Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kosova’da başörtüsü yasak değil

Kosova Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Prizren Bölgesi Eğitim Dairesi Topluluklar Uzmanı Bedrettin Koro, Kosova eğitim kurumlarında kız öğrencilerin başörtüsüyle derslere girmelerinde bugüne bir sorun olmadığını söyledi.

Türkiye’de basında yer alan Kosova’daki okullarda başörtü yasağı haberlerine Kosovalı yetkililerden yalanlama geldi. Geçtiğimiz günlerde Priştine’de bir okulda yaşanan başörtüsü sorunu, bundan iki yıl önce de Kosova’nın güneyinde bulunan ve Türklerin de çoğunlukta yaşadığı Prizren’de yaşanmıştı. Ancak Hristiyan bir Arnavut hocanın başörtülü öğrencileri yasadan dolayı değil, kendi şahsi gerekçeleriyle dersine girmemesini istemiş, aileler de tepki gösterince sorun okul yönetimi tarafından hallolmuştu.

Bu çerçevede Kosovalı yetkililer başörtüsüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kosova Eğitim Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Prizren Bölgesi Eğitim Dairesi Topluluklar Uzmanı Bedrettin Koro, Kosova eğitim kurumlarında kız öğrencilerin başörtüsüyle derslere girmelerinde bugüne dek bir sorun olmadığını söyledi. Koro, “Kosova’da ilköğretim ve liseler yasasına göre okullar bir kamu kurumudur. Bunlar aynı zamanda laik birer kurumdur. Bugüne kadar başörtüsüyle ilgili her hangi bir sorun yaşanmamıştır.” dedi. Mamuşa Belediyesi Başkanı Arif Bütüç ise böyle bir sorunun Kosova’da olmadığını söyledi. Bütüç, “Mamuşa’da mevcut olan ilköğretim ve lisede başörtüsüyle ilgili hiçbir hiçbir sorun yok. Mamuşa lisesinden mezun olanların çoğu başörtülüydü. Kosova’daki özellikle Eğitim Bakanlığının eğitim yasasının bir maddesinde sadece okullarda dini propaganda yapma yasağı vardır. Aksi takdirde başörtülü, başörtüsüz diye bir madde yoktur. Demek oluyor ki okullarda böyle bir sakınca yok ve çocuklarımız istediği şekilde okula gidiyor.” dedi. KDTP Milletvekili Rıfat Krasniç de, “Kosova Meclisi’nde başörtüsüyle ilgili bir yasa geçmedi ve bugüne kadar da bu yasa öğrencilere uygulanmadı. Bizim Mamuşa lisesinde kızlarımız kapalı vardır. Başörtüsüyle geliyorlar okula herhangi bir sorunda yaşanmadı.” dedi.

/ PRİZREN

30.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran da Irak’ın bölünmesine karşı

  Dini yok sayma fikri geride kaldı

  Sofya’da iftar zirvesi

  Pervez Müşerref’e yeşil ışık

  Kosova’da başörtüsü yasak değil

  Casey: ABD, PKK’yı desteklemiyor

  Myanmar’da katliam şüphesi

  Füze kalkanı Pasifik’te denendi

  İspanya’da monarşik deprem


 Son Dakika Haberleri