Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Diyanet: İnsanlar dünyevîleşti

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Mehmet Keskin, günümüzde insanların dünyevileştiğini savunarak, ‘’Varlıklı kimseler yoksulların ıztıraplarından habersiz, lüks bir ortam içinde, müreffeh bir hayat yaşıyor. Oysa İslâmiyet bunun Müslüman’a yakışmayan bir hayat tarzı olduğunu ifade ediyor’’ dedi.


Gerçeklerden kopuk

Başörtüsü yasağını kaldırma girişimlerinin tekrar gündeme gelmesi üzerine Anayasa Mahkemesi Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı gibi önemli makamlarda göre

Çiçek: Anayasayı aceleye getirmeyiz

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, anayasayı aceleye getirmeyeceklerini, ama bu meseleyi çok daha fazla uzatmanın, iki


  AB'ye iftar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB üyesi ülkelerin Ankara büyükelçileri iftar yemeğinde bir araya gelecek.


  Erdoğan, 20 Eylül’de ABD yolcusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 62. Genel Kurulu’na katılmak üzere 20 Eylül’de ABD’ye gidecek.


  Köşkten dâvet yalanlaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, 7 Eylül’deki resepsiyonuna Alevi örgütlerinin dâvet edilmediği yönündeki haberlerin “gerçeği yansıtmadığı’’ açıklandı.


  Toptan: Geleceği iyi eğitimle yakalarız

TBMM Başkanı Köksal Toptan, “Üniversitedekilerle 18-19 milyon öğrencinin bulunduğu Türkiye, potansiyeline iyi eğitim vererek, Cumhuriyetin 100. yılında dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri olma imkânını önüne getirecektir’’ dedi.


  Ozan'a, Bahçeli'ye hakaretten ceza

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ‘’basın yoluyla hakaret ettiği’’ iddiasıyla yargılanan Ozan Arif ve gazeteci Gülden Aydın, 2 bin 100’er YTL adli para cezasına çarptırıldı.


  Burns, Türkiye'ye niçin geldi?

ABD Dışişleri Bakanlığının siyasî işlerden sorumlu müsteşarı Nicholas Burns, resmî temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye geldi.


  Gül’ün KKTC ziyareti Rumları kızdırdı

Kıbrıs Rum yönetimi, ilk resmi ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) yapanCumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ziyaretine tepki göstererek, ziyareti “yasadışı” ve “tahrik” olarak niteledi.


  UNICEF’ten çocuk dostu haber dersi

UNICEF Türkiye İletişim Sorumlusu Sema Hosta, iletişim fakültelerinde çocuk haklarına uygun ve çocukların zarar görmeyeceği şekilde haber dili kullanımının öğretileceğini bildirdi.


  Çeteler, teknolojinin en son imkânlarını kullanıyor

İstanbul polisi tarafından ‘’çete’’, ‘’mafya’’ ya da ‘’organize suç örgütü’’ olarak adlandırılan çıkar amaçlı suç örgütlerine yönelik son 20 ayda düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan bin 450 kişiden 546’sı tutuklandı.


  Şener, ilk dersini verecek

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi öğretim üyesi kadrosuna katılan eski Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Doçent Doktor Abdüllatif Şener, ilk dersini bugün verecek.


  PKK'ya ait sığınak bulundu

Van’ın Başkale ilçesinde terör örgütü PKK’ya ait sığınak bulundu. Sığınakta 9 adet kalaşnikof marka silâh, 1 adet suikast silâhı ele geçirildi.


  Başkale'de 7 gözaltı

Ankara’da Sıhhiye Pazarı yanındaki çok katlı otoparkta bulunan bomba yüklü minibüsle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Van’ın Başkale ilçesinde gözaltına alınan 7 kişiden 3’ü Ankara’ya gönderildi.


   Büyük şehirlere “memleketten” gıda takviyesi

Memleketlerinde tatillerini geçiren vatandaşların, otobüslerle büyük kentlere dönüşlerinde yanlarında çuvallar içinde götürdükleri gıda miktarında artış olduğu belirtiliyor.


  Medya okur-yazarlığı zorunlu ders olsun

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezunları Derneği (Ege İletder) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, geçen yıl pilot ilköğretim okullarında seçmeli ders olarak konulan ve bu yıl bütün okullarda zorunlu olan Medya Okur-Yazarlığı dersinin, iletişim fakültesi mezunları tarafından verilmesi gerektiğini bildirdi.


  Edirne’de inanç turizmi

Selimiye Camisi din görevlisi Hüseyin Özpınar, yaptığı açıklamada, Mimar Sinan’ın ‘’ustalık eserim’’ diye nitelediği Selimiye Camisi’nin yılın her mevsimi ziyaretçilerin yoğun ilgisini çektiğini belirterek, bu ziyaretçi sayısının özellikle ramazan ayında iki katına ulaştığını söyledi.


  İlköğretim öğrencisi okulda bıçaklandı

Adana’da bir ilköğretim okulunun öğrencisi aynı okulda okuyan bir başka öğrenci tarafından bıçaklandı.


  İHH’den Kamboçyalı Müslümanlara yardım eli

İnsanî Yardım Vakfı (İHH) ekiplerinin, Ramazan ayı dolayısıyla Kamboçya’da 700 Müslüman aileye kumanya paketi dağıttığı bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri