Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Şubat 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Yeni Asyadan Size

37 onurlu yıl



Bir yıldönümümüzün daha arefesindeyiz. 21 Şubat 1970 günü ilk sayısını çıkaran Yeni Asya, tavizsiz istikrar çizgisi ile daima insan haklarının, hürriyetlerin, demokratik değerlerin savunucusu oldu. Din ve vicdan hürriyetinin tam mânâsıyla işler hale getirilmesi için çalıştı. Baskıcı uygulamalara, haksızlıklara, yasakçı zihniyete karşı kul hakkını üstün tutan bir anlayışla, meşrû sınırlar içinde kalarak, bütün gücüyle mücadele verdi.

Yeni Asya’nın bugüne kadar yayınlanan ve her biri tarihe malolan bir belge niteliği taşıyan 13 bini aşkın sayısı, hep ‘gerçekler’den haber verdi. Onu yakından takip edenler kadar, mesafeli duranların da tasdiki ile, dik duruşu ve tavizsiz çizgisi ile fazilet mücadesi içinde oldu. Çıktığı günden bu yana ulvî bir ideal ve inancın bayraktarlığını yaptı.

Yeni Asya bugün kısıtlı imkânlarına ve haricî baskılara rağmen dimdik ayakta ise bunu sağlam inançlarına, yüce bir dâvâya hizmet etme şuuruna ve aynı ortak ideali paylaşan okuyucularımızın hiçbir zaman eksilmeyen samimi ve sıcak desteğine borçlu.

1920’li yıllarda Barla’da yakılan “Nur” meşalesini, geride bıraktığımız 37 yıl boyunca her türlü zorluğa, engellemeye ve sarsıntılara rağmen başarıyla, şanla, şerefle, vak’arla taşıyan Yeni Asya inançlarından ve mazisinden aldığı güçle yep yeni ufuklara kanat açıyor.

Gelinen noktada emeği geçmiş olanlara teşekkür ediyor, “Nur” hizmetine gönül vermiş herkesi, daha nice yıllar, yeni hamle ve hizmetler için el ele gönül gönüle, omuz omuza birlikte çalışmaya dâvet ediyoruz.

***

21 Şubat hediyemiz karikatür albümü

Her yaş gününde farklı bir armağanla okurlarının huzuruna çıkmayı gelenek haline getiren Yeni Asya, 38. yılına orijinal ve anlamlı bir sürprizle giriyor. Bu sene, İbrahim Özdabak’ın birbirinden güzel karikatürlerinin bir araya getirildiği bir albümle karşınızda olacağız.

Özdabak’ın her biri makale derinliğinde, güldürürken düşündüren, pekçoğu bizim dışımızdaki basın organları ve internet siteleri tarafından da alıntılanan karikatürlerinden meydana gelen bu albüm, eminiz ki çok beğenilecek. 64 sayfalık albümde 100 adet karikatür yer alacak.

Başörtüsü, laiklik, irtica, terör, demokrasi, derin devlet, AB, kuş gribi, medya, eğitim, ekonomi, çevre, spor, Ortadoğu ve Irak başlıkları altında tasnif edilen seçme karikatürlerden oluşan albüm gözden geçirildiğinde sayfalar dolusu yazıyla anlatılabilecek mesajlar içerdiği görülecek.

38. yıl sevincimizi, basında örneğine pek rastlanmayacak bir tercihle, böyle “usta işi” bir san’at eseriyle anlamlandırmanın bizim için ayrı bir bahtiyarlık vesilesi olduğunu özellikle belirtmek istiyoruz.

***

Haber sayfalarımız artacak

Yıldönümü vesilesi ile her yıl olduğu gibi, şekil ve muhtevada belirli ölçüde yenilikler yapmaya çalıştık. Sizin de beklenti ve istekleriniz doğrultusunda ve imkânlarımız ölçüsünde yapılacak değişiklikler için gerek teknik ekip düzeyinde, gerekse sayfa sorumluları olarak süren çalışmalarımız son aşamasında. Bu çerçevede, geçen yıl değişen ve beğenilen çizgimiz büyük ölçüde aynı kalacak, küçük rötuşlarla görsel olarak daha göze hoş hale getirilecek.

Haber sayfalarımız yine sizden gelen istekler doğrultusunda arttırılarak daha geniş bir yelpazede haber verebilme imkânı doğacak. Siyasî yorumlar ve ilgili köşe yazıları da haber sayfalarını zenginleştirecek. Gündem oluşturacak dosya konuları ve röportajlarla da yılboyu karşınızda olmayı hedefliyoruz. Fikrî katkı, destek ve duâlarınızı bekliyoruz.

***

Kampanyaya ilgi büyük

Hikmet Neşriyat’la birlikte başlattığımız Risâle-i Nur Külliyatı kampanyasına ilgi artarak devam ederken, bazı büro ve temsilciliklerimiz tarafından da müstakil kampanyalar tertipleniyor. Bunun örneklerinden biri Adana. Kendilerince bir hedef belirleyerek yola çıkan Adanalı arkadaşlarımız, birkaç gün içinde önemli bir sayıda külliyatı yerlerine ulaştırmışlar. Sonra da yeni hedefler belirlemenin hazırlığına şimdiden girişmişler. İstanbul-İhlas Marmara’da da benzer bir çalışmanın olduğunu hatırlatalım. Sözkonusu mahalleri tebrik ediyor, nümune-i imtisal olarak dikkatlere sunuyoruz.

***

Kitaplarımız amazon.com’da

Risâle-i Nur Külliyatı ile birlikte Yeni Asya Neşriyat’ın yayınladığı kitaplara, dünya çapında kitap satış sitesi olan amazon.com kanalıyla da ulaşılabilecek. İsteyenler gerekli ödeme şartlarını yerine getirerek internet kanalıyla bu kitapları satın alabilecekler.

Hepinize hayırlı haftalar dileklerimizle...

19.02.2007

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (12.02.2007) - İnsan hakları ve Yeni Asya

  (05.02.2007) - İlkeli gazete

  (29.01.2007) - Kampanyada son hafta

  (22.01.2007) - Aydınlar konuşuyor

  (15.01.2007) - İşaratü’l-İ’câz: Örnek bir tefsir

  (08.01.2007) - Yeni hediyemiz: Rüya Ansiklopedisi

  (01.01.2007) - Bayram ve Uhuvvet

  (25.12.2006) - Okuyucu desteği

  (18.12.2006) - 28 Şubat hukuku

  (11.12.2006) - Medya ve Yeni Asya

 

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Faruk ÇAKIR

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Metin KARABAŞOĞLU

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Raşit YÜCEL

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Sami CEBECİ

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit ŞİMŞEK

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  Şaban DÖĞEN


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004