturma neticesinde kendisi ile ilgili verilecek bir ceza sonrasında tepkisinin çok sert olacağını belirten milli futbolcumuz, olası bir ceza durumunda Ada'daki futbol kariyerini tekrar gözden geçireceğini, gerekirse ayrılma kararı alabileceğini söyledi.

Avrupa'da Bayern Münih dahil pek çok kulüpten transfer teklifi aldığını belirten Emre Belözoğlu, kulübüyle 3,5 yıllık sözleşmesi olduğunu belirterek transfer konusunun sezon sonu değerlendirilebileceğini belirtti.

05.01.2007


 

Nobre: 8 puanlık fark kapanır

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcularından Mert Nobre ile Bobo, ligin ikinci yarısı için umutlu konuştu.

Antalya'da Belek'teki siyah-beyazlıların kamp yaptığı Rixos Premium Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Mert Nobre, Beşiktaş'taki ilk 6 ayının iyi geçmediğini belirterek, ''Buna rağmen taraftarların her zaman yanımda olması benim için çok önemliydi. İkinci yarıda da buna goller atarak cevap vermek istiyorum. Takımıma yararlı olup, taraftarlarımı memnun edeceğim'' dedi. Ligin ilk yarısının istedikleri gibi geçmediğini ifade eden Nobre, çok iyi futbolculardan kurulu bir takım olduklarını ve ikinci yarıda takımın daha da oturmasıyla daha iyi olacağını kaydetti. Brezilyalı futbolcu, lige verilen aranın futbolcular için iyi olduğunu dile getirerek, kamp dönemlerinin genelde futbolcuların sevmediği dönemler olduğunu, ama lig için kampın gerekli olduğunu söyledi.

TERCİHİM İKİ FORVET

Nobre, bir soru üzerine, kendisini iki forvetle oynamayı tercih ettiğini ama kararı teknik direktörün vereceğini kaydetti. Fenerbahçe ile aradaki 8 puan farkın ikinci yarıda kapanabileceğini anlatan Nobre, ''Fenerbahçe'de oynarken 11 puan geriden gelip şampiyon olduk. Şimdi 8 puan geriden gelip çok rahat olabiliriz ama bütün futbolcular bunu kafasına yazması ve saha içinde de bunu uygulamak lazım. İkinci yarıda ilk maçtan itibaren bunu göstereceğiz'' diye konuştu. Nobre, eski teknik direktörü Daum ile Tigana'nın taktiksel farklılıklarının gol atamamasında etkili olup olmadığıyla ilgili soru üzerine, şunları söyledi: ''Bu tarz taktiksel karşılaştırma yapmaya gerek yok. Saha içinde oynayan oyuncuların bir şeyler yapması lazım. Tigana'nın verdiği taktiği sahaya yansıtamıyorsak bu bizim suçumuz ama futbolda bir hata yapılıyorsa bu herkesin hatasıdır. Fenerbahçe'de oturmuş bir takım vardı, burada yeni bir takım var. biraz daha birbirimize alışmamız lazım.''

05.01.2007


 

G.Saray'da laktat testi

Ligin ikinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Galatasaray, ilk antrenmanını kamp yaptıkları Titanic Otel'in sahasında yaptı.

Devre arası kampı için Antalya'ya önceki gün gelen sarı-kırmızılı ekip, dün sabah ilk çalışmasını yaptı. İstanbul Üniversitesi'nden gelen özel bir ekip kontrolünde yapılan laktat testine beşerli gruplar halinde 28 futbolcu katıldı. Testi, farklı hızlarda 3'er dakikalık süreyle yapılan koşu aralarında futbolcuların parmaklarından kan alınarak laktik asit ve nabız ölçümleri şeklinde gerçekleştirildi. Öte yandan, Hakan Şükür'ün kardeşi Gökhan Şükür'ün bayram tatili için geldiği Antalya'da rahatsızlanarak apandisit ameliyatı olduğu bildirildi.

05.01.2007


 

Fatih Akyel'e PSV kancası

Trabzospor'da disiplinsiz hareketleri gerekçe gösterilerek kadro dışı bırakılan ve yönetim kurulunun son yaptığı toplantıda da affedilmeyen Fatih Akyel, Hollanda'nın PSV Eindhoven takımı ile temas halinde olduklarını açıkladı.

Galatasaray'a döneceği haberlerinin de çıktığı ve sarıkırmızılı yönetimin bu transferi yalanladığı milli oyuncu, bordomavili kulüp tarafından bonservis fiyatının açıklanmasını bekliyor. Geçtiğimiz sezon devre arasında Yunanistan'ın PAOK Selanik takımından transfer edilen Fatih Akyel, ligin 14. haftasında oynanan Sivasspor maçı sonrası disiplinsiz hareketleri nedeniyle kadro dışı bırakılmıştı. İlk yarının sonun kadar kadro dışı kaldığı yönetim kurulu tarafından açıklanan Fatih, Trabzonspor'un 24 Aralık'ta Antalya'daki kampına da götürülmedi. Kendisinin en az 3 yıl daha futbol oynayacağını söyleyen milli futbolcu, "Şuanda PSV ve bir iki takımla görüşmeler sürüyor. Bonservis bedelim açıklandıktan sonra bu konuda daha somut gelişmeler olacaktır" ifadelerini kullandı.

05.01.2007


 

Ali Bilgin 2 milyon Avro

Antalyaspor Başkanı Sedat Peker, gelişmelere bakıldığında Ali Bilgin'in Antalyaspor'da kaldığını söyledi.

Sedat Peker, Antalyaspor'un ikinci yarı hazırlıklarına bugün kendi tesislerinde başlayacağını belirterek, çalışmalara, transferi gündemde olan Ali Bilgin ile yeni transfer edilen genç oyuncuların da katılacağını kaydetti. Ali Bilgin konusunda bir gelişme yaşanmadığına dikkati çeken Peker, ''Ali Bilgin konusunda isteklerimizi söyledik, ama şu ana kadar bir gelişme olmadı. Tek resmi teklif Beşiktaş'tan geldi. Biz de 2 milyon Avro istediğimizi bildirdik. Bu konuda bir cevap yok'' diye konuştu.

05.01.2007


 

TSA 2006 ödülü Murat Ağca'ya

Türkiye'nin tek Spor Haber Ajansı olan ve 24 yaşına basan Türk Spor Ajansı'nın Geleneksel "Türkiye'nin Spor Yazarı Ödülü"ne bu yıl Murat Ağca değer görüldü.

Türk Spor Ajansı Değerlendirme Kurulu, Murat Ağca'ya bu ödülü verirken şu gerekçeyi sundu: "Mesleğe başladığı günden bu yana kendini her alanda geliştirmeye çalışan bir spor yazarıdır. Dünya Spor Yazarları platformunda yer alarak ülkemizi onurla temsil etmektedir. Özellikle Olimpik çalışmalar konusunda seçkin bir yeri vardır. Yaşam tarzıyla da örnek bir gazetecidir."

05.01.2007


 

Beckham-R. Madrid pazarlığı

İspanya'nın Real Madrid kulübü, İngiliz futbolcusu David Beckham'ın sözleşmesini uzatmak için masaya otururken, İtalyan Antonio Cassano'yu göndermeye çalışıyor.

BBC Sport'a açıklama yapan Beckham'ın menajeri Simon Oliveira, Real Madrid ile gelecek haftadan itibaren müzakerelere başlayacaklarını söyledi. Real'in Beckham'ın sözleşmesini 2 yıl daha uzatma teklifini getirdiğini kaydeden Oliveira, ''Şu anda müzakere ettiğimiz tek kulüp Real Madrid. Yapılacak müzakerelerde Beckham'ın kararında önemli olan ilkfaktör futbol olacaktır. Beckham'ın imaj hakları ve maaşı önemli hususlar olsa da, bunlar anlaşmanın sağlanmaması için bir etken oluşturmaz'' dedi. Beckham'ın Real Madrid ile olan mevcut anlaşması gereği imaj haklarından İspanyol kulüp yüzde 50 gelir sağlıyor.

05.01.2007


 

Jazz'ı yine Mehmet sırtladı

NBA'de milli basketbolcu Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, sahasında Philadelphia 76ers'ı 98-87 yenmeyi başardı.

Salt Lake City'de bulunan EnergySolutions Arena'da yapılan ve yaklaşık 20 bin taraftarın izlediği mücadeleye ilk 5'te başlayan Mehmet Okur, attığı 21 sayı ve aldığı 7 ribauntla takımının galibiyetinde başrol oynadı. 30 dakika sahada kalan Okur, 7 kez denediği 2 sayılık atışlardan 1'ini, 5 kez kullandığı 3 sayılık atışlardan 3'ünü sayıya çevirirken, 10 kez kullandığı serbest atışların da tamamını sayı yapmasını bildi. Carlos Boozer'ın 27 sayı ve 14 ribauntla ''double double'' yaparak yıldızlaştığı karşılaşmada, Matt Harpring, 19 dakikada 20 sayı atarak takımının skoruna katkı sağladı.

05.01.2007


 

Serkan ve Kaya'lı TAU 10 Ocak'ta İstanbul'da

Basketbolda Avrupa Ligi (A) Grubu'nda yer alan ve Serkan Erdoğan ile Kaya Peker'in de oynadığı TAU Ceramica Vitoria, Rhein Energie'yi 97-68 yenerek gruptan çıkmayı garantiledi.

İspanyol temsilcisi, grupta bir sonraki maçını 10 Ocak Çarşamba günü İstanbul'da Efes Pilsen ile yapacak.

05.01.2007


 

Trabzon'dan Szymkowiak avukatına yazı

Trabzonspor Kulübü, kulübe mektup göndererek futbolu bıraktığını bildiren Miroslaw Szymkowiak'ın avukatına bir yazı gönderdi.

Avukata, mektuptaki ifadelerin Szymkowiak'a ait olduğunun kesinleştirilmesi ve sakatlığı nedeniyle futbolu bıraktığının belgelenmesi için yazı gönderildiği bildirildi.

05.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri

Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004