Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD’den tuhaf manevra

ABD’nin dün BM Güvenlik Konseyi’ne sunduğu ve Annapolis zirvesini destekler nitelikteki karar tasarısını geri çektiği bildirildi. Adının açıklanmasını istemeyen Amerikalı diplomat, Konsey’e sunulan karar tasarısının geri çekildiğini söyledi, ancak tasarının geri çekilmesine açıklık getirmedi.

BM Güvenlik Konseyi, 27 Kasım’da ABD’de düzenlenen ve Filistin ile İsrail tarafını bir araya getiren Annapolis Konferansına tam destek verdi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un siyasi işlerden sorumlu yardımcısı Lynn Pascoe, Konsey’de yaptığı konuşmada Annapolis Konferansı’nın son yıllarda Orta Doğu barış sürecinde elde edilen en önemli hamle olduğunu belirtti. Pascoe, Orta Doğu’daki son gelişmelerle ilgili Konsey’e verdiği brifingde, BM’nin Annapolis Konferansına ve Orta Doğu barış sürecine tam destek verdiğini vurguladı. Bu arada, ABD’nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Alejandro D. Wolff ABD’nin Konsey’e sunduğu karar tasarısını geri çekmesiyle ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada ‘’Odak noktası şu an için Annapolis süreci olmalı, biz Konsey üyeleri olarak bu tarihi adımı memnuniyetle karşılıyoruz ve dikkatlerin başka yöne kaymaması gerektiğini düşünüyoruz, o yüzden karar tasarımızı geri çektik’’ dedi.

/ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

02.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD’den tuhaf manevra

  Fransa’nın imam subayları

  İsrail füzesiyle 4 Filistinli öldü

  Rusya sandığa gidiyor

  ABD’de rehine heyecanı bitti

  Irak’ta geçen ay 606 kişi öldü

  “Kes sesini” krizi

  Darfur’da AB barış gücü gecikiyor

  Sarkozy’de değişiklik yok


 Son Dakika Haberleri