Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Sağlam gözünü rekora dikti

Genç çalıştırıcı, Şampiyonlar Liginde takımına 6 puan kazandırarak siyah-beyazlı takımın eski teknik direktörleri Scala'yı geçip, Toshack'ı yakaladı.

Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma iddiasını sürdüren Beşiktaş'ta, genç teknik direktör Ertuğrul Sağlam, gözünü ''Devler Ligi''nde siyah-beyazlı takıma en fazla kazandıran teknik direktör rekoruna dikti. Grubunda şu ana kadar Liverpool ve Olympique Marsilya'yı yenen ve 6 puan toplayan siyah-beyazlılarda teknik direktör Ertuğrul Sağlam da bu puanlarla Beşiktaş'ın eski teknik direktörlerinden Nevio Scala'yı geçti. Genç çalıştırıcı, ayrıca Galli teknik direktör John Benjamin Toshack ile aynı puana ulaştı.

Şampiyonlar Ligi'nde 4. kez mücadele eden ''Kara Kartallar'', bu organizasyondaki ilk deneyimini 1997-98 sezonunda John Benjamin Toshack yönetiminde yaşamış ve bu sezon 6 puan toplamıştı. Beşiktaş, ''Devler Ligi''nde 2000-01 sezonunda ikinci kez yer alırken, İtalyan çalıştırıcı Nevio Scala yönetiminde 4 puan toplamıştı. Sağlam, bu galibiyetle 5. karşılaşmada takımını 6 puana ulaştırdı ve Scala'yı geride bıraktı.

Siyah-beyazlı takım, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde en fazla puanı ise Rumen teknik direktör Mircea Lucescu döneminde elde etti. Ligde 2003-04 sezonunda 3. kez yer alan Beşiktaş, Lucescu yönetiminde 2 galibiyet ve 1 beraberlik alıp 7 puan toplamış ve tarihindeki en fazla puana ulaşmıştı.

Siyah-beyazlı takımın 9 puan alması halinde Ertuğrul Sağlam da ekibine en fazla puan kazandıran teknik direktör unvanını elde edecek. Bu arada Beşiktaş'ın FC Porto ile berabere kalması halinde Sağlam, Lucescu'nun rekoruna ortak olacak.

30.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2. TURUN KAPISI PORTO'DA

  Bobo Avrupa maçlarını seviyor

  Sağlam gözünü rekora dikti

  Fransız basını: Turu zora soktuk

  İnter'i UEFA'ya şikâyet ettik

  Gençlerbirliği- Trabzonspor

  Lorant'ın siftahı yok

  Tur Porto'ya kaldı


 Son Dakika Haberleri