Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

3 liderden ortak mesaj

İtalya’nın başşehri Roma’da çalışma yemeğinde bir araya gelen Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, İspanya Başbakanı Jose Luis Zapatero ve İtalya Başbakanı Romano Prodi, Akdeniz Birliği konusunda ortak mesaj yayımlandı.

Üç liderin imzasını taşıyan mesajda, AB’nin Akdeniz ülkeleriyle işbirliğine önem vermesi gerektiği vurgulanırken, Hırvatistan ve Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinin Akdeniz ülkeleriyle işbirliği girişiminden ayrı tutulmaya çalışılmış olması dikkati çekti.

“AB, Akdeniz konusunda Akdeniz’de ve Akdeniz için işbirliğinin kalbi ve motoru olmalıdır” denilen bildiride, Hırvatistan ve Türkiye’den de şu ifadelerle söz edildi:

“Barselona süreci ve Avrupa’nın komşuluk politikası, Avrupa Birliği ile Akdeniz ortaklığı arasındaki merkezi önemini korumaya devam edecektir. AB’nin ne ilgili ülkelerin istikrar ve ortaklık sürecine, ne de AB’nin gerek Hırvatistan, gerekse Türkiye ile sürdürülen müzakere sürecine müdahalesi olacaktır.”

Bildiride, “AB, Akdeniz ülkelerinin katıldığı işbirliği ve diyalog sürecinin yerini alma niyetinde olmadığı gibi, bu süreci tamamlama, bunu ikmal için süreci canlandırarak mevcut bütün kurumlarla işbirliğini güçlendirme arzusundadır” denildi.

Bu arada, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Akdeniz ülkeleri hükümet ve devlet başkanları zirvesinin 13 Temmuz’da Paris’te yapılacağını açıkladı.

/ ROMA

22.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Pakistan’da intihar saldırısı: 50 ölü

  İsrail, bayramda da kan döktü

  Belçika’da “geçici hükümet” kuruldu

  3 liderden ortak mesaj

  ABD medyası insanî krizleri görmedi

  Bayram namazı iki kez kılındı

  Rum adaydan Talat’a bayram ziyareti

  Pamuk'tan Medeniyetler İttifakına tam destek

  Sarkozy yine bildiğini okudu

  Müzeden Picasso tablosu çalındı

  ‘Çocuğa tokat’ İspanya’da da yasak


 Son Dakika Haberleri