Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Şehir tiyatrolarından 3 yeni oyun

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları yeni yılın ilk ayında seyircileri için 3 yeni oyun hazırladı. 2008 yılının Ocak ayında Orhan Asena’nın yazdığı Nedret Denizhan’ın yönettiği ‘’Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe’’ ilk kez seyirci ile buluşacak.

Kanuni Sultan Süleyman’ın en güçlü, en görkemli olduğu dönemde karısı Hürrem Sultan’ın taht için kendi oğullarını öne çıkartma çabasının trajik sonuçlarını anlatan oyun, Orhan Asena’nın ‘’Taht ve Baht’’ adını verdiği dörtleme içinde üçüncü oyun olarak yer alıyor.

Yeni yılın ilk ayının bir diğer yeni oyunu ise modern tiyatronun ve 20. yüzyıl edebiyatının önemli isimlerinden Nobel Ödüllü İtalyan Yazar Luigi Pirandello’nun ünlü komedisi ‘’Size Öyle Geliyorsa Öyledir’’.

Türkçe’ye Füsun Günersel’in çevirdiği ve Engin Gürmenin yönettiği oyunun dekor tasarımını Özhan Özdil, kostüm tasarımını Aysel Doğan, ışık tasarımını Ceyhun Ergül, efekt tasarımını Cihan İhsan Aydoğdu yaptı.

Çağdaş Alman Tiyatrosu’nun genç yazarlar kuşağı içinde ‘’tamamlanmamışlık duygusu veren ve yoruma açık’’ eserleriyle ‘’boş alanların yetenekli şairi’’ olarak nitelendirilen Roland Schimmelpfennig’in baş eseri kabul edilen ‘’Geçmişten Gelen Kadın’’ ilk kez seyirci karşısına çıkacak.

20.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mostar Köprüsünde çatlaklar var

  Bir “Şeb-i Arus”da Bursa’dan

  Şehir tiyatrolarından 3 yeni oyun

  Üç din, tek kuru yaprakta

  2007 Kültür ve Sanat Büyük Ödülü Prof. Sözen’e


 Son Dakika Haberleri