Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hariri zanlıları belli oldu

Birleşmiş Milletler (BM) müfettişleri, eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri suikastına karışan zanlıları belirledi. Müfettişlerin topladığı delillerin, Refik Hariri ve soruşturulmakta olan diğer suikastların hazırlık ve icrasına karışan bazı kişilerin kimliklerinin belirlenmesini sağladığı belirtilen 20 sayfalık belgede, zanlıların suikasttan önceki haftalarda Refik Hariri’yi izlemek için 6 cep telefonunu eşgüdüm içinde kullandığı kaydedildi.

Lübnan’da 2005’ten bu yana düzenlenen saldırıları araştıran uluslar arası bağımsız soruşturma komisyonunun başkanı Belçikalı savcı Serge Brammertz tarafından hazırlanan ve Güvenlik Konseyine sunulan raporda, Lübnan’daki siyasî durumun kötüleşmekte olduğu ve bunun, soruşturmanın sürdürülmesinde olumsuz etkisi olabileceği belirtildi.

Müfettişlerin topladığı delillerin, Refik Hariri ve soruşturulmakta olan diğer suikastların hazırlık ve icrasına karışan bazı kişilerin kimliklerinin belirlenmesini sağladığı belirtilen 20 sayfalık belgede, zanlıların suikasttan önceki haftalarda Refik Hariri’yi izlemek için 6 cep telefonunu eşgüdüm içinde kullandığı kaydedildi.

BM Güvenlik Konseyinin gelecek Perşembe yapacağı toplantıda ele alınması beklenen raporda, ayrıca kimlikleri belirlenen zanlıların suikastın hazırlık ve icra aşamalarında kilit rol oynadığı belirtilerek, bir video kasetiyle Hariri suikastını üstlenen Ahmed Ebu Adas konusunda sıkı bir soruşturma yapan müfettişlerin, bu kişinin saldırıda kullanılan bomba yüklü aracı havaya uçuran intihar komandosu olmadığı sonucuna vardığı vurgulandı.

Savcı Brammertz raporunda, öncülü Detlev Mehlis gibi Suriyeli yetkilileri açıkça suçlamadı. Hariri suikastına karışmakla suçlanan Suriye yanlısı 4 Lübnanlı general, 20 aydır tutuklu bulunuyor. Şam yönetimi, suçlamaları kesin bir dille reddediyor.

/ ANKARA

14.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bush köşeye sıkıştı

  Hariri zanlıları belli oldu

  Pakistan’da İslâm devrimi sesleri

  İran, PKK’yı vuruyor

  40 yıl sonra Batı Şeria’ya gelecek

  Olmert ile Abdullah gizlice görüştü

  İran’la UAEK anlaşma sağladı

  ABD’de sigaraya vergi


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004