Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ramazan, yemek fabrikalarını ihya etti

Belediyeler tarafından iftar çadırları ve evlere yapılan ücretsiz yemek dağıtımları sebebiyle iş yükü 3-4 kat artan fabrika çalışanları, iftar menüleri için adeta ‘’soluksuz’’ çalışıyor.

Belediye, kurum ve kuruluşlar ile hayırseverlerin yemek taleplerini karşılamaya çalışan fabrikalarda sabah erken saatlerde başlayan hummalı çalışmayla hazırlanan yemekler sabırsızlıkla iftar saatini bekleyenlere ulaştırılıyor. Günün büyük bölümünde yoğun telâşın yaşandığı işletmeler, Ramazan sebebiyle ek istihdama giderken, yemek miktarındaki artış, mekân sorunu, zamanla yarış en büyük sıkıntıları oluyor. Talep fazlalığı sebebiyle çoğu işletme ise Ramazan öncesi büyük yatırımlar yaparak yeni fırınlar, buharlı pişirme tencereleri, soyma ve doğrama makinelerini bünyelerine katıyor. Adana’da bir yemek fabrikasının yönetim kurulu üyesi Funda Kirici, günlük 5 bin kişilik yemek kapasiteli fabrikalarında yaklaşık 50 kişi ile hizmet verdiklerini, Ramazan sebebiyle iş yüklerinin ise yüzde 50 oranında arttığını söyledi.

Ramazan öncesi, yaklaşık 150 bin YTL’lik yatırım yaptıklarını belirten Kirici, ‘’Bir kişi ortalama 100 kişinin yemeğini yapıyor. Birilerine yemek pişirmek çok güzel bir duygu. Bu bir de Ramazanda oruç tutanlar için pişirilen yemekse, daha anlamlı oluyor’’ dedi.

/ ADANA

22.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Lisansın ticaretini yapıyorlar

  TEKEL, Ekim’de ihaleye çıkacak

  Şimşek’ten, ABD’li işadamlarına yatırım dâveti

  Ramazan, yemek fabrikalarını ihya etti

  Borcumuz 347 YTL’yi aştı

  Tüketici kredileri 58,2 milyar YTL’ye çıktı

  Aylık iftar sofrasının maliyeti 486 YTL

  Manavgat suyuna dünya ilgisi

  Turist sayısı yüzde 17 arttı


 Son Dakika Haberleri