Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Myanmar’da cuntaya karşı direniş tırmanıyor

Myanmar’ın Yangon şehrinde binlerce göstericinin yasağa rağmen gösteri yapmak üzere toplandığı bildirildi. Polisin kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtığı bildirildi. Görgü tanıkları, Yangon'da yaklaşık 10 bin göstericinin toplandığını belirtildi.

Görgü şahitleri, olayların Sule Tapınağı yakınlarında meydana geldiğini de aktardı. Avustralya ve Malezya'nın yanı sıra Tayland, Endonezya ve Filipinler'de de Myanmar'da dökülen kanı temsil eden kırmızılar içindeki yüzlerce kişi demokrasi yanlılarına destek gösterisi yaptı. Protestocular internet üzerinden de tüm dünyaya Myanmar halkına desteklerini göstermek için kırmızı giymeleri çağrısında bulundu. Budist rahiplerin başını çektiği hükümet karşıtı gösterilere sahne olan Myanmar'ın Başbakanı Soe Win'in 3-4 aydır Singapur'da bir hastanede tedavi gördüğü bildirildi.Myanmar'da, protestoların başını çeken rahipleri engellemek için askerlerin belli başlı manastırları kuşattığı da gelen haberler arasında.

Bu arada Danimarkalı san’atçılar, Myanmar’daki askeri rejimin uyguladığı baskıyı protesto etmek için cunta lideri General Than Shwe’yi ironik bir biçimde online müzayede sitesi eBay’e koydu.

/ YANGON

29.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Aziz ifade verecek

  Myanmar’da cuntaya karşı direniş tırmanıyor

  Bağdat’ta yine sivil katliam

  Kerkük’de Osmanlı özlemi

  Beyaz İngilizler azınlığa düştü

  Macarların en gözde tatil ülkesi Türkiye


 Son Dakika Haberleri