Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Başörtülüleri incitmeyelim

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok, Anayasada başörtüsünün yer alıp almayacağı tartışılırken, başörtülüleri incitmemek konusunda çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Ankara Barosu ile Paris Barosu’nun Ankara’da düzenlediği “Ticaret Hukuku Kongresi”ne katılan TBB Başkanı Özok, toplantı sonrasında gazetecilerin yeni Anayasa hazırlıklarına ilişkin sorularını cevapladı.


SİYASÎ SİMGE DEĞİL

32. Gün ve A&G araştırma şirketinin birlikte gerçekleştirdiği araştırmaya göre, üniversitelerde “türban” yasağının kaldırılmasını savunanlar yüzde 73.

Ahlâksız tepki

Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) “Türkiye Malezya olur mu?” toplantısında konuşan iş kadını Leyla Alaton’un, Prof. Dr. Fatmagül Berktay’ın üni


  Bitlis’te 2 şehit

Bitlis’te mayın patlaması sonucu 2 asker şehit oldu. Alınan bilgiye göre, Bitlis merkeze bağlı Bölükyazı kırsalındaki Keleşevir Tepesi’nde, arama tarama faaliyetine katılan Denizli nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Ramazan Us ile Osmaniye’nin Bahçe köyü nüfusuna kayıtlı Er Ali Kadıoğlu, mayın patlaması sonucu şehit düştü.


  Eminönü’nde patlama: 1 ölü, 4 yaralı

Eminönü’nde bir atölyenin bodrum katında meydana gelen patlamada 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.


  TİKAD'dan “Dinler Arası Hoşgörü” iftarı

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD), ‘’Dinler Arası Hoşgörü’’ felsefesinden yola çıkarak bir iftar yemeği verdi. TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut’un ev sahipliği yaptığı yemek, din, siyaset ve iş dünyasını bir araya getirdi.


  CHP’den Gül’e boykot yok

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı olmasını istemedilerini, ancak parlamento seçtikten sonra da meşruiyetini tartışmayacaklarını söylediklerini belirterek, ‘’Sayın Cumhurbaşkanı Meclise gelip konuşma yaparsa, doğal olarak da biz Parlamentoda yerimizi almış olacağız’’ dedi.


  TÜSİAD, İspanya’dan AB desteği istedi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ başkanlığındaki bir heyet, İspanya’nın başkenti Madrid’de yaptığı görüşmede, İspanyol siyasetçiler ve iş dünyasından Türkiye’nin AB sürecine daha güçlü ve sesli destek istediler.


  Meslek liseleri, gençlerin gözdesi

Isparta’da genel liselere 2 bin 390 öğrenci kayıt yaptırırken, 3 bin 257 öğrenci meslek liselerini tercih etti.


  Namık Ekin'den Boğaz'da rekor denemesi

Sürekli rekorlar kıran Milli Antrenör Namık Ekin, 18 saatte Karadeniz’den Marmara Denizi’ne su altından yüzerek dünya rekoru kırmak için dalış yaptı.


  Yetimler unutulmadı

Bağcılar Belediyesi’nin Ramazan Çadırı İrfan Sofrası’nda Geleneksel Yetimler Gecesi büyük ilgi gördü.


  İstanbul'un 68 günlük suyu kaldı

İstanbul’a su sağlayan barajlarda, kente yaklaşık 68 gün yetecek kadar su kaldı.


  Önümüzdeki yıl su sıkıntısı yok

Ankara Çamlıdere Çamkoru Geyik Üretme İstasyonu’nda yetiştirilen 45 kızıl geyiğin ormana bırakılması törene katılan Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, programda gazetecilerin su ve orman yangınlarıyla ilgili sorularını da cevapladı. Eroğlu, önümüzdeki yıl içme ve kullanma suyunda sıkıntı yaşanmayacağını söyledi.


  İstanbul belediyeleri hakkında şikâyet

Tüketiciler Birliği, İstanbul’da 1994 yılından bu yana alınan otopark harçlarının usulüne uygun kullanılmadığı gerekçesi ile aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da bulunduğu 74 ilçe ve belde belediye başkanı hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’n


  Altı aydır beş metrekarede yaşıyorlar

Muğla’nın Dalaman ilçesinde, işini kaybedince sokakta kalan vatandaş, altı aydır zihinsel engelli eşi ve oğlu ile ormanın içine yaptıkları 5 metrekare büyüklüğündeki derme çatma barakada hayat mücadelesi veriyor.


  Uzundere’ye, DATUR desteği

Sahip olduğu tabii ve tarihi zenginlikleriyle dikkat çeken Erzurum’un Uzundere ilçesi, Doğu Anadolu Turizmi Geliştirme Projesi (DATUR) ile hayat bulacak.


  Velilerle müdür, okul için tartıştı

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Kuyucuk Köyü İlköğretim Okulu orta kısmının öğrenci sayısı eksikliği sebebiyle kapalı olması velilerle İl Milli Eğitim Müdürünü karşı karşıya getirdi.


  Engelini unuttu, diğer engellilere kucak açtı

Yürüyebilirken 10 yaşında geçirdiği yanlış bir ameliyat sonucu tekerlekli sandalyede yaşamak zorunda kalan Kemal Demirel, kurduğu dernek ile 18 bin engellinin tekerlekli sandalye sahibi olmasına aracılık yaptı.


  Balıkesir’de uyuşturucuya karşı ortak çalışma

Balıkesir’de, uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadelenin geniş halk kitlelerine yansıtılması amacıyla kampanya başlatılacağı bildirildi.


  Hırsız aranırken kedi bulundu

İzmir’in Konak ilçesinde, bir kuyumcu mağazasının alarmı çalması üzerine mağazaya müdahale eden güvenlik güçleri, hırsız yerine kedi buldu.


  Van valisi okul turunda

Van Valisi Özdemir Çakacak, ‘İlköğretim Haftası’ kapsamında başlattığı okul gezilerini sürdürüyor.


  Bahçelievler halkı Ramazan çadırlarında

Bahçelievler Belediyesi, beş ayrı noktada kurduğu iftar çadırlarında her akşam beş bini aşkın kişiye iftar veriyor. Çadırlarda teravih sonrasında da çeşitli kültürel faaliyetler gerçekleştiriyor.


  Bebeklere “Hoşgeldin” ağaçları

ÇEKÜL Vakfı, yeni doğan bebeklerin dünyaya gelişini kutlamak için “7 Ağaç” hediye seçeneği sunuyor. “Yakınlarınızın bu özel ve en anlamlı anını, 7 ağaç hediyesiyle kalıcı kılarken, mutluluklarını paylaşarak çoğaltabilirsiniz” diyen vakıf yetkilileri, herkesin bu kampanyaya destek verebileceğini belirtti.


  18’inde kimlikli

Batman’da babasının ölümünden sonra annesinin başka biri ile evlenmesinin ardından terk edilen Aydın Benek, 18 yaşında nüfus cüzdanı sahibi oldu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri