Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yurt dışı müteahhitlik 20 milyar dolara koşuyor

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, yurt dışı müteahhitlik sektöründe, 2007 yılı hedefi olan 17 milyar doların aşıldığını ve 20 milyar dolara koşulduğunu söyledi.

‘’Dünyanın 225 Büyük Müteahhitlik Firması Arasında Yer Alan 22 Türk Firmasına Ödül’’ töreninin açılışında konuşan Bakan Tüzmen, firmaların bu yıl yurt dışında üstlendikleri projelerin toplam değerinin, hedefleri aşan bir düzeyde 19 milyar doları aştığını kaydetti. ‘’34 ülkede, 350 projeyle bu yıl için 20 milyar dolara hep birlikte koşuyoruz’’ diyen Tüzmen, bu rakamın, 58 milyar doları son beş yılda olmak üzere, bugüne kadar üstlenilen işlerin toplam değerinin 105 milyar doları aştığını gösterdiğini söyledi. Bakan Tüzmen, sektörün yurt dışına açıldığı ilk pazar ülkenin Libya olduğunu hatırlatırken, bu yıl sonunda bu ülkede üstlenilen işlerin toplamının 5 milyar doları aşacağını kaydetti.

Rusya, Kazakistan, Türkmenistan, Azerbaycan başta olmak üzere, BDT ülkelerinde 7,4 milyar dolar, Cezayir, Fas ve Sudan gibi Afrika ülkelerinde 5,7 milyar dolar, Katar, Suudi Arabistan ve Ürdün gibi Ortadoğu ülkelerinde 4,7 milyar dolar değerinde çok sayıda proje üstlenildiğini anlatan Tüzmen, Romanya ve İrlanda gibi AB ülkelerinde de üstlenilen işlerin toplam değerinin geçen yıl 1,3 milyar doları aştığını söyledi.

Bakan Tüzmen, Türk müşavir ve mühendislerinin halen 100 milyon dolar/yıl olan yurt dışı iş hacimlerinin yıllık 5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, sektörün son 3 yılda üstlendiği işlerin toplamının 46 milyar doları geçtiğini kaydetti.

/ ANKARA

20.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Prim indiriminde zamanlama hükümette

  Güneydoğu’nun yıldızı parlayacak

  Enerjide 5 yılık hedefler belirlendi

  Akkuyu’da nükleer santral heyecanı

  Yurt dışı müteahhitlik 20 milyar dolara koşuyor

  Kamuya “sıkı maliye” kuralı işlemedi

  TÜPRAŞ da rüzgâra kapıldı

  Köprülerden 10 ayda 1 yıllık gelir

  Son 30 yılın en büyük linyit rezervi

  Koç: Sıfırdan yabancı yatırım çekmeliyiz

  OPEC’in açıklaması petrol fiyatlarını yükseltti


 Son Dakika Haberleri