Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Cudi’de 15 terörist öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Cudi Dağı bölgesinde 3 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubunun şehit olduğu 29 Ekim’deki çatışmalarda, 15 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.


Kürtleri hiçbir zaman düşman görmedik

Türkiye’nin baştan beri kimseye düşmanlığı olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Türkiye barışa önem veriyor. Kimseye düşmanlığı yok. Kuz

Tezkere, zamanı geldiğinde kullanılır

TBMM Başkanı Köksal Toptan, terörle mücadele için hükümete sınır ötesi operasyon konusunda 1 yıl süreli yetki verilmesini öngören tezkereyle ilgili, “


  Kuzu: Referandum yargıya götürülemez

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, “Dünyanın hiçbir anayasasında, referandumla kabul edilmiş bir yasanın, yargı organlarının denetimine götürüldüğü görülmemiştir” dedi.


  Halk oylaması kesin sonuçları açıklandı

Yüksek Seçim Kurulu Anayasa değişikliğinin halk oyuna sunulmasına ilişkin 21 Ekim 2007’de yapılan halk oylamasının kesin sonuçlarını açıkladı.


  Katsayı değişikliği 2008’e yetişmez

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Hükümet’in 2008 programında yer alan ‘’kat sayı eşitsizliği kaldırılacak’’ ifadesi ile ilgili, Bakanlık tarafından yürütülen herhangi bir çalışma olmadığını belirterek, ‘’2008’deki sınava yetişir mi bilmiyorum’’ dedi.


  Erdal İnönü vefat etti

Eski Başbakan Yardımcılarından, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün oğlu Prof. Dr. Erdal İnönü, tedavi gördüğü ABD’nin Houston şehrinde 81 yaşında hayatını kaybetti.


  Uzan, duruşmaya zorla getirilecek

Bazı bilirkişilere rüşvet verildiği ve alındığı iddiasıyla yargılandıkları davada haklarında daha önce verilen beraat kararı Yargıtay’ca bozulan Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan’ın da aralarında bulunduğu 10 sanığın yeniden yargılandığı davada, Uzan’ın duruşmaya zorla getirilmesi kararlaştırıldı.


  Erdoğan ABD'ye komutanlarla gidecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 5 Kasım’da ABD Başkanı George W. Bush’un davetlisi olarak ABD’ye yapacağı ziyarete Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun da katılacak.


  Isparta Valisi: Üniversiteler, ideolojik baskılardan arındırılmalı

Isparta Valisi Şemsettin Uzun, üniversitelerin, çalışmalarını, ideolojik baskılardan arındırılmış olarak, özerk ve özgürce sürdürebilmeleri gerektiğini söyledi.


  DP’den kararlılık çağrısı

Demokrat Parti (DP) Simav İlçe Başkanı Kasım Karahan, terörün yurt içindeki uzantılarıyla kararlı bir mücadele sergilenmedikçe başarıya ulaşmanın mümkün olmayacağını söyledi.


  Gündoğan’dan Erdoğan’a çağrı: BOP eşbaşkanlığından istifa et

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mete Gündoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çok açık ve net bir şekilde Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) eşbaşkanlığından istifa etmesi gerektiğini söyledi.


  Zana ve DTP’nin bildirisi hakkında suç duyurusu

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, kapatılan DEP eski milletvekili Leyla Zana’nın konuşmaları ile DTP’nin bildirisi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.


  Bu kış yağışlı geçecek

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Kayhan, Aralık ayında güney ve iç kesimlerde, Ocak-Şubat döneminde iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında yağış gerçekleşmesinin öngörüldüğünü belirterek, “Bu da Türkiye’nin geçen kışa göre biraz daha fazla yağışlı olmasını sağlayacaktır’’ dedi.


  Çorum’da 78 öğrenci gıdadan zehirlendi

Çorum’un Uğurludağ ilçesindeki lise pansiyonunda kalan 78 öğrenci, 2 öğretmen ve 1 aşçı, gıda zehirlenmesinden hastanelik oldu. Durumu ciddi olan 9 öğrenci Çorum’a sevk edilirken, zehirlenmenin nedeni araştırılıyor.


  Öğretmen servisi, işçi servisi ile çarpıştı: 6 yaralı

Batman’da öğretmenleri taşıyan minibüs ile pamuk toplamaya giden işçileri taşıyan kamyonet çarpıştı. Kazada 2’si ağır 6 kişi yaralandı


  Her şehidin anısına bir fidan

Adana Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yer gösterilmesi halinde her şehit için bir fidan dikmeyi hedefliyor.


  Hacı adayları 11 Kasım’da yola çıkıyor

Hac ibadetini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan’a gidecek ilk hacı kafilesi, 11 Kasım Pazar günü yola çıkacak.


  Sağlık eğitiminde kontenjan arttırılacak

Hükümetin 2008 Yılı Programı’nda, başta hekimler olmak üzere sağlık personeli yetiştiren kurumların öğrenci kontenjanlarının arttırılacağı bildirildi.


  Gençlere, yaşama hedefi verilmeli

Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Felsefe Grubu Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Gümüş, gençlere uygun hayat modeli oluşturmakta sıkıntılar olduğunun anlaşıldığına dikkati çekerek, herşeyden önce çocuklara bir yaşama hedefinin verilmesi gerektiğini belirtti.


  Grip mevsimi başladı

İnfluenza virüsünün solunum yoluyla insan vücuduna girmesiyle oluşan ve salgınlara yol açan bir enfeksiyon hastalığı olan ‘Grip’, Dünya Sağlık Örgütü(WHO)’nün verilerine göre, her yıl dünya nüfusunun yüzde 5’ini etkiliyor.


  Hacı adaylarına tavaf eğitimi

Kayseri’de hacı adaylarına yönelik düzenlenen seminerde, tavafın nasıl yapılacağı, Kabe maketiyle gösterildi.


  Meclis binaları bakımsızlık içinde

Müze olarak hizmet veren tarihi Türkiye Büyük Millet Meclisi binası, bakımsızlıktan ve yıllarca süren ancak bitmeyen tadilatlardan dolayı verdiği kötü görüntüyle Cumhuriyet’in 84’üncü yılını burada kutlamak isteyen vatandaşların tepkisine sebep oldu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri