Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Şimşek: Cari açığa tedbir alıyoruz

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, ‘’Türkiye’de cari açık tabii ki yüksek boyutlarda. Biz bunu önemsiyoruz. Türkiye’nin büyümesini ve istikrarını etkilememesi için gerekli önlemleri almaya çalışıyoruz’’ dedi.

TBMM Genel Kurulunda, milletvekillerinin iç ve dış borç stokuna ilişkin sorusunu cevaplayan Şimşek, kamu dış borç stokunun merkezi hükümet için 66.5 milyar dolar olduğunu söyledi. ‘’Bunun içine Merkez Bankasını da katarsanız, -bu da yaklaşık 15 milyon dolardır- 81 milyar doları bir miktar aşıyor’’ diyen Şimşek, Merkez Bankasının rezervinin ise 70 milyar dolar olduğunu kaydetti.

Türkiye’deki net borcun, tarihte olmadığı kadar düşük düzeyde olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, Türkiye’nin toplam dış borcunun milli gelire oranının, bu yıl sonu itibariyle yüzde 40’ın altına ineceğini bildirdi. Mehmet Şimşek, ‘’Türkiye’de cari açık tabii ki yüksek boyutlarda. Biz bunu önemsiyoruz. Önümüzdeki dönemlerde, Türkiye’nin büyümesini ve istikrarını etkilememesi için, gerekli önlemleri almak için çalışmalar yapıyoruz’’ diye konuştu.

“CARİ AÇIĞA TEDBİR ŞART”

Cari açığın düşürülmesi ve sürdürülebilir olmasının önemine işaret eden Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da, bu konuda yeni tedbirler uygulayacaklarını söyledi. Cari açığın yaklaşık yüzde 60’ının doğrudan yabancı yatırımları ile karşılanır hale geldiğini bildiren Unakıtan, ‘’Şu anda ‘cari açık var’ diye panik yapmaya gerek yok. Ama bu konuda bir tedbir alınması da şart’’ dedi.

Unakıtan, vergi ile ilgili olarak da milletin üzerindeki vergi yükünü azaltırken, vergiyi tabana yayacaklarını kaydetti.

/ ANKARA

14.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kredi kartı borçları korkutuyor

  Şimşek: Cari açığa tedbir alıyoruz

  TÜSİAD: “Yüzde 4-5 büyüme Türkiye’ye yetmez”

  Sosyal güvenlik Haziran’da yürürlükte

  Emeklilere bayram müjdesi

  Borsa’da 2,5 gün bayram tatili

  Otomotiv sektörü dış piyasaya çalıştı

  Batık bankaların maliyeti 60 milyar doları geçti

  İslâmî otomobiller 2011’de yollarda


 Son Dakika Haberleri