Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Maalesef yoksulluk çoğalıyor

Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı (YOYAV) Başkanı İbrahim Ateş, ‘’Türkiye’de maalesef yoksulluk var ve çoğalıyor’’ derken, yoksullukla mücadeleye katılmanın bir insanlık görevi olduğunu bildirdi.

YOYAV Başkanı Ateş, Türkiye’de ve dünyada yoksulluğun tırmanış ve tahribatını sürdürdüğünü, sahipsiz ve savunmasız olan her yere yerleşip, yeşerdiğini ve adeta ayrık otu gibi kök saldığını kaydetti. Yoksulluğun çevresindekileri kıstırıp, perişan ettiğini belirten Ateş, yoksulluğun girmediği, etkilemediği ülke, tehdit etmediği toplum, tedirgin etmediği kesim ve silkelemediği sektör kalmadığını bildirdi.

Ateş ayrıca, insanlığın tamamını tehdit eden bu düşmana karşı sessiz ve ilgisiz kalmanın ona davetiye çıkarmak ve çanak tutmak olacağına vurgu yaptı.Türk İş’in Ekim ayı raporunda açlık sınırını 657 bin 26 YTL olarak açıkladığını ve hangi asgari ücretlinin bu parayı aldığını soran, Ateş, ‘’Bu duruma göre asgarî ücretlilerin hepsi açlık sınırında’’ dedi. Yine Türk-İş’in yoksulluk sınırını ise 2 bin 14 YTL olarak açıkladığını anımsatan Ateş, şöyle konuştu:

‘’Öte yandan Boğaziçi Üniversitesinin Bilimsel Araştırmalar, Projeler ve Açık Toplum Enstitüsünün 18 ilde, bin 809 kişiyle görüşerek yaptığı bir orta sınıf anketi var. Bu ankette, toplumun yüzde 58’i kendisini orta direk olarak tanımladı ve orta direk geliri ile mutfak gideri ve ev kirasını karşılamakta zorlandığını vurguladı. Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı bir ara bir açıklama yapmıştı. Orada diyordu ki (Türkiye’de yaklaşık 14 milyon çalışan var. Buna karşın emekli sayısı 9 milyona yaklaşmakta. Ve her iki çalışan bir emekliye bakmakta. Oysa 7 çalışanın bir emekliye bakması gereken bir potansiyelimiz var) Bakanın bu sözleri de sosyal güvenlik kurumlarının geldiği durumu ortaya koyuyor. Türkiye’de maalesef yoksulluk var ve çoğalıyor.’’

YAPILMASI GEREKENLER

Ateş, yoksullukla mücadele için yapılması gerekenler hakkında da bilgiler verdi. Yoksullukla mücadele yöntemlerinin başında ‘işsizliğin azaltılması ve istihdamın arttırılmasının’ geldiğini belirten Ateş, meslekî eğitimin yörelere göre geliştirilmesi ve arttırılması gerektiğini bildirdi. Yine bu mücadelede devlet ve milletin işbirliği yapmasının, sivil toplum örgütlerinin yoksulluğu yenmeye yönelik çabalarını arttırarak, aralarında işbirliğine gitmelerinin zorunluluğuna değinen Ateş, yoksullara faizsiz kredi verilerek çalışma imkânlarının arttırılması ve üretken hale getirilmelerin sağlanması gerektiği söyledi.

/ ANKARA

20.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hacılar şeytan taşladı

  Kardeşlik pekişecek

  Liderlerin bayram programı

  Yargıtayda seçime doğru

  Türkiye, AB’ye yeni ufuklar açar

  Alemdaroğlu, yargılanacak

  2008, atılım yılı olsun

  Cindoruk, aday olmayacak

  Siyasette emanetçilik yoktur

  Kurbana eziyetin cezası 1.645 YTL

  Kurban eti nasıl değerlendirilmeli?

  Kurbanlıklara eziyet etmeyin

  İstanbul'da soğuk var, yağış yok

  Maalesef yoksulluk çoğalıyor

  Ilgaz’da kar kalınlığı 1 metre

  Kalp ve damar hastaları soğuk havalara dikkat

  Diyanet-Sen yeni yerinde

  TV’lerdeki programlardan herkes şikayetçi

  Hücreler yağı nasıl depoluyor?

  Cezaevinden kurbanlık satışı

  Dünyanın 7 yeni harikası seçiliyor

  Bayramda güne kahvaltıyla başlayın


 Son Dakika Haberleri