Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Ocak 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Faili meçhul kalmasın

Dink’in öldürülmesine toplumun birçok kesiminden büyük tepki geldi, “Bu cinayet faili meçhul kalmamalı” çağrısı yapıldı. Mazlum-Der, “Dink cinayeti faili meçhul olarak kalmamalı” derken, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de, devleti “Dink’in katil ya da katilleriyle arkasındaki güçleri en kısa sürede belirleyerek adalete teslim etmeye” çağırdı.


Çok amaçlı bir provokasyon

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’e yönelik suikastın, geçen yıl gerçekleşen Danıştay saldırısı, Trabzon’daki rahip cinayeti ve İstanbul

Cinayet amacına ulaşamayacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’milletin daha çok kenetlenerek, özellikle değerlerinden gelen beraberliğine daha çok sahip çıkarak, Hrant Dink’i bağr


  İki buçuk yıldır tehdit ediliyordu

Hrant Dink’in avukatı Erdal Doğan, Dink’in 2,5 yıldır tehdit aldığını söyledi. “Bu cinayet 2,5 yıldır ‘geliyorum’ diyordu” diyen Doğan, İstanbul’da bir vali yardımcısının makamında gerçekleştiği belirtilen görüşmenin ardından gazete binası önünde gösteri yapıldığına dikkat çekti.


  İşte katil zanlısı

İstanbul Valisi Muammer Güler, Hrant Dink cinayeti zanlısının fotoğraflarını basına dağıttı. Güler, zanlıyı gören vatandaşların en kısa sürede kendilerine ulaşmalarını istedi ve halkı duyarlı olmaya çağırdı.


  İnsanlığa sıkılmış kurşun

Demokrat Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Halil Doğan da Türkiye’de fikir hürriyetinin gelişmesine fedakârlıklarıyla öncü olan gazeteci Hrant Dink'in, nefsinin ve karanlık güçlerin uşağı bir tetikçinin kurşunlarıyla hayatını kaybettiğini belirtti.


  Dink, Salı günü toprağa verilecek

Gazeteci Hrant Dink, 23 Ocak Salı günü Kumkapı’daki Meryem Ana Kilisesi’nde düzenlenecek törenin ardından Balıklı Ermeni Mezarlığı’na defnedilecek.


  Chirac’tan bayan Dink'e başsağlığı

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink’e başsağlığı mesajı gönderdi.


  Patriğe başsağlığı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili olarak Ermeni Patriği Mesrop Mutafyan’ı Konya’dan telefonla arayarak baş sağlığı diledi.


  Verheugen: Türkiye devletinin tavrını tebrik ediyorum

Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili olarak, ‘’Bu olayı şiddetle kınıyorum. Türkiye devletinin buna karşı olan tavrını tebrik ediyorum’’ dedi.


  Yazıdaki adres gerçek değil

Gazeteci-yazar Hrant Dink’in bir yazısında yer verdiği ve savcılığa başvuruda bulunduğunu belirttiği Bursa’dan gönderildiği öne sürülen tehdit mektubundaki adresin “gerçekte var olmayan bir adres olduğu” bildirildi.


  ‘Terörle mücadelenin sınırları iyi çizilmeli’

Server Vakfı Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Ali Bulut, terörle mücadelenin sınırlarının çok iyi çizilmesi gerektiğini belirtti.


  Vatandaş din görevlilerine güveniyor

Aile danışma Merkezi Vaizesi Esma Oruç, “Neredeyse başı ağrıyan vatandaşımız bize geliyor. Bunun sebebi din görevlilerinin güvenilir portresidir” dedi.


  Terörü eğitim önler

Polis Akademisi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Şafak,“Eğitim olmadığı anda terör olayları meydana gelmektedir” dedi. Şafak, "Emperyalist güçler, terörün olduğu ülkelerde yaşayan insanları hasım haline getirmekte ve dolayısıyla birlik ve bütünlükleri bozmaktadır” diye konuştu.


  Çukurovalının duâsı kabul oldu

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Çukurova’ya 70 gün aradan sonra ilk yağmur düştü. Önceki gün akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar aralıklarla devam eden yağış sonrası yöre çiftçileri başta olmak üzere bir çok insan sevindi.


  Kızılay’ın Filistin’e yardımı sürüyor

Kızılay Mersin şube başkanı Selçuk Erdur, Kızılay’ın Filistin’e daha evvel de gönderdiği ekmeklik buğday unu yardımının gönderilmesine yeniden başlanacağını bildirdi.


  Dünyanın ucuna bayrağımızı diktiler

Hakan Kumuk ve Bengüç Özerdem, zorlu iklim şartlarına rağmen 88’inci paralelden 90’ıncı paralele 6 günde yürüyerek, hem Türk bayrağını hem de sponsorları Güral Porselen’in bayrağını sıfır noktasına dikerek Dünya’nın tabanına “Made in Turkey” imzasını atmayı başardılar.


  Galata Köprüsü yarın gece kapatılacak

Yeni Galata Köprüsü’nün, periyodik bakım ve yağlama çalışmaları sebebiyle 22 Ocak Pazartesi’yi 23 Ocak Salı’ya bağlayan gece yaya ve araç trafiğine kapatılacağı bildirildi.


  Darülaceze’yi 17 bin kişi ziyaret etti

Kayışdağı Darülaceze sakinlerini 2006 yılında 17 bin 416 kişi ziyaret etti. Darülaceze Müdürlüğü, 2006 yılı faaliyetlerini kamuoyuna duyurdu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004