Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gerilimi düşürme zirvesi

ABD Başkanı George Bush’un konuğu olarak ABD’ye gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Bush ile önceki gece bir araya geldi. Bush, Putin’i, Atlas Okyanusu kıyısında olan Kennebunkport limanında babası eski Başkan George H. W. Bush’un evinde ağırladı.

Görüşmeye katılan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 2 saat süren görüşmenin çok dostça geçtiğini belirterek, temel konuların görüşmede ele alınacağını söyledi. Görüşmeye ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice da katıldı. Görüşmede ABD ve Rusya’daki gelişmeleri ve iki ülkenin demokratik sistemlerinin nasıl geliştiğini ele aldıklarını belirten Lavrov, 2008’de Rusya ve ABD’de yapılacak devlet başkanlığı seçimlerine atıfta bulunarak, ‘’İki lider de Washington-Moskova ilişkilerinin seçim kampanyalarının esiri olmaması gerektiğini iyi biliyor’’ dedi. Bush’un, Putin ile görüşmek için çocukluğunu geçirdiği ve babasının sık sık dünya liderlerini ağırladığı bu bölgeyi seçmesinin amacının, iki ülke arasındaki gerilimi azaltmak olduğu belirtiliyor. Putin’in, “sıcak” karşılama sırasında Bush’un eşi Laura ve annesi Barbara’ya çiçek sunduğu kaydedildi. Bush ailesinin konutunda, “aile üyesi” gibi karşılandığı belirtilen Putin’in, “geleneksel ıstakoz menülü” akşam yemeğinden önce Başkan ve babası tarafından sür'at teknesiyle kısa bir geziye çıkarıldığı belirtiliyor. İki lider, politika ve dünya meselelerini içerecek daha “ciddi ve politik” görüşmelerini bugün yapacak ve ardından basın toplantısı düzenleyecekler.

Bu arada, Putin’in ziyaretinden birkaç saat önce, Kennebunkport’daki yazlık evin yakınında toplanan yaklaşık 1500 kişi, Irak savaşını ve Bush’un dış politika kararlarını protesto etti.

/ KENNEBUNKPORT

03.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gerilimi düşürme zirvesi

  Tedirginlik sırası Fransa’da

  Koalisyon güçlerinden katliâm

  Bush, Blair’in halefeni beğendi

  İran, Hizbullah üzerinden Iraklı Şiîleri silâhlandırıyor

  Gazze’de, Hamas ile İslâm Ordusu karşı karşıya

  Fetih Türk askeri istedi

  3 Amerikan askeri öldürüldü

  Kapitalizm erkeklerin sağlığını bozdu

  Sosyalist Enternasyonal CHP’yi üyelikten atabilir

  Çin, 2014’te turizm devi oluyor

  Bu siteler aptallaştırıyor mu?

  Burası Manhattan, buradan çıkış paralı!

  Piranalar, o kadar tehlikeli değil

  iPhone bekleyişi sona erdi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004