Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Namaz düşmanlığı ile bir yere varılmaz

Namaz Gönüllüleri Platformu sözcülerinden Abdullah Yıldız, namaz için oluşturdukları bu platformda farklı cemaatlerden, meşreplerden insanların bir araya geldiğine dikkat çekerek, “Namazda birlik ruhunu yakaladık elhamdülillah” dedi.

Namaz Gönüllüleri Platformu’nu oluşturan, katkıda bulunan çok sayıda yazar, akademisyen, san'atçı, platformun istişare toplantısında bir araya geldi. Namazın Müslümanlar için öneminin ve platformun çalışmalarının hatırlandığı toplantıda, son zamanlarda bazı yayın organlarında görülen namaza karşı olumsuz muhtevalı haberler de eleştirildi.

Ensar Vakfı merkezinde gerçekleştirilen Namaz Gönüllüleri Platformu istişare toplantısı İhsan Atasoy’un okuduğu Kur’ân âyetleriyle başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Namaz Gönüllüleri Platformu Sözcüsü Abdullah Yıldız, namazın mü’minler için vesile-i rahmet, vesile-i vahdet olduğuna dikkat çekerek sözlerine başladı. “‘Namaz için otobüs durduruluyor’, ‘Devlet lisesinde toplu namaz’, ‘kebapçıda namaz, metroda namaz’ yaygaralarının koparıldığı son günlerde, ‘Bir kulu namaz kılmaktan alıkoymaya kalkışan kişiyi / zihniyeti gördün mü/ düşündün mü?’ ayetini daha iyi kavrıyoruz” diyen Yıldız, bugün de namazla insanlar arasında engeller konulmaya çalışıldığını ifade etti.

Namaz Gönüllüleri Platformu çatısı altında Nisan 2006’dan bu yana yapılan çeşitli faaliyetleri de anlatan Yıldız, “Farklı mekteplerden, meşreplerden hocalarımızın, ‘namaz için namaz’ ilkesini gözeterek, farklı frekanslara sahip olsalar da, ayetleri, hadisleri, sahabe örnekliğini önceleyerek ortak bir dil ve harmoni oluşturmalarının Rabbimizin rahmetine vesile olduğuna inanıyoruz. Böylece, namazla bir ilki yaşatarak, ‘namazda birlik’ lütfettiği için Rabbimize hamdediyoruz” şeklinde konuştu. Yıldız, bir yılda 1 milyon 500 bin Namazla Diriliş kitapçığın dağıtıldığı, 60 il, 90 ilçede konferansların gerçekleştirildiğini de aktardığı konuşmasında imece usulü çalışıldığının altını çizdi.

50 DERECEDE 4 SAAT NAMAZ KONUŞULDU

Namaz Gönüllüleri Platformu’nun Türkiye’nin farklı yerlerinde gerçekleştirdiği konferanslardan örnekler veren Yazar Cemil Tokpınar da, “24 Haziran’da İzmir’de 50 derece sıcaklıktaki salonu 3 bin kişi doldurmuştu ve orada 4 saat namaz konuşuldu. İnsanlarımız namaz açlığını tatmin etmek için koşturuyorlar” dedi. Tokpınar, sözkonusu namaz seferberliği sonrasında 300 bin insanın ilk defa namaza başladığı haberini aldıklarını da dile getirdi.

Hekimoğlu İsmail, İhsan Atasoy, Abdurrahman Dilipak, Metin Karabaşoğlu, Faruk Çakır, Yusuf Kaplan, İsmail Mutlu Mehmet Akça gibi farklı kesimden yazar, sanatçı, akademisyenin de bulunduğu toplantı katılımcıların tavsiye konuşmalarıyla devam etti.

Reyhan Özkahraman (Avukat)

Bursa Mustafakemalpaşa’da yaşıyorum. Annemin vefatından sonra birşeyler yapma ihtiyacı duydum ve internette Namaz Gönüllüleri Platformu ile tanıştım. Ardından Abdullah Yıldız Beyle tanışarak platforma katıldım. İlçemizde de bir toplantı düzenledik. Bu konuda hep birlikte çalışmamız gerekiyor.

Naciye KAYNAK / İSTANBUL

09.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hesaplaşma anayasası olmayacak

  Sözler eyleme dönüşmeli

  Çiçek: Türkiye ödevini yapacak

  D’Alema: Beklentimiz, reformların devam etmesi

  Rehn: Müzakere süreci masada

  Fırat: Taleplere açığız

  Gül’ün ikinci dâveti ‘siviller’e

  Eker: En önemli projemiz sivil Anayasa

  Minikler okul yolunda

  Tek kartlı sisteme geçiliyor

  Başbakanlık Müsteşarlığına Efkan Ala getirildi

  Muhalifler, Baykal’a karşı yürüdüler

  Demiryollarına 20 katrilyon kaynak

  Namaz düşmanlığı ile bir yere varılmaz

  Kur’ân okumada gururumuz Araklı’dan

  Uzmanlar Ramazan uyarıları

  İstanbul'da bodrum katlarını su bastı

  Göçebe gittiler, yerleştiler

  Kaçak açılan su kuyuları Tuz Gölü’nü tehdit ediyor

  İskenderun’da bin kişilik iftar çadırı

  Meslekler teknolojiye karşı direnemiyor

  Bereket konvoyu yolda

  1 milyon çocuk okuma-yazma bilmiyor


 Son Dakika Haberleri