Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Nisan 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Geceyarısı gelen esrarengiz elçi

Bugün gazetesi yazarı Nuh Gönültaş, Gül'ün adaylığının kesinleşme sürecini anlattığı yazısında, saat 01.30'da Erdoğan'ı konutta “çok önemli biri”nin ziyaret ettiğini yazdı. Gönültaş'a göre “çok önemli bir devlet yetkilisi” olan bu kişi, AKP dönemindeki icraatlarda “devlet içinde yürüyen bir sürecin de büyük katkısı olduğunu” söyledi ve Erdoğan'ın, Gül'ün adaylığına devletten tepki gelebileceği yönündeki tereddütlerini giderdi.


En az 14 destek oyu lâzım

CHP ilk tur oylamaya katılmama ve 367 sayısı bulunamazsa Anayasa Mahkemesine gitme kararında diretirken, cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül Meclisteki d

Seçim Temmuz veya Ağustos’ta yapılmalı

Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan, cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından, genel seçimlerin de Temmuz veya Ağustos ayında yapılmasının gereklili


  Türkiye barajlarla kalkınır

Uluslararası Su Enerjisi Birliği Başkanı ve DSİ eski Genel Müdürü Prof. Dr. Doğan Altınbilek, “Türkiye’yi kalkındıracaksan en kolay şey oraya bir baraj yapmak. Hem enerji sağlamak, hem su sağlamak. Böylece o kalkınmayı sağlamak” dedi.


  “Başbakan kendini aşmış bir insan”

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda, kendisini aştığını ve özveride bulunduğunu söyledi.


  TBMM’nin alacağı kararlara saygı duymaya mecburuz

Irak Türkmen Cephesi’nin (ITC) 12. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Ankara Hilton Oteli’nde ITC Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı’nın ev sahipliğinde bir resepsiyon düzenlendi.


  Şirin'den Gül'e ret

AKP’nin Cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül, randevu talep ettiği Genç Parti (GP) İstanbul Milletvekili Emin Şirin’den şaşırtan bir cevap aldı. Şirin, Gül’ün randevu talebine, “Randevuyu benden değil Genel Merkez’den isteyin” diye cevap verdi.


  Arınç: Hukukun üstünlüğü özgür iradelerin eseri

TBMM Başkanı Bülent Arınç, hukukun üstünlüğü ilkesinin, gücünü bütün vatandaşların eşit ve özgür iradelerinden aldığını kaydetti.


  Tek imzayla sağlık raporu

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonunda kabul edilen tasarıyla, kurul raporu yerine, tek hekimin imzasıyla verilecek sağlık raporu ile ilaç alınabilecek. AKP Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl’ün başkanlığında toplanan Komisyonda, Bazı Kanunların Sağlık Kurulu Raporlarına İlişkin Hükümlerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ele alındı.


  ’Gündem: Çocuk’tan siyasilere mektup

Gündem: Çocuk! Derneği siyasileri Türkiye’de bir çocuk politikası oluşturmaya davet ediyor. Dernek, siyasi parti başkanlarını çocuğa önem ve öncelik vermeye, parti programlarını çocuk hakları çerçevesinde yeniden hazırlamaya çağırıyor.


  Anzak Koyu’nda tarihî buluşma

Binlerce Avustralyalı ve Yeni Zelandalı turist, 92 yıl önce yapılan Çanakkale Savaşı’nda hayatını kaybeden atalarını, çıkarmanın yapıldığı Anzak Koyu’nda düzenlenen törenlerle andı.


  Mardin’de Kutlu Doğum rüzgârı

Mardin Müftülüğü “Kutlu Doğum Haftası” faaliyetleri çerçevesinde bilgi yarışması düzenledi. Fuat Yağcı Camiinde gerçekleştirilen yarışmada Kur’ân kursu talebeleri üstün performanslarıyla dikkat çekti.


  Kars beyaza büründü

Kars’ta önceki gece başlayan ve sabah saatlerinde de devam eden kar yağışı şehri beyaza bürüdü.


  Erzurum’da hava soğuk

Erzurum’da kar yağışının ardından soğuk hava etkili olmaya başladı. Erzurum’da iki gündür aralıklı yağan karın ardından gece saatlerinde etkili olan soğuk hava sebebiyle buzlanma meydana geldi.


  Nisan karı çocukları sevindirdi

Bitlis’in Ahlat ilçesinde hayatı olumsuz yönde etkileyen kar yağışı, en çok çocukları sevindirdi.


  Kış, hayvancılığı etkiliyor

Ardahan ve çevresinde ağır kış şartlarının devam etmesi sebebiyle hayvan üreticilerinin yem sıkıntısı çektiği bildirildi.


  Kablosuz internet çocuklara zararlı

Araştırmalar kablosuz internet erişiminin (wireless) şehirlerde kanser riski meydana getirdiğini öne sürerken, Türk uzmanlar da çocukların bu sistemden uzak tutulmasını tavsiye ediyor.


  Sokak oyunları bilgisayara alternatif oluyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bilgisayar oyunları furyasına kurban giden sokak oyunlarını gelecek nesillerle tanıştırmak amacıyla “1. Sokak Oyunları Şenliği” düzenledi.


  68 yaşında Kur’ân okumayı öğrendi

Okuma yazma bilmeyen 68 yaşındaki kadın, Kur’ân okumayı öğrendi. Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan Pakize Boncuk, hiç okula gitmemesine ve okuma yazma bilmemesine rağmen mahallelerindeki camide açılan Kur’ân kursuna giderek Kur’ân-ı Kerim okumayı öğrendi.


  Telefonla dolandırılmayın!

Adana Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bırakılan çağrıya cevap veren cep ve sabit telefon hattı abonelerinin ‘’kontör’’ aktarımıyla dolandırıldıklarını bildirdi.


  Artvin’de dört mevsim turizm

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Personel Eğitim Dairesi Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin’de turizmi dört mevsime yaymak için çalışmalara hız verdi. Bu kapsamda ilde kış ve su sporlarının geliştirilerek yaygınlaştırılması hedefleniyor.


  Çiftçinin ‘hurda araç’ merakı

Amasya’nın Suluova ilçesinde çiftçilik yapan Mehfullah Akbulut, yıllardır hurdadan aldığı çok sayıda traktör ile çeşitli araçları, adeta araç parkı haline dönüştürdüğü bahçesinde yine hurdadan temin ettiği motor ve parçalarla yenileyerek kullanılabilir hale getiriyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004