Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Piyasalar tedirgin

Genelkurmay’dan yapılan açıklamanın da etkisiyle haftaya yüzde 8 gibi sert bir düşüşle başlayan borsanın ilk seansında yüzde 6.2’lik kayıp yaşandı. Dolar gün içinde 1,39 YTL’yi aştı; faiz 19.23’e yükseldi.


TOBB: İş dünyası bir krizi daha kaldıramaz

TOBB Başkan Yardımcısı ve Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez, “İş aleminin siyaset kaynaklı ekonomik bir krizi daha kaldıracak

2006’da, 19.8 milyar dolar yabancı sermaye geldi

Türkiye’de 1999 yılında 4 bin 141 olan uluslararası sermayeli şirket sayısının 2006’da 14 bin 955’e ulaştığı bildirildi.


  3 milyar YTL’lik teşvik belgesi verildi

Hazine Müsteşarlığı Mart ayında 328 adet yatırım teşvik belgesi verdi.


  İsrail, tavuk eti ithalat yasağını kaldırdı

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İsrail’in Türkiye’de ilk kuş gribi vakası çıktığından bu yana Türkiye’den tavuk eti ve tavuk ürünleri ithalatını durdurduğunu hatırlatırken, ‘’gelinen noktada İsrail Türkiye’ye uyguladığı kuş gribi yasağını kaldırdı’’ dedi.


  Çiftçide kuraklık endişesi

Konya’nın merkez Selçuklu ilçesi Ziraat Odası Başkanı Faruk Çöklü, önceki günlerde Konya’ya düşen yağmurun mevzi şeklinde yağdığını, kuraklık endişelerinin devam ettiğini söyledi.


  Müteahhidlerimiz dünyayı inşa ediyor

Geçen yıl 25 ülkede 324 proje alan Türk inşaatçılarının yurt dışından alınan yıllık iş hacmi 12.7 milyar dolara ulaştı. Sektör, bu rakamı 2007’de 15 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.


  Kapıkule YİD modeliyle yapılacak

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Mıhlayanlar, Kapıkule Sınır Kapısının yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yapımına bu yıl içinde başlanacağını belirtti.


  Bilgi bankası için kollar sıvandı

Tüm Türkiye’yi kapsayan ve bütün kamu kurum ve kuruluşlarının vatandaşı ilgilendiren bilgilerinin yer aldığı ‘’Türkiye Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi’’ için kollar sıvandı.


  Türkiye ve AB ile ilgili ön yargılar giderilecek

Türk-İş, DİSK, Hak-İş ve KESK ile 7 AB üyesi ülkenin konfederasyonları, Türkiye’nin AB’ye tam üyelik sürecini tehlikeye düşürebilecek, gerek Türk gerekse AB vatandaşlarına ait önyargıların giderilmesini hedefleyen bir proje yürütecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004