Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Eve dönüş yasası yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Eve Dönüş Yasası’yla ilgili olarak “‘Böyle bir çalışma yapılıyor’ diye benim bir açıklamam yok. Sadece (TCK) 211 ile ilgili, ‘Eve Dönüş Yasası’yla alakalı olarak bu madde üzerinde bazı çalışmalar yapılabilir’ dedim. Bu nedir? Bir, dağa çıkışı engellemek, iki, dağda teröre bulaşmamış olanları anasının, babasının yanına çekebilmektir. Bizim söylediğimiz, benim söylediğim budur’’ dedi.


Hak ve özgürlükler net ve tanımlı olmalı

Çalıştayda, ortak sonuçlar şu ana başlıklar altında özetlendi: *‘Tüm vatandaşlar kanun önünde eşittir’ hükmü anayasada muhafaza edilmelidir, hiçbir ge

Yeni anayasa devlete karşı bireyi korumalıdır

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Yeni anayasadan beklentimiz; özgürlükleri alabildiğine genişleten, devlete göre bireyi değil, bireye gör


  Yakış: 301 müphem, anlaşılır olmalı

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, 301. maddenin değişmesi konusunda, AB’den gelen itirazlardan ziyade Türk kamuoyunda çok güçlü bir talep bulunduğunu kaydetti.


  Emekli orgeneral Başer: İran-ABD ya anlaşacak, ya çatışacak

Emekli Orgeneral Edip Başer, İran üzerinde oynanacak gerçek bir savaş oyununda hayati düzeyde etkilenecek ülkelerin başında Türkiye’nin geleceğini söyledi.


  Bakan Akdağ: Katkı payları yükselmeyecek

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, özel hastanelerin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası’nda değişiklik öngören tasarıdaki katkı payına itirazlarıyla ilgili bir değişiklik yapmayı düşünmediklerini bildirdi.


  Yasak, toplumdan koparıyor

Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Hacı Datlı, başörtüsü engellemesinin kadını üretimden ve toplumsal hayattan kopardığını belirterek, bu kamburla yaşamak istemediklerini kaydetti. TBMM başta olmak üzere tüm siyasi partilere ve kamuoyuna seslenen Datlı, “Ülkemiz, çeyrek yüzyıldır yaşamakta olduğu bu utançtan artık kurtulsun” dedi.


  Başoğlu: YÖK’te karanlık bir dönem bitiyor

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, Cumhurbaşkanı’nın YÖK Başkanlığına Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ı atamasının isabetli ve yerinde olduğunun Özcan’ın basına yaptığı ilk açıklamayla anlaşıldığına dikkat çekti.


  Trafiğe bayram tedbirleri

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Kurban Bayramı ve yılbaşı tatilinde alınacak trafik tedbirleriyle ilgili 81 İl Valiliği ve Jandarma Genel Komutanlığına yönelik bir genelge yayınladı. Genelgede, denetimlerin artacağı belirtildi.


  Askerî araç devrildi

Hakkari’de askeri aracın devrilmesi sonucu, asker hafif yaralandı.


  Sınırda yatılı bayramlaşma

Hatay Valisi Ahmet Kayhan, Suriye devletiyle yapılan protokol gereği, Kurban Bayramı’nda Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan 28 bin, Yayladağı Gümrük Kapısı’ndan 9 bin kişinin Suriye’deki akrabalarıyla bayramlaşmaya katılacağını söyledi.


  Medya, magazine teslim oldu

Haliç Buluşmalarının 3. Toplantısı sonuç bildirisinde, reyting ve tiraj kaygısının, haberlerdeki magazin unsurunun artmasına sebep olduğu belirtilerek, “Reyting kaygısı ile hareket eden kuruluşlar her geçen gün güvenirliliğini kaybetmekte ve habercilik etiğine zarar vermektedirler. Televizyonların ana haber bültenleri reyting savaşlarının dışında tutulmalıdır” denildi.


  Kurban sempozyumu sona erdi

Bayrampaşa Belediyesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen 'Tüm Yönleriyle Uluslararası Kurban Sempozyumu', Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı''nda gerçekleştirildi.


  Ankara çöp teknolojisinde merkez olacak

Ankara’da günde 3.772.570 kilogram çöp toplandığını belirten Invest Trading Consulting Firması Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur, başkenti çöp teknolojilerinin merkezi yapmaya hazırlandıklarını söyledi.


  İETT’de kâğıt bilet devri sona eriyor

İstanbul’da toplu ulaşımında kullanılan kağıt biletlerin yerini, “5’i 1 yerde” adı verilen elektronik biletler alacak.


  Stres gribi arttırıyor

Çeşitli virüslerin yol açtığı solunum yollarında belirtiler gösteren bir hastalık olan grip, daha çok sonbahar ve kış aylarında görülüyor. Uzmanlar; stres, hasta insanlarla aynı ortamlarda bulunma, vücut direncini düşüren ilaçlar kullanma ve yabancı ülkelere seyahatlerin gribal enfeksiyonun artmasına sebep olduğunu belirtiyor.


  Kurbanda aşırı kırmızı etten sakının

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala uzmanlar fazla kırmızı et tüketiminde vatandaşların daha dikkatli olması gerektiği uyarısında bulunuyor.


  Minik eller de yardıma uzandı

Bahçelievler Belediyesi’nin Doğu illerine gönderilmek üzere düzenlediği kitap kampanyasına minik eller de uzandı. Toplanan kitap ve kırtasiye malzemelerinin gönderilme törenine katılan anaokulu öğrencileri de, kampanyaya kitap, kalem, defter ve çikolata vererek destek oldu.


  Güneş kremine para var, yardıma yok

Dünyanın en zengin ülkeleri bir ayda küresel ısınmadan mağdur olanlara harcadıkları paradan daha fazlasını güneş kremlerine harcamakla suçlanıyorlar.


  Öğrenciler de sendikalı olacak

Türkiye, işçi, memur, işveren, emekli sendikalarından sonra öğrenci sendikasıyla tanışacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri