Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

IMF’den seçim uyarısı

IMF, Türkiye’de piyasaya güvenin korunmasını ve ekonomik gelişmeyi sağlamaya yardımcı olması için yetkililerin istikrar programına sıkı bir şekilde sarılmaları gerektiğini bildirdi. IMF seçim yılında maliye politikasının disiplinli bir şekilde uygulanmasının piyasa güveninin desteklenmesi açısından kritik önemde olduğunu belirtti.


Unakıtan: Ekonomi unutulmasın

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye’de son dönemde sadece seçimin konuşulduğunu ve ekonominin unutulmuş göründüğünü belirterek, ‘’Bu böyle olmamalı.

Bolu Dağı Tüneli, 2 bin kişiyi işsiz bıraktı

Bolu Dağı Tüneli’nin, Ankara ve İstanbul yönüne giden her 2 tüpün de açılmasıyla birlikte D- 100 Karayolu’nun Bolu Dağı kesiminden araç geçmez oldu.


  Bulgaristan ile geçiş kotası ve vize problemi aşıldı

Ro-Ro Gemi İşletmecileri ve Kombine Taşımacılar Derneği (Roder) İkinci Başkanı Erol Soylu, geçiş kotası ve vize konusunda Bulgaristan ile yaşanan sorunların çözüldüğünü açıkladı.


  Ali Coşkun:İstikrarı bozmaya kimsenin hakkı yok

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, ülkede istikrarı bozmaya kimsenin hakkı olmadığını belirterek, ‘’Birilerine şirin gözükeceğiz diye bilerek ya da bilmeyerek dolaylı yollardan bu istikrarı bozanlara eğer sahip çıkarsak, kötülüğü kendimize ve ülkeye yapmış oluruz’’ dedi.


  ‘Gizli otelcilik’ turizmi olumsuz etkiliyor

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, yabancıların Türkiye’de satın aldığı ev veya yazlığı ülkelerinde kiralayarak ‘’gizli otelcilik’’ yapmalarının turizmi olumsuz etkilediğini söyledi.


  İdarî para cezalarında taksit kolaylığı

Maliye Bakanlığı’nın değişiklik yaptığı Tahsilat Genel Tebliği’ne göre, idari para cezalarında kişinin ekonomik durumunun müsait olmaması durumunda taksit kolaylığı getiriliyor.


  Vergi mahremiyeti bilgi edinmeye engel değil

Maliye Bakanlığının, bilgi edinme hakkı çerçevesinde, devletin, Bergama’nın Ovacık Köyünde faaliyet gösteren altın madeninden, 2004, 2005 ve 2006 yıllarında ne kadar vergi geliri elde ettiğini soran çevrecilere ‘’vergi mahremiyeti’’ni gerekçe göstererek bilgi vermemesi, mahkemece hukuka uygun bulunmadı.


  Eminönü’nde 40. yılını dolduran markalara ödül

Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, ilçede 40. yılını dolduran markaların sahiplerine teşekkür belgesi verdi.


  ‘Money Matik’le bozuk para derdi kalkıyor

Merkezi Bursa’da bulunan bir firma tarafından geliştirilerek patenti alınan ‘’Money Matik’’ makinesi sayesinde, bozuk 1 YTL, 50, 25, 10 ve 5 YKr’lere tek tuşla seri şekilde ulaşılabiliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004