Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bardakoğlu: Asırlardır birarada yaşadık

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Malatya’daki saldırıya ilişkin üzüntüsünü dile getirerek, “Asırlardır bu topraklarda bizler farklı dinler, farklı kültürler hep hoşgörü içerisinde yaşadık ve yaşamaya mecburuz. Bunu öğretmeliyiz, bunu korumalıyız” dedi.

Meridyen Destek Derneği’nin, Hz. Muhammed’i bilimsel veriler ışığında ütün dünyaya anlatmak amacıyla hazırladığı “www.sonpeygamber.info” web portalının açılış galası, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleştirildi.

Portalın açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Programda bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Hazreti Peygamber’in “rahmet elçisi” olduğunu, bütün Müslümanların Onun dünyayı şereflendirdiği haftayı on dört asırdır kutlu bir gün olarak kutladığını söyledi. “Sevgi, rahmet peygamberini yad ederken, dün Malatya’da meydana gelen hunharca katliâm hepimizi derinden üzdü” diyen Bardakoğlu, masum bir insanın canına kıymanın bütün insanlığı katletmek gibi ağır bir günah olduğunu ifade etti.

GÖZYAŞLARI SONA ERSİN

Asırlardır bu topraklarda farklı dinler, farklı kültürlerle hoşgörü içinde yaşandığını ve böyle yaşamaya mecbur olduğumuzu da vurgulayan Bardakoğlu, “Rabbimden dileğim odur ki bu tür üzücü olaylar son bulsun. Ülkemizde ve bütün dünyada gözyaşı sona ersin. Sevgi, saygı, kardeşlik, dostluk tüm dünyada egemen olsun” şeklinde konuştu.

Bardakoğlu, 21. yüzyılda Hazreti Peygamber’i anlamaya, tanıtmaya, onun getirdiği sünneti, güzel ahlâkı hayata yansıtmaya ihtiyaç olduğuna da değindi. Sadece yanlışı düzeltmek için değil, doğruları söylemek için de bu tür çabalara ihtiyaç olduğunu söyleyen Bardakoğlu, “Peygamberimizin sünnetiyle, tarihi bağlamıyla, bize getirmek istedikleriyle ve 21. yüzyılın ihtiyaçlarıyla bir arada düşünerek, Peygamberimizi yüzyılın zihin dünyasına davet etmeliyiz. Onun aramızda bir değer olarak, örnek insan olarak yaşamasına bütün insanlığın ihtiyacı var” dedi.

MUHALEFETİN ASIL SEBEBİ CEHALET

Devlet Bakanı Mehmet Aydın ise, sürüp giden olumsuz küresel ortama rağmen Hazreti Peygamberin evrensel davetine olan ilgi ve sevginin her yıl artarak devam ettiğini söyledi. Aydın, asrımızda rahatsız edici boyuta ulaşan İslâm'a muhalefet hareketlerinin asıl sebebinin kitap ve sünnetin kendisi değil, cehalet, önyargılılık ve büyük ölçüde bunlardan beslenen basiretsiz dünya siyaseti olduğunu belirtti.

Bu yılki Kutlu Doğum Haftasına da üzüntü ve endişenin yanı sıra umutla girildiğini söyleyen Aydın, “Üzgünüz, çünkü İslam âleminin hiç de iç açıcı olmayan hali sürüp gidiyor. Müslüman, Müslümanı öldürmeye devam ediyor. Hem öldürme, hem öldürtme sürüp gidiyor. Haksızlık, adaletsizlik, yoksulluk, işsizlik diz boyu bu âlemde. Bu bizi üzüyor, bu bizi korkutuyor. Bunun ortaya çıkardığı, çıkarabileceği neticelerin de ne ölçüde şuurunda olup olmadığımız meselesinin endişeye kapı açmaması da zaten mümkün görünmüyor. Umutluyuz, çünkü her şeyden önce halihazır durumu görebilenlerin, anlayabilenlerin sayısında önemli bir artışın olduğuna şahit oluyoruz” dedi. Aydın, İslâm dünyasının bugün içinde bulunduğu durumun ve bu dünyaya reva görülen muamelenin, İslâm dünyasının uyanmasının sebebini teşkil edeceğini düşündüğünü kaydetti. Bakan Aydın, “Gayret edelim, duâ edelim öyle olsun. Arkadaşların bu çabalarını yürekten destekliyorum ve kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.

PORTAL İÇİN DESTEK BEKLENİYOR

Meridyen Destek Derneği Başkanı Fatma Bayram da son dönemde Hz. Muhammed ile ilgili edep sınırlarını aşan ve eleştiri olarak kabul edemeyecekleri saldırılar bulunduğunu belirterek, bu saldırılar karşısında ne yapabileceklerini düşündüklerini ve sanal dünyada peygamberin doğru algılanmasını sağlayacak bir portal hazırlamaya karar verdiklerini söyledi.

Bu portalın, çok sayıda gönüllünün katkılarıyla oluştuğunu, canlı, sürekli kılınabilmesi için de ilmî, maddi, beşeri desteklere ihtiyaçları bulunduğunu ifade eden Bayram, bu çalışmaların başında olduklarını söyledi.

Törende, web portalının Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler tarafından açılmasının ardından, Hz. Muhammed ile ilgili halkla yapılan röportajları içeren sinevizyon gösterisi sunuldu. Tören, “Yansımalar” grubunun konseriyle sona erdi.

Yeni Asya / İSTANBUL

21.04.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Din de elden gitmiyor, vatan da

  Korkular besleniyor

  Cinayet tasvip edilemez

  Necati Aydın’ın ağabeyi: Hafızdı, evlendi din değiştirdi

  Bardakoğlu: Asırlardır birarada yaşadık

  Kutlu Doğum’da cinayeti lânetliyoruz

  AB: Ankara’nın cinayete tepkisi kusursuz, ancak yetersiz

  Avrupa ırkçılıkla mücadele edecek

  Nokta dergisi kapanıyor

  YÖK protestocularına hapis cezası

  Yülek: Darbe dönemi hariç köşk seçimleri problemli oldu

  Hanımlara Peygamberimizden reşhalar

  Türkiye’nin çocuk karnesi zayıf

  Öğrencilerden protesto yürüyüşü

  Erzurum’da 102 köyle ulaşım sağlanamıyor

  İstanbul-Bursa arası 75 dakikaya iniyor

  Anayasa Mahkemesi 27 Mayıs ürünü

  Hafta sonu sıcak geçecek

  Ali Bozer: AB adayı Türkiye, yenilenmeli

  Ali Dünya: Millet iktidar olmalı

  Karzai ve Müşerref gelecek


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004