Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Dünya Mesnevî okuyor

ABD’nin New York şehrinde düzenlenen “Çeviride Türk Edebiyatı ve Kültür, Rumî’yi Hatırlamak” konulu panelde konuşan Murat Nemet Nejat, Mevlânâ’nın nispeten az kullanılan bir dil olan Farsça yazılmış Mesnevi’sinin, dünyada en çok okunan ikinci kitap olmasının ilginç olduğunu söyledi.



Kuklanın “onuru” Metin And’ın

10. İstanbul Uluslararası Ülker Kukla Festivali’nde, onur ödülüne akademisyen ve tiyatro araştırmacısı Metin And lâyık görüldü.



Stockholm, Azerî müziğiyle renklendi

İsveç’in başşehri Stockholm, Azeri müziğiyle renklendi. İsveç’te faaliyet gösteren Azeri Federasyonu tarafından tarihî Södra Tiyatrosu’nda Azeri müziği ziyafeti sunuldu. Tebriz’den gelen Dalga isimli müzik topluluğu birbirinden güzel parçalar seslendirdi.



“Kardeşimi İstiyorum”da ödüller sahiplerini buldu

Türkiye Özürlüler ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) ile Tekışık Eğitim Araştırma Geliştirme Vakfı işbirliğiyle geleneksel olarak düzenlenen “Kardeşimi İstiyorum Hikâye Yarışması”nı kazananlara ödülleri törenle verildi.



İstanbul'da yeni bir ses

RTÜK’ün yapmış olduğu düzenleme ile tüm İstanbul’da, çok profesyonel bir kadro ile yayın hayatına başlayan VİTAMİN FM klasik radyoculuk anlayışına yeni bir soluk getiriyor…



Ahmet Özhan’dan “Yüzyılın Şarkıları” konseri

Türk Sanat Müziği san’atçısı Ahmet Özhan, Türk Müziğinin önemli eserlerinin yer aldığı “Yüzyılın Şarkıları” adlı yeni albümü için tanıtım konseri verecek.



Bir albüm: Gül Kokulu Rüzgârlar

Uzun süreden beri yapmış olduğu müzik çalışmalarıyla ve katıldığı konserlerle isminden Söz ettiren Ahmet Gürsel, müzik yolculuğuna “Gül Kokulu Rüzgârlar” isimli albümüyle devam ediyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004