Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Malî dengeler düzelmedi

Seçim öncesi yapılan popülist harcamaların etkisiyle bozulan malî dengeler, seçimin ardından dört aydan fazla zaman geçmesine rağmen yeniden sağlanamadı. Malî disiplinde seçim döneminde yaşanan bozulmanın devam eden etkisiyle, Ocak-Kasım dönemi itibariyle Hazine'nin nakit dengesindeki açık 15.3 milyar YTL ile geçen yılın aynı dönemindekinin üç katından da büyük bir hacme ulaştı.


Yüksek faiz üretime engel

Tüm İç Giyim Sanayiciler Derneği (TİGSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Bahri Özdinç, dünyanın hiçbir yerinde olmayan bu yüksek faizlerle kimsenin üretim yap

Zam sağanağı devam ediyor

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkanı Ali Çetin, “2008’in kara bulutları koyulaşarak tüketicilerin üzerinde dolaşıyor. Zamlar ekmeğe zamla b


  Ayıplı mal satana ağır ceza

Tüketiciyi korunmasına yönelik idari para cezaları yüzde 7.2 artırıldı. Kesilen cezalar 90 YTL ile 181 bin YTL arasında değişirken, uygulama 2008 yılı başından itibaren başlayacak.


  Sanayi üretimi yüzde 7.9 arttı

Ekonomide büyüme hız keserken, sanayiden son çeyreğe ilişkin iyi haber geldi. Ekonomik büyümenin öncü göstergesi niteliğindeki sanayi üretimi, Ekim ayında yüzde 7.9 oranında arttı.


  Kriz sonrası en düşük büyüme

Türkiye yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 2 ile beklentilerin oldukça altında büyüdü. Bu rakam 2002 yılı 1. çeyreğinden bu yana en düşük büyüme oranını ifade ediyor.


  Yeni sondaj makinaları geliyor

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü, elindeki eski sondaj makinalarını kademe kademe yenileyerek, yeni teknolojiye sahip, daha derin ve geniş ölçekli arama yapabilecek sondaj makinaları alacak.


  Gaziantepli sanayici kargo seferi istiyor

Milyarlarca dolarlık ihracat gerçekleştiren Gaziantepli sanayiciler, Gaziantep Havalaanı'nda kargo seferlerinin bir an önce başlatılmasını bekliyor.


  Emekli aylıkları bayramdan önce

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarının 14-19 Aralık tarihleri arasında ödenmesiyle ilgili kararnameyi Bakanlar Kuruluna sunduklarını bildirdi.


  IBF zirvesine katıldı, Dubai'den işi kaptı

MÜSİAD üyesi Tamer İnşaat, 11. Uluslar arası İş Forumu kapsamında gittiği Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) Dubai'nin büyük bir inşaat firmasıyla yaklaşık 50-60 milyon euroluk iş bağlantısı yaptı.


  Turkcell, Suriyeli şirkete talip

Turkcell, Suriye’de faaliyet gösteren Syriatel Mobil Telecom’un en az yüzde 51 hissesini satın almak için çalışmalara başladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri