Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Petrolü kap git

ABD Başkanı George W. Bush, Irak konusundaki yeni stratejisini açıklıyor. Bush’un açıklamalarına göre Irak’a daha fazla ABD askeri gönderilecek, Iraklılar’ın sorumluğu daha fazla artacak. Ülkenin yönetiminin Kasım ayında tamamen Iraklılar’a bırakılması planlanıyor.

Irak’ta şiddet olayları devam ederken, ABD’nin bölgedeki rolünün gelecekte ne olacağına ilişkin merakla beklenen açıklama Başkan George W. Bush tarafından yapıldı. Bush’un açıklamalarına göre Irak’a daha fazla asker gidecek, ancak ülkenin güvenliğinin sağlanması Kasım ayında tamamen Iraklı güvenlik güçlerine bırakılacak. Bush’un ofisinden yapılan açıklamaya göre, bölgeye 20 bin yeni asker gönderilecek, ancak bu tek kalemde değil, parça parça olacak. Bu durumda ABD’nin Irak’ta sahip olacağı toplam asker sayısı 152 bine ulaşacak.

Öte yandan ABD, 2003 yılı Mart ayından bu yana Irak’ta 3 binden fazla askerini kaybetmişti.

ABD ordusu, yaklaşık 3 yıl 10 aydır Irak topraklarında bulunuyor. 2. Dünya Savaşı’ndan daha uzun bir süredir devam eden çatışmalarda ABD, o zamankinin aksine sadece bir karşıt grup ile mücadele ediyor.

2003 yılı Mart ayından bu yana yaklaşık 3 yıl 10 geride kaldı. ABD ordusu, Irak’taki mevcudiyetini sürdürüyor. Bu kapsamda Irak’taki istatistiki veriler ise şu şekilde; çatışmaların başladığı tarihten bu yana ölen Iraklıların sayısı; Bu konuda net bir rakam açıklanamıyor. Ölü sayısı çeşitli kaynaklara göre 50 bin ile 650 arasında. Irak Sağlık Bakanlığı verilerine göre ise bu rakam 100 bin ile 150 arasında. Irak’ta ölen ABD askeri sayısı; Pentagon verilerine göre 3 bin 9, yaralı ABD askeri sayısı; 22 bin 834. ABD’nin Irak’ta bulunan askeri personel sayısı; 132 bin. Iraklı güvenlik güçleri sayısı; 323 bin. Irak ordusu 134 bin 700. Irak İçişleri Bakanlığı’na bağlı birlikler; 188 bin 300. Sürdürülen operasyonların aylık ortalama maliyeti; 8.4 milyar dolar. Ekim 2006 tarihine kadar olan toplam maliyet; 267.4 milyar dolar.

IRAK’TA 1 AMERİKAN ASKERİ ÖLDÜ

Bu arada, Irak’ta bir Amerikan askerinin öldüğü bildirildi. ABD ordusundan yapılan açıklamada, askerin, başkent Bağdat’ın kuzeydoğusundaki Diyala bölgesinde çatışmada aldığı yara sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi.Askerin kimliği açıklanmadı.

/ WASHINGTON

11.01.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush'un Irak kumarı

  Petrolü kap git

  Ermeni tasarısı temcit pilavı gibi

  Talat: KKTC’de kararı yetkililerimiz verir

  Hüsnü’den sonra Zakzuk vakası

  Olmert'e soruşturma

  Ömer El Beşir: Darfur’da BM güçlerine ihtiyaç yok

  Saddam’ın adı Hindistan’da yaşayacak

  Ahlâksızlığa karşı Müslüman-Hıristiyan ittifakı

  Müslüman üniversite öğrencileri Amerikalı evsizlere umut oldu

  İngiltere’den Aya yolculuk

  Rus ayıları sonunda kış uykusuna yattı


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004