Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Büyüme için de yeni anayasa şart

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yüzde 7,5’in altındaki büyümenin başarısızlık olduğunu ifade ederken, ‘’Üretim kalitesinin artırılması ve sürdürülebilir büyümenin devamı için de yeni bir anayasaya ihtiyacımız var. Aslında bu toplumsal bir ihtiyaç. Yeni bir anayasaya ihtiyacımız var’’dedi.


Türkiye, AB'deki karşıtlarının engelleme oyununa gelmemeli

Alman Yeşiller Partisi Berlin Eyalet Meclisi Üyesi Özcan Mutlu, ‘’ Müzakere masasından AB kendi başına kalkamayacağı için, Türkiye’nin önüne çeşitli e

2007 dış politikasına “Kuzey Irak” damgası

PKK’nın varlığı nedeniyle Kuzey Irak konusunda yaşanan sıkıntılar ve bu konuda yapılan diplomatik girişimler, Türkiye’nin 2007 yılındaki dış politika


  Gençler, geleceğini yurtdışında görüyor

Bağımsız Eğitimciler Sendikası’nın Ar-Ge Kurulunca, ortaöğretim, üniversite öğrencisi ve mezunlarından oluşan gruplarla yaptığı araştırma sonuçlarına göre, gençlerimizin büyük bir çoğunluğu Türkiye`deki hayat kalitesini düşük buluyor ve geleceklerini yurtdışında görüyor.


  Eğitim sorunu anayasa ile çözülür

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye’nin en önemli sorununun eğitim olduğunu belirterek, eğitim sorununun çözülmesi için ise yeni anayasada gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurguladı.


  Son hacı kafilesi 24 Ocak'ta Türkiye'ye geliyor

Kutsal topraklarda hac farizasını yerine getiren yaklaşık 100 bin Türk hacıdan 35 bini Türkiye’ye döndü. Yetkililer, hacıların tamamının 24 Ocak 2008 tarihine kadar kutsal topraklardan Türkiye’ye dönüşlerinin sağlanacağını kaydettiler.


  Vatandaş, hakkını arıyor

Diyarbakır, Siirt, Mardin, Batman ve Şırnak’ta İnsan Hakları Kurullarına 2007’de 563 başvuru yapıldı.


  Trafik kazaları korkutuyor

Kara Yolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Enstitüsü Başkanı İhsan Memiş, Türkiye’de her yıl ortalama bir ilçe nüfusu kadar insanın trafik kazalarında öldüğünü belirtti.


  Arınç: Türkiye, yeni anayasayla nefes alacak

Eski TBMM Başkanı, AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç, yeni hazırlanan anayasanın tamamlanmasıyla Türkiye’nin nefes alacağını söyledi. Arınç, iİnsanlara insan gibi yaşama hakkı verecek daha iyi bir anayasaya ihtiyaç olduğunu, bu konuda da çalışmaların sürdüğünü ifade etti.


  En soğuk gece Ağrı ve Erzurum’da yaşandı

Doğu Anadolu Bölgesi’nde dün en soğuk gece sıfırın altında 15 dereceyle Erzurum ve Ağrı’da yaşandı.


  Sağlık çalışanları şiddet olaylarından rahatsız

Türk Sağlık-Sen, bin 050 sağlık çalışanı üzerinde gerçekleştirdiği anketle sağlıkçıların 2007 yılı ile ilgili değerlendirmelerini ve 2008 yılından beklentilerini tespit etti. Anket sonuçlarına göre sağlıkçılar 2007 yılında hastanelerde en çok şiddet olaylarından rahatsız oldu.


  Meclisin, yeni yıldaki ilk gündem maddesi, sigara

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri, sınırötesi operasyon, Anayasa tartışmaları gibi önemli yasal düzenlemelerle yoğun bir yılı geride bırakan Meclis, yeni yıla sigara yasağını genişleten düzenlemeyle giriyor.


  Türkiye'nin deprem haritası güncelleniyor

Türkiye’nin deprem haritası güncelleniyor. MTA’nın çalışmalarını son aşamaya getirdiği diri fay hattı haritası, 2008 yılında çıkartılacak.


  CHP Erciş binasına molotoflu saldırı

Van’ın Erciş ilçesinde CHP ilçe başkanlığına molotofkokteyli atıldı.


  Engelliye meslekî eğitim verilecek

Yozgat’ta Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nde kalan bedensel ve zihinsel engelli vatandaşların, açılan kurslarda halı dokuyup, resim yapmaları sağlanarak, kendilerine olan güvenleri artırılmaya çalışılıyor.


  Yoksul ailelere asgarî 500 kilo kömür verilecek

Maddî durumu iyi olmayan ailelere, asgarî 500 kilogramlık kömür yardımı yapılacak.


  Hem kör, hem alkollü, hem de ehliyetsiz

İzmir’in Bornova ilçesinde devriye gezen polis ekiplerinin şüphe üzerine durdurduğu otomobilin sürücüsünün sol gözünün kör, ehliyetsiz ve aşırı alkollü olduğu ortaya çıktı.


  Kuraklıktan en fazla Konya etkilendi

Son 40 yılda toplam 2,5 milyon hektarlık sulak alanın yarısının kaybedildiği Türkiye’de 2007 yılında kuraklıktan en fazla etkilenen bölge Konya ve çevresi oldu.


  Öksürük deyip geçmeyin

Öksürüğün tek başına bir hastalık olmadığı ve birçok tehlikeli hastalığın habercisi olabileceği belirtildi.


  Aile içi şiddete sanal tedbir

Gaziantep Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, aile içi şiddetin önlenmesi amacıyla, öncelikle risk altında bulunduğu tesbit edilenler olmak üzere 70 bin kişiye e-posta gönderildiğini söyledi.


  2400 yıllık incir

Assos Antik Kenti’nde bu yıl yapılan kazılarda, bozulmadan günümüze kadar ulaşan yaklaşık 2400 yıllık incirler bulundu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri