Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Mart 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Konutlara mortgage zammı

İpotekli Konut Finansman Yasası’nın (Mortgage) yürürlüğe girmesiyle, yeni (sıfır) konutlarda yüzde 5, ikinci el konutlarda da yüzde 20’lere varan fiyat artışları gözleniyor. Yasaya göre, imarlı ve deprem güvenliği olan binaların kredilendirilecek olması ve yetersizlik sebebiyle imarlı arsa fiyatlarında da artış bekleniyor.


Yasa içimize sinmedi

İzmir Emlakçılar ve Emlak Müşavirleri Derneği (İZEMDER) Genel Başkanı Rıdvan Akgün, Mortgage Yasasının kamuoyunun beklediği gibi çıkmadığını, ekonomik

En mağdur tüketici Türkiye'de

Tüketici Hakları Derneği, “Tüketicilerin Acil Durum Raporu”nu açıkladı. Dernek Başkanı Turhan Çakar tarafından açıklanan raporda, tüketicilerin alım g


  Katılım bankalarından 392 milyon YTL net kâr

Türkiye’de faaliyet gösteren katılım bankaları, 2006 yılında toplam 391 milyon 696 bin YTL’lik net kâr elde etti.


  Çiftçi gübre alamadı, ürün az olacak

Çiftçilerin, üretim maliyetinde yüzde 10 ile 20 arasında payı olan gübreyi fiyat artışı sebebiyle alamadığı, bunun da kalitesiz ürün ve düşük rekolteye yol açacağı bildirildi.


  Sıcak paranın faiz vurgunu devam ediyor

Yabancıların Türk tahvil portföyü sekiz ayda yüzde 95 arttı. Merkez Bankası anketlerinde yüzde 9.4 olarak şekillenen yıllık reel faiz beklentisi, Türk tahvillerinin cazibesini koruyor.


  Taşıtlara çipli takip

Maliye Bakanlığı, motorlu taşıtlarda ‘’taşıt tanıma sistemini’’ devreye sokmaya hazırlanıyor. Taşıtların ön camına ya da depo kapağının yanına, yapıştırılması planlanan çipli kimlik kartlarıyla Maliye, malî takipte bulunacak, Emniyet ise çalıntı araçları bulacak.


  Konya otomotivin merkezi oluyor

Üretimi yapılan her aracın yedek parçalarının yüzde 80’inden fazlasının temin edilebildiği Konya’da, otomotiv yan sanayinde faaliyet gösteren yaklaşık bin firmanın yıllık cirosu 6 milyar dolara ulaşıyor.


  Sıcak hava petrolü düşürdü

Meteoroloji tahminleri, uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını düşürdü.


  TUSKON’dan, Pasifik’e ticaret köprüsü

Türkiye İş Adamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) Pasifik ülkelerinin KOBİ’lerini Türkiye’ye çekmek için harekete geçti.


  İşsizlik fonu, işsiz kalan işçinin hakkıdır

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, hükümetten istedikleri bütün destekleri alan işveren kesiminin son olarak İşsizlik Sigortası Fonu’na göz dikmelerine dikkat çekerek, “ İşsizlik Sigortası Fonu, işverenlerin talepleri doğrultusunda kullanılamaz” dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004