Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Haziran 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Türkçe şampiyonları İzmirlilerle buluştu

Bu yıl 5.’si gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları’na katılan ve aralarında şarkı yarışması birincisi Makedonyalı Havsa Mula’nın da bulunduğu öğrencilerden oluşan bir grup, İzmirlilerle bir araya geldi. Buca Gölet Anfitiyatro’da gerçekleştirilen “Türk Dili Gecesi”ni izleyen binlerce kişi, kendilerine muhteşem bir gece yaşatan öğrencileri program sonunda ayakta alkışladı.

Kısa süre önce İstanbul’da 102 ülkeden 550 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ve her kesimden büyük takdir toplayan 5. Türkçe Olimpiyatları’na katılan öğrencilerden bazıları, Altınbaşak Eğitim ve Kültür Derneği’nin öncülüğünde düzenlenen gecede İzmirlilerle buluştu. Buca ilçesinde bulunan Gölet alanındaki anfitiyatroda gerçekleştirilen “Türk Dili Gecesi”ne Makedonya, Pakistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve Moğolistan uyruklu öğrenciler katıldı. Yaklaşık 6 binden fazla dâvetlinin ilgi gösterdiği gece saygı duruşu ve İstiklâl Marşı okunmasıyla başladı. Daha sonra geceye katılan dâvetliler, yabancı öğrencilerin söylediği Türkçe şarkılarla coştu. Türk Dili Gecesi’nde en fazla ilgiyi ise 5. Türkçe Olimpiyatı şarkı dalı birincisi Makedonyalı öğrenci Havsa Mula gördü. İlk olarak Funda Arar’ın “Benim için üzülme” isimli şarkısını seslendiren Mula, ardından kendisine birinciliği getiren Ferhat Göçer’in “Yastayım” şarkısını seslendirdi. Kırgız öğrenci Çolpan Kamçıbekkızı’nın söylediği “Gurbet Türküsü” ve “Anadolu’dan Geldik” türküsü de dâvetlilerden büyük alkış aldı.

Programın sonunda dâvetlilere seslenen Altınbaşak Derneği Eğitim Danışmanı İsmail Akpınar, Türkçe konuşan öğrencilerin yetişmesinde emeği olan herkese teşekkür etti. Akpınar, “Önden giden atlılara teşekkür ediyorum.” dedi. Gecede Moğolistan’da vefat eden eğitim gönüllüsü Adem Tatlı da anıldı.

Programın sonunda misafir öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edilirken gecenin bitiminde öğrenciler ve dâvetliler hep birlikte “Bütün dünya buna inansa” isimli şarkıyı söyledi. Son olarak sahneye bir kez daha çıkan Kırgız Kamçıbekkızı, “Anadolu’dan geldik” türküsünü tekrar seslendirerek muhteşem gecenin finalini yaptı. Dâvetlilerin çocukları, ‘Türkçenin çocukları’na programın bitiminde büyük ilgi gösterdi. 5. Türkçe Olimpiyatları’nın küçük bir tekrarı olan “Türk Dili Gecesi”nin sonunda misafir öğrenciler ayakta alkışlanarak uğurlandı.

İzmir’de bulunan öğrenciler bugün de Rumeli Göçmenleri Derneği tarafından Buca Gölet’te saat 21.00’de gerçekleştirilecek geceye katılacak.

29.06.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Demokrasi ve hoşgörü Trabzon’da

  Türkçe şampiyonları İzmirlilerle buluştu

  Neşet Ertaş Bursa Festivali’nde

  Fotoğraflarla iç savaş

  Balıkesir’de ebru, hat ve tezhip sergisi

  “4. Mogan Şiir Akşamları”

  Kristal Elmalar sahiplerini buldu


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004