Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Saray kokulu porselenler

Dolmabahçe Sarayı’nın açılışının 150. yıl dönümü faaliyetleri çerçevesinde düzenlenen “150 Yılın Sessiz Tanıkları; Osmanlı Saray Porselenleri Sergisi” açıldı. Millî Saraylar Porselen Koleksiyonu’ndan seçilmiş 100 porselenin yer aldığı sergi, 12 Haziran tarihine kadar açık kalacak.



Mozaiklerde Osmanlı

Aynur Savaş, Aysel Ergül ve Işık Sezgin’in bir araya gelerek hazırladıkları, mozaik çalışmalarından oluşan “Mozaiklerde Osmanlı” isimli sergi 9 Mayıs-13 Mayıs 2007 tarihleri arasında Ayasofya Müzesi Sergi Salonu’nda yer alacak.



Evim evim tarihî evim

Türkiye Tarihi Evleri Koruma Derneği tarafından organize edilen ve bu yıl 26’ncısı yapılan Tarihi Türk Evleri Haftası’nın Kapadokya ayağı, Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde başladı.



Radyo Mega Söyleşi Günleri devam ediyor

Radyo Mega’nın programcıları tarafından düzenlenen Söyleşi Günleri-4, Şanlıurfa Belediyesi, Şair Nabi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.



İshak Paşa Sarayı yenileniyor

İshak Paşa Sarayı’nın üzerinin, cam çatı ile kaplanacağı bildirildi. İshak Paşa Sarayı’nda yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte çeşitli yeniliklerin yapıldığını belirten Kaymakam Cemalettin Demircioğlu, sarayın güvenli ve temiz kalması için çalışıldığını söyledi.



İstanbul’a fotoğraf yağacak

Türkiye’nin en kapsamlı fotoğraf festivali ULİSfotoFEST İstanbul ’07, 11 Mayıs’ta açılıyor.



İstanbul’da şiir başkadır

II. Uluslararası Beyoğlu-İstanbul Şiir Festivali 14-21 Mayıs günleri arasında evrensel şiir ateşini Beyoğlu’nda bir daha yakacak.



Vakıf eserleri ihya ediliyor

İzmir’de vakıf eserlerinin onarımına ağırlık verildiği, son 3 yılda 51 eserin restore edildiği, bu yıl 42 eserin daha restorasyonunun yapılacağı belirtildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004