Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül: Atatürk’ün hedeflerini yerine getiriyoruz

İngiltere’de yayınlanan The Times gazetesine konuşan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye’yi Avrupa ile bütünleştirmek isteyen Atatürk’ün mirasının bekçiliğini kimin yaptığı sorusuna karşılık, “Biz bunu yapmaktayız. Atatürk’ün bize gösterdiği hedefi yerine getirmekteyiz” dedi.


Namaz kılanlar terörist mi?

İstanbul Bağcılar Lisesi’nde namaz kılan öğrencilerin medyada suçlu gibi gösterilmesine sert tepki gösteren Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, kı

Türkiye sessiz, dünya tepkisiz

Mazlum-Der Ankara Şubesi tarafından düzenlenen bir eylemle İsrail’in Filistin’de yaptığı insanlık dışı eylemler protesto edildi.


  Teröre karşı ortak hareket

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ‘’Politikalarımız, düşüncelerimiz ne olursa olsun, ortak hareket etmeliyiz. Tüm ülkeler, terörle mücadelede ortak bir yaklaşım benimsemeli’’ dedi.


  Bolat: Özgürleşme olmadan kalkınma olmaz

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ömer Bolat, ‘’Düşüncede, ifade etmede, teşebbüs hayatında, inanç ve ibadette özgürleşme olmadan, kalkınma ve refah artışı mümkün olmaz’’ dedi.


  Sivil ve demokrat bir ülke istiyoruz

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, ‘’Türkiye, sivil ve demokratik bir ülke olmak ve demokratik bir Anayasaya sahip olmak durumundadır’’ dedi.


  Seçim trafiği yoğun

Trafik Araştırma Enstitüsü Başkanı İhsan Memiş, 22 Temmuz’da yapılacak milletvekilleri seçimi öncesinde kara yolu trafiğinin 4 kat artacağını belirterek, seçim bölgelerine gitmeye hazırlanan siyasilere trafik kurallarını hatırlattı.


  ANAVATAN'ın son kongresi

ANAVATAN Partisi’nin, bugün yapılacak 9. Olağan Büyük Kongresinde partinin Demokrat Parti’ye (DP) katılma kararı alınacak.


  Referandum Kanunu Mecliste

AKP, referandum süresinin 120 günden 45 güne düşürülmesini öngören kanun değişikliğini Meclis Başkanlığı’na sundu. 22 Temmuz’da halkın önüne iki sandık gelip gelmeyeceğinin sorulması üzerine Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, “Gelecek şekilde ayarlanır” dedi.


  Şırnak'ta hain pusu: 6 yaralı

Şırnak’ın Uludere ilçesinde terör örgütü PKK tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu 6 asker yaralandı.


  Korsana 19 yıl istendi

Diyarbakır-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait yolcu uçağını kaçıran hava korsanı Mehmet Gökşingöl’ün, ‘’ulaşım araçlarının kaçırılması’’, ‘’hürriyeti tahdit ve çalışma ve iş güvenliğinin ihlali’’ ve ‘’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’’ suçlarından 6 aydan 19 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.


  İlköğretim okullarında kayıtlar başladı

İlköğretim okullarına kayıtlar dün başladı. Bütün okullarda internet üzerinden yapılacak kayıtlarda; öğrenci velilerinin okul müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekiyor. Velilerden kayıt sırasında hiçbir şekilde zorla bağış istenemeyecek.


  Polis hayatın içinde

Polisin vatandaşın arasına girmesini sağlayamak amacıyla Türkiye genelinde uygulanacak olan “Güven Timleri” ve “Yıldırım Ekipleri” projesi İstanbul’da uygulamaya başlandı.


  Savaşımız sağlık için

Atatürk Üniversitesi’nin 50. Yıl Kutlamaları kapsamında düzenlenen ‘Tıbbın Arkasındaki Savaş Teknolojisi’ adlı konferansa katılan Memorial Hastanesi Kalp Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, “Savaşlarda kullanılan teknolojik aletleri tıbba uyarladığımızda insanlık sağlıkta büyük bir yol kat edecektir.” diye konuştu.


  11 bin öğrenciye sağlık taraması

Ümraniye Belediyesi başlattığı ‘Sağlık Taraması’ hizmeti ile 11 bin çocuğu sağlık kontrolünden geçirdi. Belediyenin hedefi Ümraniye’de bulunan 51 ilköğretim okulundaki 80 binden fazla öğrencinin tamamına bu hizmeti ulaştırmak.


  Sigara içen hamilelerde bebek ölümleri 5 kat fazla

Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yılmaz, sigara içen hamile kadınlarda bebek ölümlerinin 5 kat arttığını söyledi.


  151 hacıya bir sağlık personeli

Diyanet İşleri Başkanlığı, hacca 659 sağlık personeli götürmeye hazırlanıyor. Başkanlık hacıların sağılık durumlarını sürekli kontrol altında tutabilmek ve herhangi bir soruna acil müdahale edebilmek için hacca görtüreceği sağlık personelini belirlemek için çalışma başlattı.


  İkinci tüp tünelde rötar

Asya ile Avrupa’yı denizin altından bağlayacak lastik tekerlekli araçların geçebileceği yeni tüp tünel projesinin ihalesi, firmaların jeoteknik çalışmaları nedeniyle 2 ay ertelendi.


  Mucitler hırsızlara karşı

Bursa’da bir grup lise öğrencisi tarafından geliştirilen, çelik kapılara takılan ve uzaktan kumandayla çalıştırılan ‘’Mandalmatik’’ sayesinde evlerin artık hırsızlara karşı daha güvenli olacağı iddia edildi.


  Acil Servis'e eğitim

Hastane ve 112 acil servislerinde görevli hekimler, zehirlenmelerde yeni yaklaşımlar konusunda eğitiliyor.


  İstanbul'dan Çanakkale'ye gemi seferi

İstanbul, İzmir ve Bodrum seferleri yapan ‘’Samsun’’ ve ‘’Ankara’’ gemileriyle gelecek yıl Çanakkale-İstanbul arasında yolcu ve otomobil taşınması planlanıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004