Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Temmuz 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

AKP, AB’ye hız vermeli

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, “Türkiye’deki genel seçimlerde AKP’nin AB yolunda reformlar için çok güçlü yetki aldığını” söyledi. Türkiye’nin üyeliğine en fazla destek veren yetkililer arasında gösterilen Bildt, AB Genel İşler ve Dış İlişkiler Konseyi’ne katılırken yaptığı açıklamada, “Türk hükümetinin AB reformları için son yıllarda ciddi çalışmalar yaptığını” hatırlatarak, “seçim başarısının ardından bu çalışmaların hızlanacağı beklentisini” dile getirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband ise “seçimlerin ardından Türkiye’de oluşturulacak yeni hükümetin AB açısından önemine” dikkat çekerek, ‘’Türkiye’de istikrar ve güven bütünüyle bizim çıkarımızadır’’ değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada AB Komisyonu’nun adalet ve içişlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Franco Frattini, İtalyan basınına yaptığı açıklamada, “seçimden galibiyetle ayrılan AKP’nin Türkiye’yi siyasi ve ekonomik açıdan AB’ye yaklaştırdığına dikkat çekerek ‘’laik azınlığın dikkate alınmasını ve aşırılıkla mücadele edilmesini’’ istedi.

AB Dışişleri Bakanlarını buluşturan Genel İşler ve Dış İlişkiler Konseyi’nde yeni AB anlaşması için müzakerelerin resmen başlatılması bekleniyor.

“TÜRKİYE VE AVRUPA İÇİN İYİ HABER’’

Öte yandan AKPM eşbaşkanı Joost Lagendijk de Reuters ajansına telefonla yaptığı açıklamada, ‘’seçim sonuçlarının Türkiye ve Avrupa için iyi haber olduğunu, Erdoğan’a ifade ve din özgürlüğü konusundaki reformları yürürlüğe koyarak kayıp iki yılı telafi etme olanağı sağladığını’’ söyledi.

Lagendijk, ‘’2003-2004 reform politikalarına dönüşü memnuniyetle karşılayacağım ve içeriden de bunu yapmayı planladıklarını duydum’’ diye konuştu.

Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik de gazetecilere açıklamasında, ‘’Bir AB ortağı olarak modern, dinamik ve başarılı bir Türkiye istiyoruz’’ dedi ve “son yıllarda iyi deneyimi bulunan hükümetin bu yönde daha hırsla devam edeceğini ümit ettiklerini” söyledi.

/ BRÜKSEL

24.07.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AKP, AB’ye hız vermeli

  Rehn: Yeni hükümet reformları kararlılıkla başlatmalı

  AKPM: Türkiye’de gerçekten çok özgür bir seçim yapıldı

  Türkiye’de demokrasi güçlü

  İsrail, Golan’da kalıcı olabilir

  İsrail’in her tarafı menzilimiz içinde

  Blair, Olmert ve Abbas’la biraraya geliyor

  Tarık Aziz’in durumu iyi

  Tarihî randevu bugün

  Zahir Şah öldü

  50 bin yıllık taş aletler bulundu

  Parmak izi cinsiyeti de söyleyecek

  “Her yer su, ama içemiyoruz”


 Son Dakika Haberleri
Kadın ve Aile Dergisi Çocuk Dergisi Gençlik Dergisi Fikir Dergisi
Ana Sayfa | Dünya | Haberler | Görüş | Lahika | Basından Seçmeler | Yazarlar
Copyright YeniAsya 2004