Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Gençler seçimini yaptı

Yaklaşık 4 milyon genç seçmen, bu seçimde oy kullanacak. Genç Yaklaşım da bu sayısında, “Gençler ve siyaset” konusunu masaya yatırıyor.

Türkiye yeni bir genel seçim sürecine girdi. Yaklaşık 4 milyon genç seçmen, bu seçimde oy kullanacak. Ancak gençlerin siyasete karşı lâkayt olduğunu, ülke meselelerine uzak durduklarını gözlemliyoruz. Gelecek kaygısı, kariyer planlamaları önplana geçmiş. Siyasetin sürekli kötü gösterilmesi, askeri müdahalelerin siyasetin alanını daraltması da, 60’lı, 70’li yıllarda siyasetin içinde yer alan gençliğin bugün apolitik olmalarının diğer sebepleri olarak gösterilebilir.

Genç Yaklaşım bu sayısında, “Gençler ve siyaset” konusunu masaya yatırıyor.

Mustafa Gökmen, Türkiye’nin demokratikleşme serüveni içerisinde siyasî partilerin ve gençlerin durumunu analiz ettiği makalesinde, “Politikaya atılmak takım elbise giyip kravat takmak ve fiyakalı cümleler kurmaktan daha fazla bir şeydir. Gençlik kolları, partilerimizin ‘can damarı’ desek abartı yapmış olmayız. Gençliğin olmadığı yerde statüko hakim olur” diyor.

Veli Sırım, Bediüzzaman’ın cumhuriyetçiliği özelinde, din-siyaset ilişkilerini ele alırken, Said Nursî’nin, “o çok değer verdiği, uğruna nice sıkıntılara maruz kaldığı Cumhuriyet rejiminin kötü yorumlanmasına, kötü maksat ve gayelere araç yapılmasına da şiddetle karşı çıktığını” aktarıyor.

Genç Yaklaşım’a konuşan siyaset bilimci Burak Küntay, siyasetin meslek olarak görülmesini eleştirirken, gençleri siyasete teşvik ediyor. Küntay’a göre, gençler önce okulunu bitirmeli, işini kurmalı ve böylece kimseye minnet etmeden politika yapabilmeli.

“Muha1’in teybi”nde Ali Karabiber gençlerin nabzını tuttu. Bakalım gençler, siyaseti kendi açılarından nasıl görüyorlar?

Siyaset deyince darbelerin üzerinde ayrıca durmak gerek. Mehtap Yıldırım, “AB ilişkilerimize inen darbeler” başlığı altında, yaşanan darbeleri ve sonuçlarını irdeliyor.

Hasan Hüseyin Kemal, “Geleceğe biz karar vermeliyiz” derken, gençce bir bakış sergiliyor.

Kapak dosyası dışında…

Mustafa Özcan, “İndirgenmiş hayatlar”ı anlatıyor.

Tuba Nur Arıcan, “Cahil cesaretiyle” Cemil Meriç’i yazıyor.

Korsan yayından dertli olan Murat Göğebakan, Tuğba Akbey İnan’ın sorularını cevaplandırıyor.

Umut Yavuz’un yazısını okuyunca, sizin de “Hayret doğrusu” diyeceğinizden eminiz.

05.06.2007


 

Dünya fotoğrafçıları Ayvacık’ta buluştu

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde belediyenin düzenlediği “Buluşma” adlı uluslar arası fotoğraf yarışması başladı. 22 ülkeden 767 fotoğrafın katıldığı yarışmada fotoğrafçılıkta söz sahibi olan 6 jüri tarafından ilk üçe girenler tesbit edildi.

Vietnam, İsrail, Rusya, Almanya, İran ve Amerika gibi 22 ülkeden 170 amatör fotoğrafçının gönderdiği 767 fotoğraf, siyah beyaz ve renkli olmak üzere iki kategoride yarışmaya katılırken, 6 kişiden oluşan jüri üyeleri de iki gün süren çalışmalarından sonra dereceye giren eserleri tesbit etti. 18 Haziran’da isimler açıklanıp, ödüller 27 Temmuz’da Ayvacık’ta yapılacak olan festivalde verilecek.

Ayvacık Belediye Başkanı Ünal Şahin, Anadolu’nun en uç noktasında bulunan ilçede bir kültür ve san’at festivali yapmak istediklerini belirterek, “Festivalimizi bu yıl 27-28-29 Temmuz günlerinde uygulamaya aldık. Bu süreç içinde bir de fotoğraf yarışması düzenledik. Bunun da uluslar arası olmasını sağladık. Türkiye Fotoğrafçılık Federasyonu ve Uluslararası Fotoğraf Federasyonu’na müracaatlarımız sonunda 170 kişiye ait 767 eser Ayvacık’a gönderildi. Bu eserler dünyanın 22 değişik ülkesinden geldi. Biz bunun adına “Buluşma” dedik. Resimlerden 465’i renkli baskı, 302’si de siyah beyaz. Resimler bu iki kategoride yarışıyor. İki gün süren değerlendirme sonucu dereceye giren eserler tesbit edildi. Kurallar gereği ödüle lâyık görülenler 18 Haziran günü açıklanacak ve ödülleri de kendilerinin katılımı ile 27 Temmuz’da Ayvacık’ta başlayacak olan festivalimiz içerisinde verilecek” dedi.

İlk defa Ayvacık gibi küçük bir ilçede yapılan bu yarışmada Jüri üyeliklerini ise Yusuf Tuvi, Coşkun Aral, İzzet Keribar, Sabit Kalfaoğlu, H. Nadir Ede ve Serdar Akyay gibi ünlü fotoğrafçılar yaptı.

05.06.2007


 

Balkan derneklerinden Türkçe paneli

Uluslar arası Türkçe Olimpiyatları’ndan sonra İzmir’de bulunan Balkan dernekleri de Türkçe paneli düzenliyor. Konuyla ilgili bilgi veren Ege Balkanlılar Derneği Başkanı Hüseyin Kocaman, “Konuya ilgi duyan herkesi dâvet ediyoruz” dedi.

Ege Balkanlılar Derneği’nin düzenlediği Balkan paneli, 10 Haziran’da Ege Üniversitesi (EÜ) Kültürevi’nde yapılacak. Balkanlar’da Türkler ve Türkçe’nin işleneceği panelde çok sayıda bilimsel bildiri yayınlanacak.

Panel başkanlığını Prof. Dr. Tuna Taner yaparken konuşmacı olarak Doç. Dr. Nazif Mandacı, EÜ öğretim üyesi Osman Karatay, Prof. Dr. Mustafa Mehmet, İzmir milletvekili Zekeriya Akçam ve Balkan Federasyonu Genel Sekreteri Rifat Sait katılacak.

05.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004