Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Pazar artık aslanın midesinde

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ''Pazar, artık aslanın ağzında değil, midesinde. Midesinden zorla çıkaracağız, başka çaremiz yok'' dedi.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği'nin (ASKON) düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, ihracatın 105 milyar doları geçtiğini ve ''Bu, kolay bir rakam değildir. Ciddî bir başarıdır'' diyen Bakan Tüzmen, bir ülke için kritik eşik olan 100 milyar dolarlık ihracat rakamının aşılmasının önemine dikkati çekti. İhracat rakamlarının Türkiye'nin dinamosu, morali olduğunu ifade eden Tüzmen, ''Fakat bu rakam yeterli değildir. Önümüzdeki sene 125 milyar dolar, 2013'te 200, 2023'te 500 milyar dolar ihracat rakamına ulaşarak, dünyada ülkemizi hak ettiği yerlere getirmeyi öngörüyoruz'' diye konuştu.

2008 yılında kotaların kalktığına değinen Bakan Tüzmen, pazar payı elde etmede çok daha zorlu bir mücadelenin olacağını, bunun için de yüksek kalite ve yüksek fiyat eksenine odaklanılması gerektiğini vurguladı. Farklı bir ürün ortaya koymanın, iş ve pazar bulmanın artık eskisi kadar kolay olmadığını kaydeden Tüzmen, ''Pazar, artık aslanın ağzında değil, midesinde. Midesinden zorla çıkaracağız, başka çaremiz yok'' şeklinde konuştu. Tüzmen, 2002 yılında 9 milyar dolar olan komşu ve çevre ülkelere yönelik ihracatın 2006'da 29 milyar dolara ulaştığını anlattı. Dernek üyelerinin sorularını da cevaplayan Tüzmen, ''Türk Ticaret Merkezleri''nin bu yıl içinde hizmete sokulacağını söyledi.

YENİ ASYA / İSTANBUL

04.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İTO: Yeni Ticaret Kanunu bir an önce hayata geçsin

  Pazar artık aslanın midesinde

  Alış veriş merkezleri birbirini baltalıyor

  Altın ve petrolde rekor yükseliş

  Ulusoy'dan KDV çağrısı


 Son Dakika Haberleri