Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Mayıs 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

En iyiler Ahmet Cömert'te ringe çıktı

Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli, Ahmet Cömert Boks Turnuvası sayesinde Türk boksörlerinin dünyanın en iyi sporcularıyla herhangi bir maliyeti olmadan önemli maçlar yaptığını söyledi.

Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli, 2004 Olimpiyat Oyunları'nda ikinci olarak Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran Atagün Yalçınkaya'yı, ''disiplinsiz davranışlarından dolayı ve ayaklarının yere basması için'' Ahmet Cömert Boks Turnuvası'na almadıklarını söyledi. Doğaneli, olimpiyat ikincisi Atagün Yalçınkaya gibi Avrupa Yıldızlar Boks Şampiyonu Sedat Taşçı'nın da son kamptaki disiplinsiz davranışlardan dolayı turnuvaya alınmadığını bildirdi. Caner Doğaneli, genç sporcuların bir anda şöhreti yakaladığını ve bunu hazmedemediklerini ifade etti.

AHMET CÖMERT TURNUVASI

Boks Federasyonu Başkanı Doğaneli, bu yıl 22'ncisini düzenledikleri Ahmet Cömert Boks Turnuvası sayesinde Türk boksörlerinin dünyanın en iyi sporcularıyla herhangi bir maliyeti olmadan önemli maçlar yaptığını söyledi. Caner Doğaneli, dünyanın hiçbir turnuvasında bu kadar katılımın olmadığını belirterek, şöyle konuştu: ''Turnuvaya 200 erkek, 150 bayan sporcu katılıyor. Boksun ekol olduğu Kübalı sporcular organizasyona geliyor. Kazakistan, Özbekistan, Ukrayna, Romanya, Hindistan ve Rusya gibi boksta iyi olan ülkeler turnuvaya katılıyor. Teknik ve organizasyon olarak kaliteli bir turnuva. Hemen hemen her kategoride 3 boksörümüz ayağına gelen Kübalılarla karşılaşıyor. Bu turnuva olmasaydı dünyanın en iyi boksörlerine sahip Kübalılarla karşılaşamazdık. Bu açıdan turnuvanın her bakımdan başarılı olduğunu düşünüyorum.''

40 ÜLKE KATILDI

Dünya boksunda organizasyon bakımından herhangi bir sıralama yapılmadığını kaydeden Doğaneli, ''Ama katılımlar ortada. Eskiden Altın Kemer turnuvası vardı. Bu turnuvaya da 16 ülke ancak katılırdı. Ahmet Cömert'e ise 40 ülke katılıyor. Dünyanın bir ucundan sporcular geliyor. Sri Lanka, Zambiya gibi ülkelerden sporcular turnuva için Türkiye'ye geliyor'' dedi. Turnuvaya izleyici ilgisinin olmamasını ise Caner Doğaneli, ''Bu genel bir sorun. Boks, güreş ve tekvando aynı sıkıntıyı yaşıyor. Bir futbol maçı olsaydı burası dolardı'' diye değerlendirdi.

15.05.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Fenerbahçe bayramı

  Zico: Sırada Avrupa var

  Tuncay: Hedefim Avrupa'ya gitmek

  Alex: F.Bahçe'ye herşeyimi verdim

  G.Saray'ı eski F.Bahçeli yıktı

  G.Saray 2006'yı mumla aratıyor

  10 yıl sonra gelen hezimet

  Samet Aybaba Beşiktaş'a en uygun isim

  En iyiler Ahmet Cömert'te ringe çıktı

  Mehmet'li Utah finale yaklaştı

  Fenerbahçe'de mutlu son

  İkincilik çekişmesi

  Tebrikler Oftaş


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004